Diascia Flying Colors Upright Aprico Improv

Diascia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Diascia Flying Colors Upright Aprico Improv er en kompakt og opretstående blomstrende plante med smukke abrikosfarvede blomster. Den har en længere blomstringsperiode og trives godt i solrige områder i haven. Planten har en busket vækstform og tiltrækker sommerfugle og bier. Det er en let plejeplante, der kræver regelmæssig beskæring for at fremme blomstringen. Denne Diascia-art tilføjer et lykkeligt og farverigt udseende til enhver have eller blomsterbed.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Diascia Flying Colors Upright Aprico Improv er ikke stedsegrøn og mister sine blade om vinteren. Det er en årlig plante, der blomstrer fra forår til efterår. Det er vigtigt at erstatte planten med en ny efter blomstringsperioden.

  Diascia Flying Colors Upright Aprico Improv er ret hårdfør og kan tåle temperaturer ned til -5 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten under hård frost med fx et tykt lag muld eller en beskyttelsespose. Diasciaer kan skyde igen i foråret efter en kold vinterperiode.

  Ja, Diascia Flying Colors Upright Aprico Improv er let at vedligeholde. Den kræver lidt pleje og trives godt i haven. Det er en stærk og modstandsdygtig havplante.

  De Diascia Flying Colors Upright Aprico Improv har brug for cirka 20-30 cm plads til at vokse og føle sig komfortabel. Det er vigtigt at give planten tilstrækkelig plads til at udvikle rødderne godt og forblive sund. Sørg for tilstrækkelig afstand mellem forskellige planter for at fremme vækst og blomstring.

  Nej, Diascia Flying Colors Upright Aprico Improv trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen vil planten ikke kunne vokse og blomstre godt. Derfor anbefales det at placere planten på et solrigt sted.

  Diascia-planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det anbefales at give planten vand 1-2 gange om ugen, afhængigt af miljøforholdene og jordfugtigheden. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemvædet.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de attraktive blomster og nektar, de producerer. Det kan hjælpe bier og sommerfugle med bestøvningsprocessen og fremme biodiversitet i haven. Det er et godt valg for beundrere af sommerfugle og bier.

  Haveplanter bidrager til biodiversiteten ved at tiltrække fugle, insekter og andre dyr. De skaber mangfoldighed i haven og fremmer økosystemet. Det er derfor godt for biodiversiteten at have haveplanter som disse i haven.

  Denne plante blomstrer fra juni til og med september. Blomstringsperioden varer cirka 4 måneder.

  Ja, denne plante trives godt i fuld sol og trives bedst på en solrig placering. Sørg dog for at planten får tilstrækkeligt med vand i varmt vejr. Denne plante er kendt for at være tolerant over for sollys.

  Nej, planten er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante og ikke en spiselig planteart. At indtage denne plante kan være skadeligt for helbredet.

  Ja, som en haveplante har denne plante ikke lyddæmpende egenskaber. Den tilføjer primært farve og stemning til haven.

 • Det bedste tidspunkt at beskære denne plante er efter blomstringen for at fremme væksten. Fjern døde eller syge stængler og beskær planten tilbage til cirka 5 cm over jorden. Dette kan gøres bedst om foråret eller efteråret.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er fugtig, men ikke gennemblødt. Undgå at sprøjte vand på bladene for at undgå skimmeldannelse.

  Denne plante foretrækker godt drænet pottemuld, der er let fugtig. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for våd. Tilføj regelmæssigt gødning for at holde planten sund.

  Denne plante trives bedst i godt drænet jord med en gennemsnitlig til høj frugtbarhed. Sørg for en pH-værdi mellem 6 og 7 for optimal vækst. Tilføj organisk materiale for at forbedre jordens struktur.

  De Diascia Flying Colors Upright Aprico Improv trives bedst på en solrig placering. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med sollys, gerne mindst 6 timer om dagen. Sørg også for, at jorden har god dræning for at forhindre rodrot.

  Om vinteren har Diascia Flying Colors Upright Aprico Improv brug for beskyttelse mod frost og kulde. Dæk planten med et tykt lag mulch eller sæt den indendørs på et køligt, lyst sted. Sørg for, at planten ikke står for våd for at undgå rodrot.

  Diascia-planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for en veldrænet jord og placer planten på et solrigt sted i haven. Fjern regelmæssigt visnede blomster for at fremme blomstringen.

  Have en tendens til haveplanter som disse har brug for regelmæssig gødning i løbet af vækstsæsonen. Brug en universalgødning til blomstrende planter ifølge instruktionerne på emballagen. Undgå overgødning for at forhindre skade på planten.

  Mulch omkring planten hjælper med at holde på fugtigheden og forhindrer ukrudtsvækst. Påføring af mulch om foråret kan hjælpe med at fremme sund vækst og blomstring. Sørg for, at mulchen ikke påføres direkte mod plantens stamme for at undgå råd.

  De Diascia Flying Colors Upright Aprico Improv-plante foretrækker en neutral til let sur jord. Det er vigtigt, at pH-værdien af jorden ligger omkring 6 til 7. En for sur jord kan hæmme væksten og blomstringen af planten.

  Til skadedyr som bladlus og hvidflue kan et biologisk bekæmpelsesmiddel som pyrethrum anvendes. At inspicere planten regelmæssigt og fjerne angrebne blade hjælper også med at forebygge skadedyr. Naturlige fjender som mariehøns og gøngehøns kan også bruges til bekæmpelse af skadedyr.

 • Beskrivelse

  Diascia Flying Colors Upright Aprico Improv er en kompakt og opretstående blomstrende plante med smukke abrikosfarvede blomster. Den har en længere blomstringsperiode og trives godt i solrige områder i haven. Planten har en busket vækstform og tiltrækker sommerfugle og bier. Det er en let plejeplante, der kræver regelmæssig beskæring for at fremme blomstringen. Denne Diascia-art tilføjer et lykkeligt og farverigt udseende til enhver have eller blomsterbed.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.