Leucophyta brownii 'Challenge'

Leucophyta

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Leucophyta brownii 'Challenge' is een compacte en sierlijke struik die behoort tot de familie Asteraceae. De plant heeft kleine grijze bladeren die dicht op elkaar groeien en een bijna bolvormige vorm creëren. In de zomer produceert deze plant kleine witte bloemen die een mooi contrast vormen met de grijze bladeren. 'Challenge' gedijt goed in zonnige en droge omstandigheden en is een uitstekende keuze voor tuinen met een mediterraan of kustlandschap. Deze plant vereist weinig onderhoud en is vooral geliefd vanwege zijn unieke uiterlijk en duurzaamheid.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een goede keuze voor een tuinplant die het hele jaar door structuur en kleur toevoegt aan de tuin.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant bij temperaturen lager dan -5 graden Celsius te beschermen. Het is een sterke en gemakkelijk te verzorgen plant voor in de tuin.

  De Leucophyta brownii 'Challenge' is zeer gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig water nodig. Het is een sterke plant die goed gedijt in zowel zonlicht als halfschaduw. Verwijder af en toe dode bladeren om de plant er fris en gezond uit te laten zien.

  Geef de plant voldoende ruimte om te groeien en zich te verspreiden. Minstens 60 centimeter ruimte tussen elke plant wordt aanbevolen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt.

  De Leucophyta brownii 'Challenge' groeit het beste in de volle zon en verdraagt geen schaduw. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige locatie te plaatsen voor optimale groei. Ondanks dat de plant droogtebestendig is, heeft het regelmatig water nodig tijdens de groeiperiode.

  De plant heeft weinig water nodig en kan goed tegen droogte. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten goed te laten opdrogen. Over het algemeen is 1 keer per week water geven voldoende.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de kleine bloemen die ze produceert. Dit maakt de plant een waardevolle toevoeging aan een tuin omdat het bijdraagt aan de biodiversiteit en helpt bij de bestuiving van andere planten.

  Leucophyta brownii 'Challenge' draagt bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van nuttige insecten en bijen. De plant voorziet schuilplaatsen en voedsel voor verschillende diersoorten. Het toevoegen van diverse planten in de tuin stimuleert een gezonde biodiversiteit.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden juni tot en met augustus en de bloei kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die goed gedijt in een zonnige omgeving. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  Nee, Leucophyta brownii 'Challenge' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet gebruikt als voedselbron. Het kan schadelijk zijn voor de gezondheid als het wordt geconsumeerd.

  Over het algemeen kunnen planten geluiden dempen door het absorberen van geluidstrillingen. Een dichte beplanting met grote bladeren kan effectiever geluid dempen dan een plant met dunne blaadjes. Het is echter belangrijk om te weten dat planten niet hetzelfde geluidsdempend effect hebben als bijvoorbeeld isolatiemateriaal.

 • Je kunt de plant snoeien door de dode en verlepte takken af te knippen met een scherpe snoeischaar. Dit kun je het beste doen in het voorjaar. Zorg ervoor dat de plant na het snoeien voldoende water en voeding krijgt.

  De plant heeft matig water nodig en dient goed te worden gedraineerd. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten te laten drogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Voor Tuinplanten zoals deze is het belangrijk om gebruik te maken van goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt, maar ook niet te nat wordt. Kies voor een potgrond specifiek voor tuinplanten voor de beste resultaten.

  De plant groeit het best in goed doorlatende grond die licht zuur tot neutraal is. Een bodem met een goede vochthuishouding is belangrijk om wortelrot te voorkomen. Zorg ervoor dat de grond niet te voedselrijk is.

  De Leucophyta brownii 'Challenge' gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschermd staat tegen harde wind en vorst. Deze tuinplant kan goed groeien in een rotstuin of op een verhoogd bed.

  Zorg voor winterbescherming door de plant af te dekken met een dikke laag mulch. Plaats een stuk gaas of doek rondom de plant om vorstschade te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant tijdens de winterperiode beschermd blijft tegen koude temperaturen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en is zeer droogtetolerant. Snoei dode of ongewenste takken in het voorjaar voor een compacte groei. Geef de plant af en toe wat water tijdens droge periodes.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om tijdens het groeiseizoen regelmatig te bemesten met een universele meststof. Gebruik een meststof met een evenwichtige verhouding van stikstof, fosfor en kalium om de groei en bloei te stimuleren. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en timing.

  Mulchen met organisch materiaal zoals boomschors of houtsnippers kan helpen bij het onderdrukken van onkruid, vocht vasthouden en de grond isoleren. Zorg ervoor dat de mulch laag niet te dik is rond de plant om verstikking te voorkomen. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks voor het beste resultaat.

  De plant heeft een voorkeur voor zure grond, met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te meten en eventueel bij te sturen met bijvoorbeeld tuinturf of speciale meststoffen voor zure grond. Deze planten gedijen het best in een bodem met een lage pH-waarde.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan je opteren voor biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en roofmijten. Ook regelmatig controleren op plagen en ziektes en deze direct verwijderen kan helpen bij het behouden van een gezonde plant. Tot slot kan het handig zijn om de plant regelmatig te inspecteren op tekenen van ongedierte en hier snel op te reageren.

 • Omschrijving

  Leucophyta brownii 'Challenge' is een compacte en sierlijke struik die behoort tot de familie Asteraceae. De plant heeft kleine grijze bladeren die dicht op elkaar groeien en een bijna bolvormige vorm creëren. In de zomer produceert deze plant kleine witte bloemen die een mooi contrast vormen met de grijze bladeren. 'Challenge' gedijt goed in zonnige en droge omstandigheden en is een uitstekende keuze voor tuinen met een mediterraan of kustlandschap. Deze plant vereist weinig onderhoud en is vooral geliefd vanwege zijn unieke uiterlijk en duurzaamheid.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.