Aeschynanthus 'Twister'

Aeschynanthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aeschynanthus 'Twister' is een prachtige plant met opvallende, gedraaide bladeren die diepgroen van kleur zijn. De plant heeft lange, hangende stengels met clusters van felrode bloemen die lijken op lippen. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in een lichte tot halfschaduwrijke omgeving. Aeschynanthus 'Twister' is ideaal voor hangende manden of potten en voegt een vleugje exotische schoonheid toe aan elke ruimte. Deze plant heeft regelmatig water nodig en een hoge luchtvochtigheid om gezond te blijven.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en kan goed gedijen in indirect zonlicht. Meststoffen kunnen worden gegeven tijdens het groeiseizoen om de plant gezond te houden.

  Ja, Aeschynanthus 'Twister' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een zonnige plek, maar vermijd direct zonlicht in de middag. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De Aeschynanthus 'Twister' heeft gemiddeld 1 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht vochtig blijft, maar niet te nat. In de winter kan de frequentie van water geven verminderd worden.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en doet het beter op een plek met veel natuurlijk licht. Felle zon kan de bladeren beschadigen en verkleuren. Een plek met indirect zonlicht is ideaal voor deze plant.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en tochtvrije plek te plaatsen voor optimale groei. Warmte bevordert ook de bloei van de plant.

  Aeschynanthus 'Twister' bloeit meestal in de maanden juli en augustus. De bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, de Aeschynanthus 'Twister' is een luchtzuiverende kamerplant. Het helpt bij het zuiveren van de lucht in uw huis door giftige stoffen te absorberen en om te zetten in schone zuurstof. Het is een goede keuze voor het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden voor optimale groei. Te hoge of te lage temperaturen kunnen schadelijk zijn voor de plant.

 • Het snoeien van kamerplanten is vaak niet nodig, tenzij de plant te groot of onregelmatig groeit. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen regelmatig om de gezondheid van de plant te bevorderen. Let op dat de plant niet te veel wordt teruggesnoeid, omdat dit de groei en bloei kan belemmeren.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen. Geef in de lente en zomer wat extra voeding om de groei te stimuleren.

  De Aeschynanthus 'Twister' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te drassig. Het is aan te raden om de plant regelmatig te verpotten in verse potgrond.

  Kamerplanten hebben lichtzure tot neutrale potgrond nodig met goede drainage. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vervangen of te bemesten om de bodemkwaliteit op peil te houden voor een gezonde groei van de plant. Selecteer een potgrond die speciaal is samengesteld voor kamerplanten om de beste resultaten te behalen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de grond niet te nat wordt. Zorg voor een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de bladeren besproeien zorgt voor een goede luchtvochtigheid.

  Om stof te verwijderen van de bladeren van deze plant, kun je een zachte borstel of een vochtige doek gebruiken. Vergeet niet om regelmatig de bladeren schoon te maken om de plant gezond te houden. Vermijd het gebruik van chemische reinigingsmiddelen, omdat deze de plant kunnen beschadigen.

  De Aeschynanthus 'Twister' heeft behoefte aan veel indirect zonlicht om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek met helder, maar niet fel zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag licht krijgt.

  De ideale temperatuur voor de Aeschynanthus 'Twister' is tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur stabiel is.

  De luchtvochtigheid moet voor de plant tussen de 50-60% liggen. Dit kan bereikt worden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Planten in de droge lucht kunnen gevoelig zijn voor bladproblemen zoals bruine randen.

  Kamerplanten hebben over het algemeen liever een licht zure tot neutrale bodem, met een pH tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen door bijvoorbeeld specifieke potgrond te gebruiken. Een te hoge of te lage zuurgraad kan leiden tot problemen met de opname van voedingsstoffen door de plant.

  Kamerplanten zoals Aeschynanthus 'Twister' hebben regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor kamerplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering. Overvoer de plant niet om verbranding van de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  Aeschynanthus 'Twister' is een prachtige plant met opvallende, gedraaide bladeren die diepgroen van kleur zijn. De plant heeft lange, hangende stengels met clusters van felrode bloemen die lijken op lippen. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in een lichte tot halfschaduwrijke omgeving. Aeschynanthus 'Twister' is ideaal voor hangende manden of potten en voegt een vleugje exotische schoonheid toe aan elke ruimte. Deze plant heeft regelmatig water nodig en een hoge luchtvochtigheid om gezond te blijven.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.