Kalanchoe enkel 'Mirabella White'

Kalanchoe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Kalanchoe 'Mirabella White' is een prachtige vetplant met glanzende, ovale bladeren en stervormige bloemen in een helderwitte kleur. De plant bloeit rijkelijk en de bloemen groeien in compacte trossen aan de uiteinden van de stelen. Het is een makkelijk te verzorgen plant die weinig water nodig heeft en goed gedijt in een zonnige standplaats. Kalanchoe 'Mirabella White' kan zowel binnen als buiten worden gehouden en voegt een vleugje elegantie toe aan elke ruimte. Deze plant is perfect voor mensen die op zoek zijn naar een mooie, onderhoudsvriendelijke toevoeging aan hun interieur of tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Kalanchoe planten zijn groenblijvend. Deze planten behouden hun bladeren het hele jaar door, wat betekent dat ze ook in de winter groen blijven. Kalanchoe planten zijn gemakkelijk te onderhouden en kunnen zowel binnen als buiten groeien.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -2 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant binnen te zetten bij langdurige vorst. Zorg voor bescherming tegen koude wind en natte grond om de plant te beschermen.

  De Kalanchoe enkel 'Mirabella White' is een gemakkelijk te onderhouden plant. Regelmatig water geven en een lichte standplaats zijn voldoende om deze plant gezond te houden. Het is een ideale keuze voor beginnende tuiniers.

  De Kalanchoe enkel 'Mirabella White' heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om gezond te blijven. Het is belangrijk om de plant regelmatig te verpotten als hij te groot wordt voor zijn huidige pot.

  De Kalanchoe enkel 'Mirabella White' gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw. Wanneer de plant in de schaduw staat, kan dit de groei en bloei beïnvloeden. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten voor optimale bloeiresultaten.

  De Kalanchoe enkel 'Mirabella White' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten goed kan opdrogen. Geef bij warm weer mogelijk iets vaker water.

  Ja, Kalanchoe planten staan bekend om hun vlinder- en bijenlokkende eigenschappen. Hierdoor kunnen ze een positieve bijdrage leveren aan de biodiversiteit in de tuin. Het is een aantrekkelijke plant voor bestuivers zoals vlinders en bijen.

  Planten zijn over het algemeen goed voor biodiversiteit, omdat ze voedsel en schuilplaatsen bieden aan verschillende dieren. Bloemen trekken bijen en andere bestuivers aan, wat bijdraagt aan de diversiteit van plantensoorten in de omgeving. Een gevarieerde tuin met verschillende plantensoorten is het beste voor biodiversiteit.

  De Kalanchoe enkel 'Mirabella White' bloeit meestal van februari tot april en heeft een bloeiperiode van ongeveer 6 tot 8 weken.

  Ja, de Kalanchoe enkel 'Mirabella White' kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste in een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme periodes. Daarnaast is het verstandig om de plant in de winter binnen te zetten om vorstschade te voorkomen.

  Nee, de Kalanchoe plant is niet eetbaar. Het consumeren van de bladeren kan leiden tot maagklachten en andere gezondheidsproblemen. Het wordt aanbevolen om de plant niet als voedselbron te gebruiken.

  Ja, Kalanchoe planten hebben dikke, vlezige bladeren die geluidsgolven kunnen absorberen en dempen. Het plaatsen van planten in een ruimte kan helpen bij het verminderen van geluidsoverlast. Kalanchoe planten zijn dus in zekere zin geluidsdempend.

 • De Kalanchoe 'Mirabella White' kan worden gesnoeid om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode bloemen en takken regelmatig om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar voor nieuwe groei.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de wortels niet in een laag water blijven staan. Laat de potgrond tussen gietbeurten in licht opdrogen. In de winter heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  Voor de Kalanchoe enkel 'Mirabella White' is het belangrijk om gebruik te maken van goed doorlatende potgrond. Deze planten hebben behoefte aan voedzame grond die tegelijkertijd voldoende water kan vasthouden. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig wordt ververst om de gezondheid van de plant te behouden.

  Kalanchoe enkel 'Mirabella White' gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vocht vasthoudt, maar dat overtollig water goed weg kan lopen. Voed de plant regelmatig met meststoffen om de groei en bloei te bevorderen.

  Zet deze plant op een zonnige plek, maar vermijd direct zonlicht tijdens de warmste uren van de dag. Kalanchoe enkel 'Mirabella White' gedijt goed op een locatie met veel licht.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst en kou. Bescherm de plant door hem naar binnen te halen of hem af te dekken met bijvoorbeeld stro of vliesdoek. Zorg ervoor dat de grond rondom de plant goed gedraineerd is om wateroverlast te voorkomen.

  De plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant matig water en zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten opdroogt. Bemest de plant eens in de twee weken tijdens de groeiperiode.

  Voor Tuinplanten zoals de Kalanchoe enkel 'Mirabella White' is het belangrijk om tijdens het groeiseizoen regelmatig te bemesten met een algemene meststof. Gebruik een meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten om de bloei te stimuleren. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesten.

  Mulchen is belangrijk voor de Kalanchoe Mirabella White om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors als mulch. Breng een laag van ongeveer 5 cm aan rond de plant, maar vermijd direct contact met de stengels.

  De Kalanchoe enkel 'Mirabella White' gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Een pH tussen 6,0 en 7,0 wordt aanbevolen voor optimale groei van deze tuinplant.

  Om ongedierte te bestrijden bij de Kalanchoe enkel 'Mirabella White' kunt u gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Zorg voor een goede luchtcirculatie en vermijd te veel vocht, dit kan schimmel en ongedierte aantrekken. Controleer regelmatig op spint, wolluis en bladluis en handmatig verwijderen indien nodig.

 • Omschrijving

  Kalanchoe 'Mirabella White' is een prachtige vetplant met glanzende, ovale bladeren en stervormige bloemen in een helderwitte kleur. De plant bloeit rijkelijk en de bloemen groeien in compacte trossen aan de uiteinden van de stelen. Het is een makkelijk te verzorgen plant die weinig water nodig heeft en goed gedijt in een zonnige standplaats. Kalanchoe 'Mirabella White' kan zowel binnen als buiten worden gehouden en voegt een vleugje elegantie toe aan elke ruimte. Deze plant is perfect voor mensen die op zoek zijn naar een mooie, onderhoudsvriendelijke toevoeging aan hun interieur of tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.