Capsicum annuum Salsa

Capsicum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Capsicum annuum Salsa is een variëteit van de paprikaplant die bekend staat om zijn pittige smaak. De plant produceert middelgrote groene pepers die na verloop van tijd rood rijpen. De pepers zijn perfect voor het maken van salsa's en andere gerechten die wat extra pit kunnen gebruiken. Capsicum annuum Salsa kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en heeft warme temperaturen en veel zonlicht nodig om goed te gedijen. Deze plant kan gemakkelijk worden gekweekt in een moestuin of in potten op een zonnig balkon of terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft slechts basisverzorging nodig, zoals regelmatig water geven en voldoende zonlicht. Ook heeft hij af en toe bemesting nodig voor optimale groei.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig en doet het het beste bij veel zonlicht. Plaats de plant daarom het liefst op een zonnige plek in huis. Dit zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Deze plant heeft gemiddeld eens per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door lichtjes te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Zorg er ook voor dat de plant op een lichte plek staat en niet in direct zonlicht.

  Deze plant houdt van veel zonlicht en doet het goed op een plek met veel zon. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en ervoor te zorgen dat de grond goed vochtig blijft. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige locatie te plaatsen.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen van 18-24 graden Celsius. Plaats de plant op een zonnige plek, bij voorkeur in de volle zon, om te zorgen voor voldoende warmte. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen tocht en koude temperaturen.

  De Capsicum annuum Salsa bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot september. De bloei kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de verzorging en omgevingsfactoren.

  Ja, de Capsicum annuum Salsa plant is luchtzuiverend. Het kan helpen om de luchtkwaliteit in uw huis te verbeteren door schadelijke stoffen te absorberen. Het is een geweldige toevoeging aan uw indoor omgeving.

  Ja, deze plant gedijt het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om optimale groei te bevorderen. Plaats de plant dus op een plek waar het niet te warm of te koud wordt.

 • Het is aan te raden om de plant regelmatig te snoeien om de groei en vorm van de plant te bevorderen. Verwijder regelmatig dode of beschadigde bladeren en takken om de gezondheid van de plant te behouden. Snoei ook de plant om deze compact en vol te houden.

  De Capsicum annuum Salsa moet regelmatig water krijgen, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Gebruik lauw water en vermijd dat water op de bladeren terechtkomt om schimmel te voorkomen.

  De Capsicum annuum Salsa heeft kwalitatieve potgrond nodig om goed te gedijen. Zorg voor potgrond die goed vocht doorlaat en voldoende voedingsstoffen bevat. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal geschikt voor kamerplanten.

  Capsicum annuum Salsa heeft een goed doorlatende bodem nodig die rijk is aan voedingsstoffen. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in natte grond staan. Plaats de plant op een zonnige plek en voeg eens in de twee weken wat plantenvoeding toe aan het water. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  De bladeren van deze plant kunnen met een vochtige doek worden afgenomen om stof te verwijderen. Vermijd het gebruik van chemische schoonmaakmiddelen om de bladeren niet te beschadigen. Af en toe kan de plant ook onder de douche worden gezet om stof weg te spoelen.

  De Capsicum annuum Salsa heeft veel licht nodig en gedijt het beste op een zonnige plek. Zet de plant daarom het liefst op een vensterbank op het zuiden of westen. Het is belangrijk om te zorgen voor minimaal 6 uur direct zonlicht per dag.

  Capsicum annuum Salsa gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme temperaturen, zoals vorst of hitte boven de 30 graden Celsius. Het is raadzaam om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen, zoals bij een raam op het zuiden.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet matig zijn. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid in de kamer niet te hoog of te laag is. Besproei de bladeren af en toe met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De pH van de bodem moet licht zuur tot neutraal zijn, met een voorkeur voor een pH tussen 6 en 7. Deze planten gedijen het beste in goed doorlatende grond met een gematigde vochtigheid. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren om optimale groeiomstandigheden te behouden.

  De Capsicum annuum Salsa heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Bemest de plant elke 2-4 weken om gezonde groei en vruchtontwikkeling te bevorderen.

 • Omschrijving

  Capsicum annuum Salsa is een variëteit van de paprikaplant die bekend staat om zijn pittige smaak. De plant produceert middelgrote groene pepers die na verloop van tijd rood rijpen. De pepers zijn perfect voor het maken van salsa's en andere gerechten die wat extra pit kunnen gebruiken. Capsicum annuum Salsa kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en heeft warme temperaturen en veel zonlicht nodig om goed te gedijen. Deze plant kan gemakkelijk worden gekweekt in een moestuin of in potten op een zonnig balkon of terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.