Primula (Acaulis Grp) 'Amiguita Jeans Blue'

Primula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Primula 'Amiguita Jeans Blue' is een kleurrijke en compacte primula met prachtige jeansblauwe bloemen. Deze plant behoort tot de Acaulis Groep en bloeit in het vroege voorjaar. De bloemen hebben een zacht en delicaat uiterlijk en vormen een mooie toevoeging aan de tuin of het balkon. 'Amiguita Jeans Blue' gedijt het beste op een plekje in de halfschaduw en houdt van vochtige, goed doorlatende grond. Met de juiste verzorging kunnen deze primula's jaar na jaar terugkomen en voor een vrolijke noot zorgen in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Primula (Acaulis Grp) 'Amiguita Jeans Blue' is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een bladverliezende tuinplant die in het voorjaar weer nieuw blad zal vormen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is belangrijk om hem te beschermen bij strenge vorst. Het is aan te raden om mulch of stro rond de plant aan te brengen ter bescherming.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk te onderhouden en heeft weinig speciale zorg nodig. Zolang de plant regelmatig water krijgt en op een lichte plek staat, zal hij goed groeien. Het is aan te raden om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  Primula's hebben niet veel ruimte nodig en kunnen dicht op elkaar geplant worden. Zorg ervoor dat de planten genoeg ruimte hebben om zich te verspreiden. Houd ongeveer 20-30 cm afstand tussen elke plant.

  Ja, Primula's groeien over het algemeen goed in de schaduw, maar hebben wel wat licht nodig om te bloeien. Zorg voor wat ochtendzon of helder indirect licht voor de beste resultaten. Deze plant doet het goed onder bomen of naast hogere gewassen die wat schaduw werpen.

  Tuinplanten hebben over het algemeen één keer per week water nodig, maar dit kan variëren afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodem waarin ze groeien. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Het is aanbevolen om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die het produceert. Het is een goede keuze als je een tuin wilt creëren die veel verschillende insecten aantrekt. Het zal helpen bij de bestuiving en het behouden van een gezonde biodiversiteit in je tuin.

  Primula is een plant die een divers ecosysteem kan ondersteunen door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Het toevoegen van Primula aan een tuin kan bijdragen aan de biodiversiteit in de omgeving. Het is belangrijk om diverse plantensoorten in de tuin te hebben om een gezonde leefomgeving te creëren voor verschillende dieren en insecten.

  Deze plant bloeit in de maanden maart, april en mei en blijft bloeien gedurende 4 tot 6 weken.

  De plant Primula 'Amiguita Jeans Blue' kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige locaties. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes.

  Nee, de plant Primula (Acaulis Grp) 'Amiguita Jeans Blue' is niet eetbaar. Het is een tuinplant en wordt niet gekweekt voor consumptie. Eet geen planten tenzij je zeker weet dat ze eetbaar zijn.

  Ja, deze plant heeft een geluidsdempende werking doordat de bladeren en bloemen geluidsgolven absorberen. Dit kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen en een rustige sfeer te creëren in de tuin.

 • Je kunt de uitgebloeide bloemen van de Primula regelmatig verwijderen om de groei van nieuwe bloemen te stimuleren. Indien de bladeren verwelken, kun je deze ook verwijderen om de plant gezond te houden. Snoei de plant in het najaar om de vorm te behouden en hem klaar te maken voor de winter.

  Houd de grond altijd licht vochtig, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Primula's gedijen het beste in goed doorlatende potgrond met voldoende humus. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te drassig. Vermijd zware kleigrond en kies voor een plek in de halfschaduw.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Amiguita Jeans Blue' heeft een standplaats in de halfschaduw tot schaduw nodig. Zorg voor een vochtige, goed doorlatende grond en vermijd direct zonlicht. Deze plant gedijt goed in borders, rotstuinen en als bodembedekker.

  Om de plant te beschermen tijdens de wintermaanden is het aan te raden om een laag mulch aan te brengen rond de basis van de plant. Daarnaast kan het helpen om de plant af te dekken met een speciale winterhoes of vliesdoek. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt voor de winter begint.

  Primula's houden van een vochtige, goed doorlatende grond en een plekje in de halfschaduw. Ze bloeien in het voorjaar en kunnen na de bloei teruggesnoeid worden. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Tuinplanten zoals Primula hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof speciaal voor bloeiende planten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Bemest de plant bij voorkeur in het voorjaar en in de zomer voor optimale resultaten.

  Mulch wordt aanbevolen als bescherming voor de wortels en ter voorkoming van onkruidgroei. Het kan het beste worden aangebracht in het voorjaar na het snoeien en bemesten van de plant. Een laag mulch van ongeveer 5 cm is voldoende om de plant te beschermen.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Amiguita Jeans Blue' gedijt het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen met behulp van bijvoorbeeld speciale meststoffen. Een te zure of te basische bodem kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  Om ongedierte te voorkomen bij deze tuinplant, kan regelmatig inspectie worden uitgevoerd op de bladeren en bloemen. Preventieve maatregelen zoals het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen kunnen helpen bij het afweren van ongewenste insecten. Bij een ernstige plaag kan overwogen worden om professionele hulp in te schakelen.

 • Omschrijving

  Primula 'Amiguita Jeans Blue' is een kleurrijke en compacte primula met prachtige jeansblauwe bloemen. Deze plant behoort tot de Acaulis Groep en bloeit in het vroege voorjaar. De bloemen hebben een zacht en delicaat uiterlijk en vormen een mooie toevoeging aan de tuin of het balkon. 'Amiguita Jeans Blue' gedijt het beste op een plekje in de halfschaduw en houdt van vochtige, goed doorlatende grond. Met de juiste verzorging kunnen deze primula's jaar na jaar terugkomen en voor een vrolijke noot zorgen in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.