Cyclamen grootbloemig Halios Gefranjerd Fuchsia

Cyclamen persicum grootbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen grootbloemig Halios Gefranjerd Fuchsia is een prachtige plant met grote en gefranjerde bloemen in de kleur fuchsia. De plant heeft opvallende bloemblaadjes die een mooie toevoeging zijn aan elke tuin of bloempot. De bladeren van de plant zijn groen, hartvormig en vaak gemarmerd of met een zilverachtige tekening. De Cyclamen gedijt goed in een koele, vochtige omgeving en bloeit van de herfst tot het vroege voorjaar. Het is een populaire keuze voor liefhebbers van bloeiende planten die een vleugje kleur willen toevoegen aan hun buitenruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Cyclamen grootbloemig Halios Gefranjerd Fuchsia is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en de plant op een lichte plek te zetten, maar vermijd direct zonlicht. Daarnaast is het goed om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen.

  Ja, de Cyclamen grootbloemig Halios Gefranjerd Fuchsia heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Een plek bij een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De Cyclamen grootbloemig Halios Gefranjerd Fuchsia heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te nat. Zorg ervoor dat overtollig water goed kan weglopen om wortelrot te voorkomen.

  De Cyclamen grootbloemig Halios Gefranjerd Fuchsia houdt niet van direct zonlicht, maar gedijt beter bij indirect licht. Te veel blootstelling aan de felle zon kan leiden tot verbranding van de bladeren. Plaats de plant daarom op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 15-20 graden Celsius. Plaats de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan tocht of temperatuurschommelingen.

  Deze plant bloeit meestal van september tot april en kan bloeien voor een periode van 4 tot 8 weken. Na de bloei rust de plant uit en begint de cyclus opnieuw.

  Ja, de Cyclamen plant is een luchtzuiverende kamerplant. Het helpt bij het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis door schadelijke stoffen te absorberen en om te zetten in zuurstof. Het is ook een mooie plant om in huis te hebben vanwege de kleurrijke bloemen.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius om goed te gedijen. Het is belangrijk om de temperatuur consistent te houden voor optimale groei. Plaats de plant niet in de buurt van tocht of direct zonlicht.

 • Je kunt de verdorde bloemen en bladeren regelmatig verwijderen om de plant er verzorgd uit te laten zien. Verwijder ook eventuele uitlopers die de vorm van de plant verstoren. Snoei de plant niet te rigoureus, dit kan de gezondheid van de plant schaden.

  Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de wortels in een plas water staan. Laat de grond tussen gietbeurten door licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur.

  Deze plant gedijt het beste in zure potgrond met een goede drainage. Het is belangrijk om de potgrond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te verpotten met verse potgrond.

  De Cyclamen grootbloemig Halios Gefranjerd Fuchsia gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem nooit te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Het is aanbevolen om de plant regelmatig te voeden met plantenvoeding voor kamerplanten.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Knip uitgebloeide bloemen en bruine bladeren regelmatig weg voor een langere bloei.

  De plant kan stofvrij worden gemaakt door voorzichtig af te stoffen met een zachte doek of door de bladeren en bloemen voorzichtig af te spoelen onder lauwwarm water. Overmatig water geven of besproeien moet worden vermeden om wortelrot te voorkomen. Pas op dat de bladeren niet te nat worden tijdens het schoonmaken.

  De Cyclamen grootbloemig Halios Gefranjerd Fuchsia heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant daarom op een plek met helder, indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Cyclamen grootbloemig Halios Gefranjerd Fuchsia gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan plotse temperatuurwisselingen of tocht. Een constante temperatuur zal de gezondheid van de plant bevorderen.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gemiddeld zijn. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien met water op kamertemperatuur om de luchtvochtigheid te verhogen. Zorg ervoor dat de plant niet op een te droge plek staat.

  De Cyclamen grootbloemig Halios Gefranjerd Fuchsia gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Een goede zuurgraad in de bodem zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de pH-waarde regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel.

  De Cyclamen grootbloemig Halios Gefranjerd Fuchsia heeft wekelijks lichte bemesting nodig tijdens de groeiperiode. Gebruik hiervoor een vloeibare meststof voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de plant niet te veel meststoffen krijgt om wortelschade te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Cyclamen grootbloemig Halios Gefranjerd Fuchsia is een prachtige plant met grote en gefranjerde bloemen in de kleur fuchsia. De plant heeft opvallende bloemblaadjes die een mooie toevoeging zijn aan elke tuin of bloempot. De bladeren van de plant zijn groen, hartvormig en vaak gemarmerd of met een zilverachtige tekening. De Cyclamen gedijt goed in een koele, vochtige omgeving en bloeit van de herfst tot het vroege voorjaar. Het is een populaire keuze voor liefhebbers van bloeiende planten die een vleugje kleur willen toevoegen aan hun buitenruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.