Gladiolus Glamini Melissa

Gladiolus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Gladiolus Glamini Melissa is een prachtige en kleurrijke bloembol die bloeit in de zomermaanden. Het heeft opvallende bloemen met een zachte roze kleur en een gele keel. De plant wordt ongeveer 50 cm hoog en staat mooi in borders of bloembakken. Het is een sterke en makkelijk groeiende plant die veel zonlicht en goed doorlatende grond nodig heeft. De Gladiolus Glamini Melissa is een mooie toevoeging aan elke tuin en trekt vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Gladiolus Glamini Melissa is niet groenblijvend. Het is een plant die niet zijn bladeren het hele jaar door behoudt. Deze plant behoort tot de groep van de Tuinplanten.

  De Gladiolus Glamini Melissa is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de bollen tijdens de wintermaanden te beschermen tegen vorst. Deze tuinplanten hebben dus een gemiddelde winterhardheid.

  Ja, Gladiolus Glamini Melissa is makkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Het enige wat nodig is, is regelmatig water geven en bij voorkeur een zonnige standplaats. Daarnaast is het belangrijk om de uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  De plant heeft ongeveer 10-15 cm ruimte nodig tussen elke bol bij het planten. Zorg ervoor dat de bollen ongeveer 10-15 cm diep in de grond worden geplant. Het is aan te raden om de planten minstens 20 cm uit elkaar te planten.

  Tuinplanten, waaronder de Gladiolus Glamini Melissa, groeien over het algemeen het beste in de volle zon. In de schaduw kan de groei vertragen en de bloei vermindert. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek te plaatsen.

  Tuinplanten zoals deze hebben gemiddeld twee tot drie keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen. Let op de behoefte van de plant en pas de frequentie van het water geven daarop aan.

  Ja, de Gladiolus Glamini Melissa is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar en de opvallende bloemen. Het is een goede keuze voor een tuin die deze insecten wil aantrekken.

  Ja, de Gladiolus Glamini Melissa is goed voor biodiversiteit, omdat deze plant insecten aantrekt die zorgen voor bestuiving en daarmee bijdragen aan de voortplanting van andere plantensoorten in de tuin. Daarnaast brengt de plant kleur en variatie in de tuin, wat kan leiden tot een gevarieerder ecosysteem en meer habitat voor verschillende dieren. Tot slot kan de plant bijdragen aan de bodemkwaliteit en het microbiële leven in de grond verrijken.

  De Gladiolus Glamini Melissa bloeit van juli tot september en de bloeiperiode kan tot 6 weken duren. Het is een prachtige toevoeging aan de tuin tijdens de zomermaanden.

  Ja, de Gladiolus Glamini Melissa houdt van de volle zon en groeit het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Het zal goed gedijen in een zonnige omgeving.

  Nee, de Gladiolus Glamini Melissa is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn prachtige bloemen. Het consumeren van delen van de plant kan leiden tot maagklachten en andere gezondheidsproblemen.

  Ja, de Gladiolus Glamini Melissa heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Deze plant is voornamelijk decoratief en draagt niet bij aan het verminderen van geluidsoverlast in de tuin.

 • Je kunt de uitgebloeide bloemstelen van deze plant afsnijden om de plant er verzorgd uit te laten zien. Snoei de stelen tot boven het blad af. Verwijder ook dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, zonder dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te voorkomen.

  De Gladiolus Glamini Melissa heeft een goed doorlatende potgrond nodig om gezond te groeien. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Een organische potgrond met extra voedingselementen is ideaal voor deze Tuinplant.

  De Tuinplanten hebben een voorkeur voor goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Indien nodig kan organische mest worden toegevoegd om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Gladiolus Glamini Melissa heeft een standplaats nodig in de volle zon of halfschaduw. Zorg voor goed doorlatende grond en plant de bollen op een diepte van 10-15 cm. De plant gedijt het best op een beschutte locatie.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst, vooral in koudere klimaten. Het is aanbevolen om de plant te bedekken met een laag mulch of stro om de wortels te beschermen. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Zorg voor goed doorlatende grond en een zonnige, beschutte plek. Geef regelmatig water en voeding tijdens het groeiseizoen. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om ze regelmatig te bemesten met een uitgebalanceerde meststof. Dit kan bijvoorbeeld in het voorjaar en in de zomermaanden worden gedaan. Zorg ervoor dat de meststof voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Mulch wordt aanbevolen voor deze plant om vocht vast te houden, onkruidgroei te verminderen en de wortels te beschermen tegen extreme temperaturen. Het kan worden toegepast in het voorjaar en de zomer, maar vermijd het mulchen van de bol zelf. Kies organische mulch zoals compost, boomschors of stro.

  Tuinplanten zoals de Gladiolus Glamini Melissa houden van neutrale tot licht zure bodems met een pH tussen 6.5 en 7.5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren met kalk of zwavel. Een goede balans in de zuurgraad van de bodem bevordert de gezondheid en groei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals de Gladiolus Glamini Melissa, kunt u overwegen om natuurlijke vijanden in te zetten zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Ook kunt u regelmatig de plant controleren op eventueel ongedierte en deze handmatig verwijderen. Tot slot kunt u preventieve maatregelen nemen zoals het vermijden van overmatig vochtigheid en het zorgen voor voldoende luchtcirculatie rondom de plant.

 • Omschrijving

  De Gladiolus Glamini Melissa is een prachtige en kleurrijke bloembol die bloeit in de zomermaanden. Het heeft opvallende bloemen met een zachte roze kleur en een gele keel. De plant wordt ongeveer 50 cm hoog en staat mooi in borders of bloembakken. Het is een sterke en makkelijk groeiende plant die veel zonlicht en goed doorlatende grond nodig heeft. De Gladiolus Glamini Melissa is een mooie toevoeging aan elke tuin en trekt vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.