Gladiolus Glamini Naomi

Gladiolus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Gladiolus Glamini Naomi is een prachtige zomerbloeiende bolplant die bekend staat om zijn opvallende bloemen in een diepe paarse kleur met een wit hartje. De bloemen hebben een elegante uitstraling en zijn perfect voor het toevoegen van kleur aan de tuin of borders. De plant groeit tot ongeveer 40-50 cm hoog en bloeit vanaf het midden van de zomer tot in het najaar. Gladiolus Glamini Naomi is gemakkelijk te kweken en gedijt goed in de volle zon en goed doorlatende grond. Het is een favoriete keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een vrolijke en kleurrijke toevoeging aan hun bloementuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Gladiolus Glamini Naomi is niet groenblijvend. Het is een een bloeiende plant die in de herfst afsterft en in het voorjaar opnieuw opkomt. Het wordt daarom aanbevolen om de bollen in de winter op te graven en vorstvrij te bewaren.

  De Gladiolus Glamini Naomi is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de bollen goed te beschermen tegen vorst in de winter. De plant kan het beste tijdens de wintermaanden worden opgegraven en vorstvrij worden bewaard.

  De Gladiolus Glamini Naomi is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig aandacht nodig. Ze vereisen een zonnige plek en regelmatig water geven tijdens de groeiperiode. De bloembedden moeten regelmatig worden bemest voor optimale groei en bloei.

  Tuinplanten zoals deze hebben meestal wat ruimte nodig om te groeien en bloeien. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten, ongeveer 15-20 centimeter is aan te raden. Zorg er ook voor dat de planten genoeg ruimte hebben om zich uit te spreiden en verspreiden.

  De Gladiolus Glamini Naomi groeit het beste in de volle zon en heeft minstens 6 uur direct zonlicht per dag nodig. In de schaduw zal de groei en bloei van de plant waarschijnlijk verminderen. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen.

  Ja, de Gladiolus Glamini Naomi is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het is een goede keuze voor tuiniers die willen bijdragen aan het aantrekken van deze nuttige bestuivers.

  Ja, planten in het algemeen dragen bij aan biodiversiteit door bijen, vlinders en andere insecten aan te trekken. Ze kunnen ook dienen als schuilplaats en voedselbron voor kleine dieren in de tuin. Het is dus goed voor de biodiversiteit om verschillende soorten planten in de tuin te hebben.

  De Gladiolus Glamini Naomi bloeit in de zomermaanden, vanaf juni tot en met augustus. De bloeiduur van deze plant is gemiddeld 4 tot 6 weken.

  Ja, de Gladiolus Glamini Naomi kan goed tegen de volle zon. Het is aan te raden om de plant minimaal 6 uur per dag in de zon te zetten. Zorg er wel voor dat de grond voldoende vochtig blijft.

  Nee, de Gladiolus Glamini Naomi plant is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt geteeld vanwege zijn prachtige bloemen. Consumptie kan leiden tot maagklachten.

  De Gladiolus Glamini Naomi heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is geen plant die geluid absorbeert of dempt. Het is vooral een decoratieve tuinplant.

 • Je kunt de verwelkte bloemen en bladeren afknippen om de plant er mooier uit te laten zien en de bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat je de bloemstengel niet te kort afknipt, zodat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen. Snoei de plant in het najaar terug tot ongeveer 10 cm boven de grond om deze voor te bereiden op de winter.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme en droge perioden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmel en ziektes te voorkomen.

  De Gladiolus Glamini Naomi gedijt het best in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet doorweekt is. Gebruik een potgrond die geschikt is voor tuinplanten voor optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende bodem met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de grond niet te zwaar of te nat is, om wortelrot te voorkomen. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze plantensoort.

  De Gladiolus Glamini Naomi gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt en niet te veel vochtigheid in de grond heeft. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind en vorst.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen winterbescherming nodig, zoals mulch of een beschermende laag stro. Zorg ervoor dat de grond rondom de plant goed gedraineerd is en bedek de plant met een dikke laag bladeren om deze te beschermen tegen vorst. In extreem koude gebieden kunnen extra maatregelen nodig zijn, zoals het gebruik van een kas of het verplaatsen van de plant naar een beschutte plek.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor een goed doorlatende grond en plaats de plant op een zonnige plek. Knip uitgebloeide bloemen regelmatig af voor een langere bloeiperiode.

  Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten die rijk is aan fosfor en kalium. Bemest de plant in het voorjaar voor het beste resultaat. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering.

  Het is aan te raden om de grond rondom de plant te mulchen om vocht vast te houden en onkruidgroei tegen te gaan. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Mulch kan ook helpen om de wortels van de plant te beschermen tegen strenge vorst in de winter.

  De ideale zuurgraad voor tuinplanten ligt tussen de 6 en 7 op de pH-schaal. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en aan te passen indien nodig, om een gezonde groei van de plant te bevorderen. Een te zure of te basische bodem kan de opname van voedingsstoffen belemmeren.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten is het belangrijk om regelmatig de bladeren en bloemen te inspecteren op eventuele plagen. Gebruik biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden als lieveheersbeestjes om het ongedierte te bestrijden. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie en voldoende zonlicht om de plant gezond te houden.

 • Omschrijving

  De Gladiolus Glamini Naomi is een prachtige zomerbloeiende bolplant die bekend staat om zijn opvallende bloemen in een diepe paarse kleur met een wit hartje. De bloemen hebben een elegante uitstraling en zijn perfect voor het toevoegen van kleur aan de tuin of borders. De plant groeit tot ongeveer 40-50 cm hoog en bloeit vanaf het midden van de zomer tot in het najaar. Gladiolus Glamini Naomi is gemakkelijk te kweken en gedijt goed in de volle zon en goed doorlatende grond. Het is een favoriete keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een vrolijke en kleurrijke toevoeging aan hun bloementuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.