Crocosmia 'George Davison'

Crocosmia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Crocosmia 'George Davison' er en flerårig plante med iøjnefaldende orangerøde blomster om sommeren. Blomsterne vokser i tætte klaser og tiltrækker sommerfugle og bier. Planten har smalle blade, der vokser oprejst, og kan nå en højde på ca. 60-90 cm. Crocosmia 'George Davison' trives bedst i fuld sol og veldrænet jord. Efter blomstringen danner planten dekorative frøkapsler, der også kan være attraktive i buketter og blomsterarrangementer.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn og vil miste sit løv om vinteren. Det er en flerårig plante, der vil danne nyt løv om foråret. Planten er kendt for sine iøjnefaldende blomster og græslignende blade.

  Crocosmia 'George Davison' er vinterhård op til -10 grader Celsius og kan derfor tåle moderat frost. Det anbefales at beskytte planten med f.eks. halm eller blade ved kraftig frost. Disse haveplanter bør bedst dækkes til med et lag blade eller muld om efteråret for at beskytte dem mod kulden.

  Ja, denne plante er nem at vedligeholde og kræver lidt pleje. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og sørge for tilstrækkeligt sollys. Derudover har planten ikke specielle behov.

  Crocosmia 'George Davison' har brug for cirka 30-40 cm plads om at udvikle sig fuldt ud. Det er vigtigt at give tilstrækkelig plads, så planten kan sprede sig og blomstre godt. Sørg for, at andre planter ikke er for tæt på, så vækst og blomstring ikke bliver hindret.

  Nej, Crocosmia 'George Davison' trives bedst i fuld sol til let skygge. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med sollys for at kunne vokse og blomstre ordentligt. I skygge vil plantens vækst sandsynligvis være dårligere.

  Crocosmia 'George Davison' har brug for vand ca. 1 til 2 gange om ugen. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men ikke mudret. Om sommeren kan planten have brug for lidt mere vand end om vinteren.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier med sine blomster. Det er et godt valg af haveplanter, der hjælper med at tiltrække bestøvere.

  Ja, Crocosmia 'George Davison' er godt for biodiversitet, fordi den har nektarfyldte blomster, som tiltrækker bier og andre bestøvere. Dette hjælper med at fremme mangfoldigheden af insekter i haven. Derudover kan planten fungere som skjulested for små dyr som frøer og salamandre.

  Crocosmia 'George Davison' blomstrer i juli og august og blomstringsperioden varer cirka 4-6 uger.

  Ja, Crocosmia 'George Davison' kan godt tåle fuld sol. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varmt vejr. Sørg for, at jorden er godt drænet.

  Nej, planten Crocosmia 'George Davison' er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante, der primært dyrkes på grund af dens blomster. Det anbefales ikke at indtage denne plante.

  Ja, Crocosmia 'George Davison' har ikke lyddæmpende egenskaber. Denne plante er primært dekorativ og tiltrækker fugle og insekter med blomsterne. Den er især velegnet til haven som havebede eller prydplante.

 • Crocosmia kan beskæres tilbage til lige over jorden efter blomstring for at holde planten sund. Beskær døde eller beskadigede blade så hurtigt som muligt for at forebygge sygdomme. Fjern eventuelt gamle, visne stængler om foråret for at give plads til ny vækst.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemvædet. Det er vigtigt at undgå, at planten udtørrer.

  Denne plante trives bedst i veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. Brug en pottemuld, der er velegnet til haveplanter for de bedste resultater.

  Crocosmia 'George Davison' foretrækker en god drænet, fugtig jord af gennemsnitlig frugtbarhed. Sørg for, at jorden er let sur til neutral og rig på organisk materiale. Undgå tung, kompakt jord og sørg for tilstrækkelig dræning for at undgå rodrot.

  Crocosmia 'George Davison' trives bedst på et solrigt sted i haven. Sørg for, at jorden er godt drænet og ikke for fugtig. Denne haveplante kan også trives i en grænse eller krukke.

  Om vinteren anbefales det at dække planten med et tykt lag muld for at beskytte rødderne mod frost. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå rodrot. Beskyt også planten mod kraftig vind og sne ved f.eks. at placere et vindskærm.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i fugtig jord i fuld sol. Det er vigtigt at fjerne visne blomster regelmæssigt og gøde planten årligt. Beskær døde blade og eventuelt beskadigede dele om foråret.

  Det anbefales at bruge organiske gødninger som compost eller gødning til haveplanter om foråret. Gød planterne i henhold til den anbefalede dosering på emballagen. Undgå at gøde om efteråret for at undgå at stimulere planterne til unødig vækst inden vinteren.

  Det er en god idé at mulchplante om foråret for at forhindre ukrudtsvækst og holde jorden fugtig. Brug organisk materiale som kompost eller barkflis for at beskytte plantens rødder og levere næringsstoffer. Sørg for, at laget af mulch ikke placeres for tæt på plantens stængler for at undgå råd.

  Den ideelle surhedsgrad for haveplanter som Crocosmia 'George Davison' ligger mellem 6 og 7 på pH-skalaen. En let sur til neutral jord er derfor mest egnet til denne plante. Sørg for, at jorden er veldrænet for at undgå vandstagnation.

  For denne haveplante er det vigtigt at regelmæssigt kontrollere for bladlus, trips og snegle. Disse insekter kan forårsage skade på blade og blomster. En effektiv måde at bekæmpe skadedyr på er ved at fjerne dem med hånden eller bruge biologiske skadedyrsbekæmpelsesmidler.

 • Beskrivelse

  Crocosmia 'George Davison' er en flerårig plante med iøjnefaldende orangerøde blomster om sommeren. Blomsterne vokser i tætte klaser og tiltrækker sommerfugle og bier. Planten har smalle blade, der vokser oprejst, og kan nå en højde på ca. 60-90 cm. Crocosmia 'George Davison' trives bedst i fuld sol og veldrænet jord. Efter blomstringen danner planten dekorative frøkapsler, der også kan være attraktive i buketter og blomsterarrangementer.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.