Helianthus 'Sunsation'

Helianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Helianthus 'Sunsation' er en solsikkesort med store, klare gule blomster og en mørk kerne. Det er en kompakt plante, der kan blive cirka 70-90 cm høj og blomstrer fra juli til september. 'Sunsation' er en rigtig øjenfanger i haven og tiltrækker sommerfugle, bier og fugle. Denne plante trives godt i fuld sol og trives bedst i veldrænet jord. Helianthus 'Sunsation' er en nem plante at vedligeholde, der giver en solrig atmosfære til enhver have.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn og mister sine blade om efteråret. Det er en-årig plante, der skal plantes igen til den næste vækstcyklus.

  Planten er vinterhårdfør op til cirka -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt mod frost om vinteren. Det anbefales at beskytte planten med muld eller en vinterhætte.

  Haveplanter som Helianthus 'Sunsation' er generelt lette at vedligeholde. De kræver som regel ikke meget pleje og trives godt under de fleste haveforhold. Regelmæssig vanding og lejlighedsvis gødning er ofte tilstrækkeligt.

  Helianthus 'Sunsation' har brug for cirka 60 cm plads til at vokse og udvikle sig fuldt ud. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at danne sidegrene og blomstre. Plant dem ikke for tæt på hinanden for at undgå at hæmme væksten.

  Heliantemo trives bedst i fuld sol eller delvis skygge. Det anbefales at placere planten på et solrigt sted for at fremme optimal vækst og blomstring. I skyggen kan planten have sværere ved at vokse og blomstre.

  Helianthus 'Sunsation' har brug for regelmæssig vanding, især i varme sommermåneder. Det anbefales at holde jorden fugtig, men ikke gennemvædet. Generelt kan planten have brug for vand en til to gange om ugen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af den klare blomsterfarve og nektarholdige blomster. Den er et populært valg til haver på grund af tiltrækningen af bestøvende insekter.

  Helianthus 'Sunsation' bidrager til biodiversiteten ved at tiltrække bier og andre bestøvere med sine blomster og frø. Det giver føde og skjulesteder for insekter og fugle, hvilket kan øge diversiteten i haven. Det er en værdifuld tilføjelse til en biodivers have.

  Denne plante blomstrer fra juli til september, og blomstringsperioden varer i gennemsnit cirka 2 til 3 måneder.

  Denne plante trives godt i fuld sol og har brug for masser af lys for at vokse. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand i løbet af varme dage. Planten trives bedst på et solrigt sted i haven.

  Nej, Helianthus-planter er ikke spiselige. Det dyrkes primært som en dekorativ haveplante på grund af de iøjnefaldende gule blomster. At indtage denne plante kan endda være skadeligt for helbredet.

  Ja, solsikker har store blade og stængler, der kan absorbere lyd og derfor lidt kan dæmpe lyden. Derudover fungerer planten også som en visuel barriere, der kan hjælpe med at blokere lyden. Solsikker kan skabe en rolig og fredelig stemning i haven, hvilket kan hjælpe med at reducere omgivende støj.

 • For at fremme en sund vækst anbefales det at beskære planten om foråret. Fjern døde blomster og blade regelmæssigt for at fremme ny blomstring. Beskær planterne til cirka 10 cm over jorden for at holde dem kompakte.

  Sørg for, at jorden altid er let fugtig. Giv vand ved plantens base for at bevare fugtigheden. Undgå dog, at rødderne står i vand for at undgå rodrot.

  Vælg en veldrænet pottemuld, der er rig på næringsstoffer. Sørg for, at potten er stor nok til, at rødderne kan udvikle sig, og giv regelmæssigt vand for at holde jorden fugtig. Tilføj gødning en gang hver par uger for at holde planten sund.

  Jordkvaliteten skal være god permeabel, og jorden skal være let fugtig. Sørg for en frugtbar og nærende jord med en pH-værdi på neutral til let sur. Undgå tung og våd jord og sørg for tilstrækkelig ernæring for optimal vækst og blomstring.

  Planten trives bedst på et solrigt sted med veldrænet jord. Sørg for, at planten får nok plads til at vokse og blomstre. Undgå for våd jord for at forhindre rodrot.

  Om vinteren er det vigtigt at beskytte planten mod frost ved at bruge muld eller et beskyttelsesdække. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå vandstuvning. Det anbefales også at flytte planten til et beskyttet sted.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for en veldrænet jord og giv planten tilstrækkelig plads til at vokse. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen.

  Sørg for at give god gødning til jorden med organiske gødninger som kompost eller gødning. Gød planten om foråret og eventuelt igen om sommeren for god vækst og blomstring. Brug ikke for meget gødning for at undgå overgødning.

  Brugen af muld er gavnlig for haveplanter, da det holder jorden fugtig, undertrykker ukrudt og regulerer jordtemperaturen. Ved at lægge et lag muld rundt om planterne beskyttes rødderne mod ekstreme vejrforhold, og jorden forbliver frugtbar i længere tid. Det anbefales at påføre et nyt lag muld årligt for optimale resultater.

  Solituden 'Sunsation' vokser bedst i neutrale til let sure jordarter. En pH-værdi mellem 6,0 og 7,5 er ideel for denne plante. Sørg for en god jordstruktur og tilstrækkelig dræning for optimal vækst og blomstring.

  Planten kan lide af lus, trips og snegle. Disse kan bekæmpes med naturlige fjender som mariehøns og rov insekter, eller ved at bruge naturlige bekæmpelsesmidler. Sørg også for god luftcirkulation og hold planten sund for at undgå skadedyrsproblemer.

 • Beskrivelse

  Helianthus 'Sunsation' er en solsikkesort med store, klare gule blomster og en mørk kerne. Det er en kompakt plante, der kan blive cirka 70-90 cm høj og blomstrer fra juli til september. 'Sunsation' er en rigtig øjenfanger i haven og tiltrækker sommerfugle, bier og fugle. Denne plante trives godt i fuld sol og trives bedst i veldrænet jord. Helianthus 'Sunsation' er en nem plante at vedligeholde, der giver en solrig atmosfære til enhver have.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.