Petunia Famous Light Blue

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Famous Light Blue is een prachtige bloeiende plant met lichtblauwe bloemen die een vrolijke en levendige uitstraling geven aan elke tuin of balkon. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in hangmanden als in bloembakken worden geplant. De Petunia Famous Light Blue bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Het is een makkelijk te verzorgen plant die regelmatig water en voeding nodig heeft om optimaal te kunnen groeien en bloeien. Deze Petunia is ideaal voor het creëren van een kleurrijke en sfeervolle tuin of terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Petunia Famous Light Blue is geen groenblijvende plant. Dit betekent dat de plant zijn bladeren verliest in de herfst en winter. Het is een eenjarige plant die elk jaar opnieuw geplant moet worden.

  De plant is niet winterhard en kan niet buiten overleven bij koudere temperaturen. Het is aan te raden om de plant binnen te zetten tijdens de wintermaanden of om de plant als eenjarige te beschouwen. Het is belangrijk om de juiste beschermende maatregelen te nemen om de plant te beschermen tegen vorst.

  Petunia Famous Light Blue is een makkelijk te onderhouden plant. Het vereist regelmatig water geven en verwijderen van verwelkte bloemen om de groei te bevorderen. Het is ook belangrijk om de plant regelmatig te bemesten voor een gezonde groei.

  De plant heeft voldoende ruimte nodig om te groeien en zich goed te ontwikkelen. Zorg ervoor dat er ongeveer 20-30 centimeter tussen elke plant wordt gehouden. Voldoende licht en luchtstroom zijn belangrijk voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals de Petunia Famous Light Blue groeien over het algemeen het beste in de volle zon. Een plek met minimaal 6 uur zonlicht per dag wordt aanbevolen voor een optimale groei en bloei. In de schaduw zullen de planten mogelijk minder bloemen produceren en hun groei kan worden belemmerd.

  De Tuinplanten hebben regelmatig water nodig, vooral in droge periodes. Het is aan te raden om de grond gelijkmatig vochtig te houden. Water geven kan het beste worden gedaan wanneer de grond droog aanvoelt.

  Ja, de Petunia Famous Light Blue trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die de bloemen produceren. Dit maakt de plant een goede keuze voor een tuin die biodiversiteit wil ondersteunen.

  Tuinplanten dragen bij aan de biodiversiteit door bijen, vlinders en andere insecten aan te trekken. Ze leveren voedsel en schuilplaatsen, wat belangrijk is voor een gezonde ecologische omgeving. Het is daarom goed om diverse tuinplanten in de tuin te hebben.

  Petunia Famous Light Blue bloeit vanaf het begin van de lente tot aan het einde van de herfst. De bloei kan tot wel vier maanden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden en verzorging.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en zal daar goed gedijen. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer deze in de volle zon staat. Het is aan te raden om de plant regelmatig te bemesten voor optimale groei.

  Nee, de Petunia Famous Light Blue is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en is niet geschikt voor consumptie. Het kan schadelijk zijn voor de gezondheid als het wordt gegeten.

  Nee, de "Petunia Famous Light Blue" plant heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve plant die zorgt voor kleur in de tuin. Het is niet ontworpen om geluid te dempen.

 • Om de plant gezond en mooi te houden, is het belangrijk regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen. Dit kan eenvoudig met de hand of met een schaar. Door regelmatig te snoeien zal de plant blijven bloeien en zich goed ontwikkelen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warm weer. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet drassig. Geef water bij de wortels om schimmel te voorkomen.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een potgrond met voldoende voedingsstoffen voor een gezonde ontwikkeling van de plant.

  De bodemkwaliteit voor tuinplanten is van groot belang voor een gezonde groei en bloei. Zorg voor een goed doorlatende grond met voldoende voedingsstoffen en een pH-waarde rond de neutrale kant. Controleer regelmatig de vochtigheid van de bodem en pas de watergift hierop aan.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor voldoende licht voor een optimale groei en bloei. Een plek in de volle zon zal de plant het beste resultaat geven.

  Tuinplanten zoals deze hebben meestal bescherming nodig tijdens de winter, vooral in koudere klimaten. Het is aan te raden om de plant te bedekken met een dikke laag mulch of stro om de wortels te beschermen tegen vorstschade. Daarnaast kan een beschermende hoes of tunnelkas worden gebruikt om de plant te beschermen tegen extreme weersomstandigheden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Geef de plant regelmatig voeding voor een gezonde groei. Verwijder uitgebloeide bloemen regelmatig om de bloei te stimuleren.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om elke 6-8 weken te bemesten tijdens het groeiseizoen, vanaf het voorjaar tot de herfst. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Volg altijd de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid. Gebruik organisch materiaal zoals houtsnippers of stro als mulch. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stelen van de plant ligt om schimmel te voorkomen.

  De Petunia Famous Light Blue groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei. Het regelmatig testen en aanpassen van de zuurgraad van de bodem kan helpen om de plant optimaal te laten gedijen.

  Een effectieve manier om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten is door regelmatig te controleren op aanwezigheid van bladluizen, trips of slakken. Het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of het plaatsen van lokaas voor slakken kan ook helpen bij het bestrijden van ongedierte. Het is tevens belangrijk om de plant regelmatig te inspecteren en aangetaste delen te verwijderen.

 • Omschrijving

  De Petunia Famous Light Blue is een prachtige bloeiende plant met lichtblauwe bloemen die een vrolijke en levendige uitstraling geven aan elke tuin of balkon. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in hangmanden als in bloembakken worden geplant. De Petunia Famous Light Blue bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Het is een makkelijk te verzorgen plant die regelmatig water en voeding nodig heeft om optimaal te kunnen groeien en bloeien. Deze Petunia is ideaal voor het creëren van een kleurrijke en sfeervolle tuin of terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.