Calibrachoa Minifamous Blue

Calibrachoa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Calibrachoa Minifamous Blue is een prachtige bloeiende plant met helderblauwe bloemen. Het is een compacte plant die perfect is voor hangmanden, containers en borders. De bloemen bloeien rijkelijk gedurende het groeiseizoen en trekken vlinders en bijen aan. De Calibrachoa Minifamous Blue houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven. Het is een makkelijk te onderhouden plant die een vrolijke en kleurrijke toevoeging is aan elke tuin of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Calibrachoa Minifamous Blue is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin dankzij zijn constante groene uitstraling. Deze eigenschap maakt hem ideaal voor het verfraaien van de tuin gedurende alle seizoenen.

  De Tuinplanten zijn over het algemeen niet winterhard en kunnen niet tegen vorst. Het is daarom aan te raden om de plant binnen of op een beschutte plek te zetten tijdens de koude maanden.

  De plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Regelmatig water geven en regelmatig bemesten zal de plant gezond houden. Snoeien is niet nodig, tenzij voor vormbehoud.

  De plant heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Plant de bloem in goed doorlatende grond.

  Deze tuinplant groeit het best in de volle zon, maar kan ook enige tijd in de gedeeltelijke schaduw doorbrengen. Zorg ervoor dat de plant nog steeds voldoende natuurlijk licht ontvangt om gezond te blijven. Te veel schaduw kan leiden tot langere stelen en minder bloemen.

  Tuinplanten zoals deze hebben normaal gesproken ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft en vermijd dat de wortels constant in water staan. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren om te bepalen of hij water nodig heeft.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die ze produceren. Dit maakt ze een waardevolle toevoeging aan de tuin voor bestuiving en biodiversiteit. De bloemen zijn aantrekkelijk voor deze insecten en kunnen helpen bij het aantrekken van verschillende soorten bestuivers.

  Ja, tuinplanten zoals de Calibrachoa Minifamous Blue dragen bij aan de biodiversiteit door insecten aan te trekken voor bestuiving en voeding. Hierdoor kunnen ze een positieve bijdrage leveren aan het ecosysteem in de tuin. Het is belangrijk om verschillende plantensoorten in de tuin te hebben om de diversiteit aan insecten en dieren te ondersteunen.

  De plant bloeit van mei tot oktober en heeft een bloeiperiode van ongeveer 5 maanden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen in een zonnige tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral op warme dagen. Het is aan te raden om de plant in de ochtend of avond water te geven om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Nee, de Calibrachoa Minifamous Blue is niet eetbaar. Het is geadviseerd om de plant niet in te nemen. Het is beter om de vruchten van eetbare planten te consumeren.

  Ja, veel planten hebben het vermogen om geluid te dempen door geluidstrillingen te absorberen en te blokkeren. Dit kan helpen om geluidsoverlast te verminderen in een buitenomgeving. Het is echter niet de primaire functie van de plant.

 • Knip regelmatig dode bloemen en bladeren weg om de plant gezond te houden. Je kunt de plant ook licht terugsnoeien om een compacte vorm te behouden. Gebruik altijd scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond vocht vasthoudt maar niet te nat wordt. Meng eventueel potgrond met zand voor een optimale groeiomgeving.

  Deze plant vraagt om goed doorlatende en vruchtbare grond. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de pH-waarde van de bodem neutraal tot licht zuur is.

  De plant vraagt om een zonnige standplaats en kan ook wat zon verdragen. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen sterke wind.

  De plant heeft bescherming nodig tijdens de wintermaanden, vooral bij strenge vorst. Het is aan te raden om de plant te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek of stro. Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen kou en vochtigheid.

  De Tuinplanten heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor voldoende zonlicht en bemest de plant regelmatig voor gezonde groei en bloei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Tuinplanten hebben regelmatig bemesting nodig voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor bloeiende planten in het groeiseizoen. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht in de grond en het onderdrukken van onkruid. Gebruik organische materialen zoals houtsnippers, boomschors of compost. Breng een laag mulch aan rond de plant, maar zorg ervoor dat de stam of de basis van de plant niet bedekt wordt.

  De ideale zuurgraad voor deze tuinplant ligt tussen de 5,5 en 6,2 op de pH-schaal. Zorg voor een goed doorlatende bodem om de zuurgraad op peil te houden. Het regelmatig testen van de bodem kan helpen om de juiste zuurgraad te behouden.

  Voor Tuinplanten zijn er diverse methoden om ongedierte te bestrijden, zoals het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes, het regelmatig controleren van de plant op ongedierte en het toepassen van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om het ongedierte te voorkomen en de plant gezond te houden.

 • Omschrijving

  De Calibrachoa Minifamous Blue is een prachtige bloeiende plant met helderblauwe bloemen. Het is een compacte plant die perfect is voor hangmanden, containers en borders. De bloemen bloeien rijkelijk gedurende het groeiseizoen en trekken vlinders en bijen aan. De Calibrachoa Minifamous Blue houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven. Het is een makkelijk te onderhouden plant die een vrolijke en kleurrijke toevoeging is aan elke tuin of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.