Euphorbia (Milii Grp) 'Dinni'

Euphorbia (Milii Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Euphorbia 'Dinni' is een prachtige en opvallende kamerplant met stekelige stengels en ovale bladeren. Deze plant produceert helderrode bloemen in trossen die lijken op kleine rozen en bloeit gedurende het hele jaar. De Euphorbia 'Dinni' gedijt goed op een zonnige standplaats en vereist weinig onderhoud. Deze plant is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een kleurrijke en gemakkelijk te verzorgen plant in huis. Let op: het witte melksap dat vrijkomt bij beschadiging van de plant kan irriterend zijn voor de huid en giftig bij inname.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud. Het heeft een minimale waterbehoefte en gedijt goed bij kamertemperatuur. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en af en toe bemest wordt voor de beste groei.

  Ja, de Euphorbia (Milii Grp) 'Dinni' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag zonlicht krijgt.

  De Euphorbia heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Controleer regelmatig of de plant water nodig heeft door de grond aan te raken.

  De plant houdt van een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Fel zonlicht kan bladverbranding veroorzaken. Plaats de plant dus op een plek met indirect zonlicht.

  Ja, Euphorbia's houden van warmte en gedijen goed bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Plaats de plant op een warme plek met voldoende licht maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en koude temperaturen.

  Deze plant bloeit meestal van januari tot en met maart en de bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren. De bloeiperiode kan variëren afhankelijk van de specifieke omstandigheden en zorg voor de plant.

  Ja, Euphorbia's in het algemeen zijn luchtzuiverend en kunnen helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Ze absorberen schadelijke stoffen en produceren zuurstof tijdens het fotosynthetische proces. Het regelmatig schoonmaken van de bladeren helpt de plant gezond te houden en de luchtzuiverende eigenschappen te maximaliseren.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Snoei de plant na de bloei om de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knijp de toppen regelmatig om vertakking te stimuleren. Gebruik handschoenen bij het snoeien om het sap te vermijden dat huidirritatie kan veroorzaken.

  Geef de plant regelmatig water, maar laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Zorg ervoor dat de pot goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. In de winterperiode kan de plant iets minder water nodig hebben.

  De plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrondmix die speciaal is samengesteld voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Controleer regelmatig de vochtigheid van de potgrond en pas de watergift aan indien nodig.

  De bodemkwaliteit voor de Euphorbia (Milii Grp) 'Dinni' moet goed doorlatend en licht zuur zijn. Het moet rijk zijn aan organische stof en goed gedraineerd om wortelrot te voorkomen. Voor een gezonde groei en bloei is het belangrijk om regelmatig de bodem te controleren en indien nodig bij te mesten.

  De Euphorbia moet op een lichte plek staan en regelmatig water krijgen, maar let op dat de grond niet te vochtig wordt. Bemest de plant eens in de twee weken tijdens de groeiperiode en snoei eventueel dode of zieke takken weg om de plant gezond te houden.

  De plant moet regelmatig worden schoongemaakt met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Ook is het belangrijk om dode bladeren en bloemen te verwijderen om de plant gezond te houden. Gebruik geen harde chemicaliën of schoonmaakmiddelen op de plant.

  Deze plant heeft veel helder licht nodig en kan ook wat direct zonlicht verdragen. Plaats hem bij een raam op het zuiden of westen voor optimale groei. Vermijd te veel direct zonlicht in de zomer om verbranding te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor de Euphorbia (Milii Grp) 'Dinni' is tussen de 15-25 graden Celsius. Vermijd temperatuurschommelingen en tocht om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 10 graden Celsius.

  Het is raadzaam om de luchtvochtigheid voor kamerplanten op peil te houden om een gezonde groei te bevorderen. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien met water op bladeren, of door het plaatsen van een luchtbevochtiger in de ruimte waar de plant staat. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te hoog wordt om schimmelvorming te voorkomen.

  Kamerplanten gedijen het beste bij een lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde van ongeveer 6 tot 7. Een te zure of te basische bodem kan problemen veroorzaken voor de plant, zoals moeite met het opnemen van voedingsstoffen. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De Euphorbia heeft weinig voeding nodig en kan goed gedijen op een gematigde bemesting. Het is belangrijk om de plant in het voorjaar en de zomer regelmatig te bemesten, maar in de herfst en winter kan de bemesting worden verminderd. Gebruik hiervoor een speciale kamerplantenmeststof en volg de instructies op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Euphorbia 'Dinni' is een prachtige en opvallende kamerplant met stekelige stengels en ovale bladeren. Deze plant produceert helderrode bloemen in trossen die lijken op kleine rozen en bloeit gedurende het hele jaar. De Euphorbia 'Dinni' gedijt goed op een zonnige standplaats en vereist weinig onderhoud. Deze plant is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een kleurrijke en gemakkelijk te verzorgen plant in huis. Let op: het witte melksap dat vrijkomt bij beschadiging van de plant kan irriterend zijn voor de huid en giftig bij inname.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.