Plectranthus (Coleus Grp) Aurora Black Cherry

Plectranthus (Coleus Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Plectranthus (Coleus Grp) Aurora Black Cherry is een prachtige sierplant met opvallende, donkerpaarse bladeren die een bijna zwarte tint hebben. De bladeren hebben een glanzende uitstraling en zijn licht golvend van vorm. Deze plant kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en gedijt goed in warme en vochtige omstandigheden. De Aurora Black Cherry plant groeit compact en verticaal, waardoor het een perfecte keuze is voor in potten of borders. Het is een echte blikvanger in elke tuin of indoor plantenverzameling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Plectranthus (Coleus Grp) Aurora Black Cherry is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een vaste plant die in de tuin kan worden geplant en het hele jaar door kleur toevoegt.

  De plant is niet winterhard en moet in de winter binnen worden gehouden of beschermd worden tegen vorst. Het is aan te raden om de plant te laten overwinteren bij een temperatuur boven de 10 graden Celsius. Zo kan de plant in het voorjaar weer naar buiten worden gebracht.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zorg voor regelmatig water geven en voldoende licht, en de plant zal gedijen in de tuin. Het regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen zal de groei en bloei bevorderen.

  De plant heeft ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte nodig om goed te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is rondom de plant zodat deze niet overwoekerd raakt door andere planten of objecten in de tuin. Houd ook rekening met de groeihoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de juiste plantafstand.

  Ja, de Plectranthus Aurora Black Cherry doet het goed in de schaduw. Deze planten gedijen goed in gedeeltelijke tot volledige schaduwrijke omgevingen en zijn perfect voor tuiniers die een kleurrijke en groenblijvende beplanting willen in schaduwrijke gebieden. Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende vochtige grond en regelmatige bemesting voor de beste groeiresultaten.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Dit maakt de plant aantrekkelijk voor bestuivende insecten. Het is een goede keuze voor een tuin die bijen en vlinders wil aantrekken.

  Ja, deze plant trekt bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in uw tuin. Daarnaast zorgt de plant voor variatie in de plantenwereld, wat gunstig is voor de ecosystemen in uw tuin. Echter, het is altijd goed om ook andere planten aan te planten die bijdragen aan de biodiversiteit.

  Deze plant bloeit vanaf de zomermaanden tot aan de herfst. De bloeiperiode kan enkele maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging. Planten in de categorie Tuinplanten hebben vaak een langere bloeiperiode dan eenjarige planten.

  De Plectranthus (Coleus Grp) Aurora Black Cherry kan het beste worden geplant op een plek met halfschaduw tot schaduw, omdat direct zonlicht de bladeren kan verbranden. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen de felle middagzon en hem regelmatig water te geven om uitdroging te voorkomen. Binnen in huis kan de plant wel goed gedijen bij voldoende indirect zonlicht.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk voor zijn kleurrijke bladeren wordt gekweekt. Eetbare planten hebben doorgaans een specifieke benaming om verwarring te voorkomen.

  Ja, deze plant heeft een geluidsdempend effect vanwege de bladeren en de stelen die geluidsgolven absorberen. Het plaatsen van meerdere planten in een ruimte kan bijdragen aan een rustige en stille omgeving.

 • Knip regelmatig de uitgebloeide bloemen en verlepte bladeren weg om de groei te stimuleren. Snoei indien nodig de plant lichtjes terug om een compacte vorm te behouden. Doe dit met scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme zomers. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Laat de grond tussen de gietbeurten door iets opdrogen om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Kies een potgrond die speciaal is samengesteld voor tuinplanten om ervoor te zorgen dat de plant alle benodigde voedingsstoffen krijgt. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig wordt vervangen of bijgemest om de groei van de plant te bevorderen.

  De Tuinplanten groeit het beste in goed doorlatende, vochtige grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te bemesten met organische stof en de grond niet te laten uitdrogen. Zorg voor een pH-waarde van rond de 6 tot 7 voor optimale groei van de plant.

  De Plectranthus (Coleus Grp) Aurora Black Cherry prefereert een standplaats met indirect zonlicht of halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen fel zonlicht. Deze plant doet het goed zowel binnen als buiten, maar houd er rekening mee dat hij gevoelig is voor kou.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst. Dit kan door de plant binnen te halen in een vorstvrije ruimte of door een beschermhoes of mulchlaag aan te brengen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt tijdens de koudere maanden.

  De plant heeft regelmatig water nodig en dient op een lichte plek te staan maar niet in direct zonlicht. Af en toe de dode bloemen verwijderen bevordert de groei.

  Tuinplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten of een specifieke meststof voor bladplanten. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en timing van bemesting.

  Mulchen helpt om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen bij deze tuinplant. Het is aan te raden om organisch materiaal te gebruiken, zoals boomschors of compost. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant wordt aangebracht om schimmelvorming te voorkomen.

  De Tuinplanten Plectranthus (Coleus Grp) Aurora Black Cherry gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te vochtig blijft staan. Het regelmatig testen en eventueel aanpassen van de zuurgraad van de bodem kan ervoor zorgen dat de plant optimaal groeit en bloeit.

  Een effectieve manier om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten is door regelmatig de bladeren en stengels te inspecteren en eventueel aangetaste delen te verwijderen. Daarnaast kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en roofmijten ingezet worden om de plaag onder controle te houden. Tot slot kan ook het besproeien met een milieuvriendelijke insecticiden zoals neemolie of zeepwater helpen om ongedierte te verminderen.

 • Omschrijving

  De Plectranthus (Coleus Grp) Aurora Black Cherry is een prachtige sierplant met opvallende, donkerpaarse bladeren die een bijna zwarte tint hebben. De bladeren hebben een glanzende uitstraling en zijn licht golvend van vorm. Deze plant kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en gedijt goed in warme en vochtige omstandigheden. De Aurora Black Cherry plant groeit compact en verticaal, waardoor het een perfecte keuze is voor in potten of borders. Het is een echte blikvanger in elke tuin of indoor plantenverzameling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.