Verbena Aztec White Magic

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Verbena Aztec White Magic is een prachtige en opvallende plant met witte bloemen die een vleugje magie toevoegen aan elke tuin. Deze plant groeit compact en bloeit rijkelijk gedurende het hele seizoen. De bloemen trekken vlinders en bijen aan, waardoor het een favoriet is onder tuiniers die van biodiversiteit houden. De Verbena Aztec White Magic gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond. Deze plant is ideaal voor borders, containers of hanging baskets.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant is niet groenblijvend, maar verliest zijn bladeren in de winter. Als tuinplant moet je rekening houden met deze eigenschap.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst. Het is een tuinplant die goed gedijt in gematigde klimaten.

  De Verbena Aztec White Magic is een plant die weinig onderhoud nodig heeft. Zolang de plant voldoende zonlicht en water krijgt, zal hij goed gedijen. Daarnaast is het belangrijk om de plant regelmatig te bemesten voor een gezonde groei.

  De Verbena Aztec White Magic heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Houd ook rekening met de nabijheid van andere planten om competitie te voorkomen.

  Verbena Aztec White Magic groeit het best in de volle zon, maar kan ook matig in de schaduw groeien. Het is echter belangrijk dat de plant minstens 4-6 uur direct zonlicht per dag krijgt voor optimale groei en bloei. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder bloemen produceren.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen gemiddeld water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. In de zomermaanden kan het nodig zijn om de plant om de paar dagen water te geven.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen die veel insecten aantrekken. Het is een favoriete keuze voor tuiniers die willen bijdragen aan de biodiversiteit in hun tuin. Plant deze bloemen in uw tuin en geniet van het prachtige zicht op fladderende vlinders en zoemende bijen.

  Ja, de plant is goed voor de biodiversiteit omdat het vlinders, bijen en andere bestuivers aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Dit draagt bij aan de diversiteit van insecten in de tuin en helpt bij de bestuiving van andere planten.

  Deze tuinplant bloeit van juni tot en met september en de bloeiperiode kan ongeveer 3 tot 4 maanden duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en prefereert een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een optimale groei en bloei. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt bij warm weer.

  Nee, de plant Verbena Aztec White Magic is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gebruikt voor decoratieve doeleinden in de tuin. Het is belangrijk om planten niet te consumeren tenzij specifiek vermeld als eetbaar.

  Ja, Verbena Aztec White Magic heeft een dichte groeiwijze waardoor het geluid kan absorberen. Het kan helpen om geluid te dempen in de tuin of op het balkon.

 • Je kunt de plant regelmatig terugsnoeien om een compacte vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken in het voorjaar. Knip uitgebloeide bloemen regelmatig weg om de bloei te stimuleren.

  Deze plant houdt van vochtige grond, dus geef regelmatig water zonder dat de wortels verzadigd raken. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om te voorkomen dat er water op de bladeren terechtkomt om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant heeft goed doorlatende potgrond nodig met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond licht en luchtig is voor een goede drainage. Gebruik speciale potgrond voor tuinplanten voor de beste groeiresultaten.

  Tuinplanten zoals deze hebben een goed doorlatende bodem nodig die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg voor een pH-waarde tussen 6 en 7 en vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen. Humusrijke grond is ideaal voor een gezonde groei van deze planten.

  Deze plant houdt van een zonnige standplaats en kan ook goed gedijen in halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging te voorkomen.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om in de winter een laag mulch of bladeren rond de plant aan te brengen om de wortels te beschermen tegen vorst. Daarnaast kan een vliesdoek of speciale plantenhoes gebruikt worden om de plant te beschermen tegen extreme kou. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt voordat de vorstperiode begint.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te bevorderen. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te stimuleren.

  De Tuinplanten hebben gemiddeld eens per twee weken voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen is belangrijk voor tuinplanten zoals Verbena Aztec White Magic omdat het helpt bij het vasthouden van vocht in de grond en het onderdrukken van onkruidgroei. Een laag mulch van organisch materiaal kan in het voorjaar worden aangebracht rond de plant om de wortels te beschermen tegen extreme temperaturen. Het is belangrijk om de mulch regelmatig te vernieuwen om de effectiviteit te behouden.

  De Tuinplanten die gedijen in een bodem met een neutrale tot licht zure pH. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat de plant gezond blijft. Als de bodem te zuur is, kunnen er specifieke meststoffen worden toegevoegd om de pH-waarde te verhogen.

  Voor een effectieve bestrijding van ongedierte bij tuinplanten zoals de Verbena Aztec White Magic, kunnen preventieve maatregelen worden genomen zoals regelmatig controleren op plagen en het stimuleren van natuurlijke vijanden. Bij aanhoudende problemen kunnen biologische bestrijdingsmiddelen worden ingezet, zoals roofmijten of lieveheersbeestjes. Chemische bestrijdingsmiddelen kunnen ook worden overwogen, maar dienen met voorzichtigheid te worden gebruikt om schade aan de plant en het milieu te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Verbena Aztec White Magic is een prachtige en opvallende plant met witte bloemen die een vleugje magie toevoegen aan elke tuin. Deze plant groeit compact en bloeit rijkelijk gedurende het hele seizoen. De bloemen trekken vlinders en bijen aan, waardoor het een favoriet is onder tuiniers die van biodiversiteit houden. De Verbena Aztec White Magic gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond. Deze plant is ideaal voor borders, containers of hanging baskets.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.