Impatiens Exotic Fusion Heat

Impatiens overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Impatiens Exotic Fusion Heat er en sommerblomstrende plante med iøjnefaldende, kraftigt farvede blomster i forskellige nuancer. Denne plante er kendt for sin høje varmetolerance og blomstrer rigeligt hele sæsonen. Den kompakte vækst gør den ideel til bede, potter og ampel. Blomsterne tiltrækker sommerfugle og bier og giver en glad og farverig atmosfære i haven. Impatiens Exotic Fusion Heat trives godt i halvskygge og fugtig, veldrænet jord.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Impatiens Exotic Fusion Heat er ikke stedsegrøn og mister sine blade om efteråret. Den er årlig og skal plantes igen hvert forår.

  Planten er ikke vinterhårdfør og skal bringes indenfor under kolde temperaturer. Det er bedst at beskytte planten mod frost. Det anbefales at holde planten indendørs, når temperaturen falder under 10 grader Celsius.

  Denne plante er nem at vedligeholde og kræver lidt opmærksomhed. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og placere den et sted, hvor den får tilstrækkeligt med sollys. Ellers kræver planten ingen speciel pleje.

  For Tuinplanten Impatiens Exotic Fusion Heat har planten brug for cirka 20-30 centimeter plads for at kunne vokse ordentligt. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at udvikle sig fuldt ud og blomstre. Det er vigtigt at gøde og pleje planten regelmæssigt for en sund vækst.

  Ja, planten trives godt i skyggen. Disse planter er perfekte til skyggefulde steder i haven og trives godt med lidt direkte sollys. Sørg for tilstrækkeligt fugtig og frugtbar jord for optimal vækst.

  Planten har brug for regelmæssigt vand, især i varmere perioder. Sørg for, at jorden altid er fugtig, men ikke gennemblødt. Generelt kan planten have brug for vand en til to gange om ugen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier med dens lyse blomster og søde nektar. Det er en smuk tilføjelse til en have, der ønsker at tiltrække vilde dyr. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med sollys og vand for optimal vækst.

  Ja, planten er god for biodiversitet, fordi den tiltrækker sommerfugle og bier. Plantens blomster giver nektar og pollen, hvilket er vigtigt for bestøvere. Det hjælper således med at vedligeholde et sundt og varieret have miljø.

  Planten blomstrer normalt fra juni til og med september, og blomstringsperioden kan vare cirka 12 uger.

  Denne plante tåler ikke godt direkte sollys og foretrækker et sted i halvskygge til skygge. Bladene kan blive forbrændt, hvis planten udsættes for for meget direkte sollys. Det anbefales derfor at placere planten et beskyttet sted.

  Nej, planten er ikke spiselig. Den er primært beregnet til dekorativ brug i haven. At indtage den kan medføre mulige sundhedsrisici.

  Ja, denne plante har egenskaben til lidt at dæmpe lyden, men vil ikke være fuldt lyddæmpende. Effekten vil ikke være så stor som ved specifikke lyddæmpende materialer. Planten kan dog bidrage positivt til lydabsorptionen i et rum.

 • For at holde planten kompakt og sund anbefales det at fjerne visne blomster regelmæssigt. Dette kan gøres ved blot at klippe de visne blomster af. Beskær også regelmæssigt lange skud for at holde planten i en flot form.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men undgå, at rødderne konstant står i vand. Giv helst vand om morgenen eller aftenen for at reducere fordampning.

  Haveplanter har brug for en godt drænet pottemuld, der er rig på organisk materiale. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd for at undgå rodrot. Regelmæssig gødskning af pottemulden vil fremme plantens vækst og blomstring.

  Gårdplanter kræver en god drænende jord med en god fugtighedsbalance. Sørg for en frugtbar jord med tilstrækkelige næringsstoffer og en neutral til let sur pH-værdi. Mulching kan hjælpe med at forbedre jordkvaliteten og holde på fugten.

  Denne plante trives bedst på et sted i halvskygge til skygge. Sørg for en beskyttet placering uden direkte sollys. Undgå steder med skarpt sollys og kraftig vind.

  I vintermånederne er det vigtigt at dække planten med et lag muld eller blade for at beskytte rødderne mod frost. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå rodsygdomme. I koldere klimaer kan det også hjælpe at bringe planten ind i en potte indendørs.

  Sørg for, at planten får regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme væksten. Giv planten lejlighedsvis gødning for en sund og frodig vækst.

  For haveplanter er det vigtigt at gøde regelmæssigt i vækstsæsonen, normalt fra forår til efterår. Brug en generel gødning til blomstrende planter og følg anvisningerne på emballagen for den korrekte dosering. Gødning sikrer sund vækst og rig blomstring.

  Anvendelse af muld anbefales til denne plante for at holde jorden fugtig og undertrykke ukrudtsvækst. Organisk muld såsom kompost eller barkflis er nyttig til næringsstoffer og isolering mod temperatursvingninger i jorden. Sørg for, at muldlaget ikke er for tykt, og hold plantens stængler fri for muld for at undgå kvælning.

  Den ideelle jordens surhedsgrad for haveplanter som disse er let sur til neutral, med en pH-værdi på omkring 6 til 7. God dræning er også vigtig for disse planter for at undgå rodrot. Det anbefales at teste jordens surhedsgrad, før du planter planterne.

  For at bekæmpe skadedyrene hos disse havplanter er det vigtigt regelmæssigt at inspicere for skadedyr såsom bladlus, trips og snegle. Naturlige fjender som mariehøns og snyltehvepse kan hjælpe med at bekæmpe skadedyr. Brugen af naturlige bekæmpelsesmidler som neemolie kan også være effektiv.

 • Beskrivelse

  Impatiens Exotic Fusion Heat er en sommerblomstrende plante med iøjnefaldende, kraftigt farvede blomster i forskellige nuancer. Denne plante er kendt for sin høje varmetolerance og blomstrer rigeligt hele sæsonen. Den kompakte vækst gør den ideel til bede, potter og ampel. Blomsterne tiltrækker sommerfugle og bier og giver en glad og farverig atmosfære i haven. Impatiens Exotic Fusion Heat trives godt i halvskygge og fugtig, veldrænet jord.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.