Diascia Whisper Apricot Improved

Diascia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Diascia Whisper Apricot Improved is een prachtige bloeiende plant met zachte abrikooskleurige bloemen. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het groeiseizoen. Het blad is groen en smal van vorm, waardoor de bloemen extra goed tot hun recht komen. Diascia Whisper Apricot Improved is ideaal voor in hanging baskets, borders of als bodembedekker in de tuin. De plant houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Diascia Whisper Apricot Improved is niet groenblijvend maar verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die voornamelijk bloeit in de lente en zomer. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te snoeien voor een gezonde groei.

  De plant Diascia Whisper Apricot Improved is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant bij strenge vorst te beschermen, bijvoorbeeld door te bedekken met bladeren of stro. Diascia Whisper Apricot Improved is geschikt voor de tuin.

  Diascia Whisper Apricot Improved is makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant te bemesten. Ook moet de plant op een zonnige plek staan.

  Voor deze plant is het aanbevolen om ongeveer 20-30 centimeter ruimte tussen de planten te laten. Zo kunnen ze zich goed ontwikkelen en genoeg licht en lucht krijgen. Houd ook rekening met de uiteindelijke grootte van de plant wanneer je de afstand bepaalt.

  Tuinplanten zoals de Diascia Whisper Apricot Improved groeien het beste in de volle zon of halfschaduw. De plant kan wel wat schaduw verdragen, maar zal minder bloemen produceren en mogelijk minder snel groeien in vergelijking met een plek in de zon. Over het algemeen geldt: hoe meer zon, hoe beter de groei en bloei van de plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, zonder dat de wortels te nat worden. Dit kan betekenen dat de plant meerdere keren per week water nodig heeft.

  Ja, Diascia Whisper Apricot Improved is vlinder- en bijenlokkend. Deze eigenschap maakt de plant aantrekkelijk voor bestuivers zoals vlinders en bijen. Het kan dus een positieve bijdrage leveren aan de biodiversiteit in de tuin.

  Als tuinplant draagt deze soort bij aan de biodiversiteit door bijen, vlinders en andere bestuivende insecten aan te trekken. De bloemen bieden voedsel en schuilplaatsen voor verschillende soorten dieren. Het planten van diverse bloeiende planten, zoals deze soort, draagt bij aan een gezonde en diverse tuinomgeving.

  De plant bloeit van mei tot en met september en heeft een lange bloeiperiode. Tijdens deze maanden kunnen er bloemen gevormd worden die een vrolijke toevoeging zijn aan de tuin.

  Ja, de Diascia Whisper Apricot Improved kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die houdt van een zonnige standplaats. Het is belangrijk om voldoende water te geven tijdens droge periodes.

  Nee, de Diascia Whisper Apricot Improved is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die gekweekt wordt vanwege de bloemen en niet voor consumptie. Het wordt afgeraden om deze plant te eten.

  Ja, tuinplanten kunnen geluid dempen door de bladeren en stengels te absorberen en te reflecteren. Het kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien om de vorm en de bloei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant tot net boven een gezond blad of knop. Snoei niet te rigoureus, omdat de plant anders minder bloemen kan produceren.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Vermijd dat de plant in een plas water staat.

  Voor Tuinplanten is het belangrijk om gebruik te maken van kwalitatieve potgrond die goed draineert. De potgrond moet luchtig zijn en voedingsstoffen bevatten om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, anders kunnen wortels gaan rotten.

  Diascia Whisper Apricot Improved gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. De bodem zou licht zuur tot neutraal moeten zijn en moet regelmatig worden bemest om de groei en bloei te bevorderen. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen.

  De Diascia Whisper Apricot Improved gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd directe blootstelling aan felle middagzon. Deze plant kan zowel in borders als in potten op terrassen of balkons worden geplaatst.

  Tijdens de winter is het aanbevolen om deze plant te beschermen tegen vorst door middel van afdekking met bijvoorbeeld stro of bladeren. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat en dat de grond goed doorlatend is. Plaats de plant op een beschutte plek tegen koude wind.

  Zorg voor voldoende zonlicht en een goed doorlatende grond. Geef regelmatig water, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te stimuleren.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, vanaf het voorjaar tot aan het begin van de herfst. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten of specifieke bemesting voor borderplanten. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg altijd de aanwijzingen op de verpakking.

  Mulch is een goede manier om de grond rondom Tuinplanten te beschermen en vocht vast te houden. Het kan ook helpen bij het onderdrukken van onkruid en het verbeteren van de bodemstructuur. Kies organisch mulch zoals compost, boomschors of houtsnippers voor de beste resultaten.

  De Diascia Whisper Apricot Improved gedijt het beste in neutrale tot licht zure bodems. Een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0 is ideaal voor deze tuinplanten. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, kun je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten, lieveheersbeestjes of nematoden. Zorg voor een goede luchtcirculatie en voorkom dat de plant te nat staat, dit kan schimmel en ongedierte aantrekken. Controleer regelmatig de bladeren en stengels op eventuele insecten en verwijder ze indien nodig.

 • Omschrijving

  Diascia Whisper Apricot Improved is een prachtige bloeiende plant met zachte abrikooskleurige bloemen. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het groeiseizoen. Het blad is groen en smal van vorm, waardoor de bloemen extra goed tot hun recht komen. Diascia Whisper Apricot Improved is ideaal voor in hanging baskets, borders of als bodembedekker in de tuin. De plant houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.