Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Salsa Red Improved

Impatiens (Walleriana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens Fiesta Salsa Red Improved is een compacte plant met donkergroene bladeren en heldere rode bloemen. De bloemen bloeien rijkelijk en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan elke tuin of bloembak. De plant gedijt goed in de volle schaduw en kan ook in hangmanden of als bodembedekker gebruikt worden. De Impatiens staat bekend om zijn lange bloeiperiode en is gemakkelijk te onderhouden. Deze variëteit is verbeterd om nog beter bestand te zijn tegen ziekten en plagen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Salsa Red Improved is geen groenblijvende plant. Het verliest zijn bladeren in de winter en bloeit in de lente en zomer. Het is een eenjarige plant die elk jaar opnieuw geplant moet worden.

  Deze plant is niet winterhard en moet beschermd worden tegen vorst. Het is aan te raden om de plant binnen te zetten of te bedekken tijdens koude temperaturen.

  Ja, de Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Salsa Red Improved is gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in vochtige en schaduwrijke omgevingen. Het regelmatig water geven en bemesten zal ervoor zorgen dat de plant gezond blijft.

  De plant heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg er ook voor dat er voldoende ruimte is tussen verschillende planten om luchtcirculatie te bevorderen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om overbevolking te voorkomen.

  Ja, Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Salsa Red Improved groeit goed in de schaduw. Deze tuinplant gedijt het beste op een plek met weinig direct zonlicht en kan zelfs in de volle schaduw groeien. Zorg voor voldoende water en voeding voor een gezonde groei.

  Impatiens hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen is het aan te raden om de plant ongeveer 2-3 keer per week water te geven.

  Ja, Impatiens planten trekken vlinders en bijen aan vanwege hun heldere en kleurrijke bloemen. Dit helpt bij bestuiving en het bevorderen van biodiversiteit in de tuin. Het is een populaire keuze voor tuiniers die willen bijdragen aan het behoud van bestuivers.

  Ja, deze plant trekt bestuivers zoals bijen en vlinders aan, wat de biodiversiteit in de tuin kan verhogen. Het toevoegen van verschillende bloeiende planten aan de tuin kan helpen om een gezonde omgeving te creëren voor verschillende insecten en dieren. U kunt bijdragen aan de biodiversiteit door het planten van diverse soorten planten die aantrekkelijk zijn voor verschillende soorten dieren.

  Impatiens bloeien in de maanden juni tot en met oktober. De bloei kan duren tot aan de eerste vorst. De plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode.

  Ja, de Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Salsa Red Improved kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende water en bescherming tegen felle middagzon.

  Nee, Impatiens planten zijn niet eetbaar en worden voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplanten vanwege hun kleurrijke bloemen. Het consumeren van de plant kan misselijkheid en ongemak veroorzaken. Het wordt aanbevolen om de plant niet in voedsel te verwerken.

  Ja, deze plant heeft dichte bladeren en kan daardoor geluid enigszins dempen. Het effect zal echter beperkt zijn en is voornamelijk merkbaar in combinatie met andere geluidsdempende elementen in de tuin of op het balkon.

 • Impatiens moeten regelmatig worden gesnoeid om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder regelmatig dode bloemen en takken om de plant gezond te houden. Snoei te lange takken terug tot ongeveer de helft om een compacte groei te stimuleren.

  Geef regelmatig water aan deze Tuinplant, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd wateroverlast. Geef de plant indien nodig water aan de basis van de stengels om schimmelziekten te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond die licht vochtig gehouden moet worden. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te bemesten voor een gezonde groei en bloei. Let op dat de potgrond niet te nat kan worden, dit kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen en humus. Vermijd zware en compacte grondsoorten.

  Deze plant is geschikt voor een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een beschutte plek waar de plant niet te veel direct zonlicht krijgt. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat.

  Tijdens de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst. Dit kan door de plant naar binnen te halen of te bedekken met een dikke laag mulch. Op deze manier kan de plant de koude temperaturen overleven.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Daarnaast is het belangrijk om oude bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te stimuleren. Geef de plant maandelijks een lichte dosis mest voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals de Impatiens hebben regelmatig bemesting nodig voor een goede groei en bloei. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in de lente en zomer, volg de instructies op de verpakking. Te veel mest kan schadelijk zijn, dus gebruik met mate.

  Mulchen is gunstig voor Tuinplanten omdat het helpt bij het vasthouden van vocht, het onderdrukken van onkruidgroei en het toevoegen van voedingsstoffen aan de bodem. Het wordt aanbevolen om een laag mulch aan te brengen rond de plant, maar niet direct tegen de stam of steel. Het is belangrijk om regelmatig de mulchlaag te vernieuwen om de plant gezond te houden.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een licht zure bodem met een pH van 5,5 tot 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met meststoffen of kalk. Een goede zuurgraad zorgt voor gezonde groei en bloei van de plant.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten kunnen een aantal natuurlijke middelen worden gebruikt, zoals het besproeien met een oplossing van water en groene zeep, het planten van afwerende planten in de buurt of het inzetten van natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte is ook belangrijk om snel actie te kunnen ondernemen. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen wordt afgeraden, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor het milieu en andere organismen.

 • Omschrijving

  De Impatiens Fiesta Salsa Red Improved is een compacte plant met donkergroene bladeren en heldere rode bloemen. De bloemen bloeien rijkelijk en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan elke tuin of bloembak. De plant gedijt goed in de volle schaduw en kan ook in hangmanden of als bodembedekker gebruikt worden. De Impatiens staat bekend om zijn lange bloeiperiode en is gemakkelijk te onderhouden. Deze variëteit is verbeterd om nog beter bestand te zijn tegen ziekten en plagen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.