Felicia amelloides Pinwheel Periwhinkle

Felicia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Felicia amelloides Pinwheel Periwinkle er en kompakt, lavtliggende plante med små runde blade og iøjnefaldende blå blomster med et hvidt hjerte. Det er en alsidig og let at passe plante, der trives godt både i fuld sol og halvskygge. Plantens blomster tiltrækker sommerfugle og bier, hvilket skaber en livlig have. Det er et glimrende valg til stenbede, grænser og blomsterkasser. Felicia amelloides Pinwheel Periwinkle blomstrer rigeligt i løbet af sommermånederne, hvilket gør det til et farverigt bidrag til enhver have.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, jeg er en stedsegrøn plante og beholder mine blade året rundt. Jeg giver lidt farve og liv i haven, selv om vinteren. Kan jeg hjælpe dig med flere spørgsmål om min pleje?

  Planten er vinterhårdfør ned til cirka -5 grader Celsius. Det er et godt valg til haven i Nederlandene og Belgien. Det er vigtigt at beskytte planten mod frost på en god måde.

  Jeg ja, denne plante er nem at vedligeholde. Den kræver lidt vand og gødning og trives godt både i fuld sol og halvskygge. Beskæring er lejlighedsvis nødvendig for at bevare formen.

  Planten har brug for cirka 20-30 cm plads for at kunne vokse ordentligt. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at sprede sig og blomstre. Tag også højde for plantens højde og bredde, når du bestemmer pladsen.

  Ja, denne plante trives godt i de skyggefulde områder af haven. Det er vigtigt, at jorden forbliver fugtig, og at planten får tilstrækkeligt med lys, selv i skyggen. Det kan være en god idé at flytte planten lejlighedsvis for at sikre tilstrækkeligt lys.

  Planten har brug for vand i gennemsnit en gang om ugen. Sørg for, at jorden er helt tør mellem vandingerne for at undgå rodæd. At give for meget vand kan være skadeligt for planten.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier med dens blomster, der producerer nektar og har en attraktiv duft. Det er en værdifuld tilføjelse til enhver have på grund af dens tiltrækningskraft på bestøvere.

  Ja, Felicia amelloides Pinwheel Periwinkle er god for biodiversitet, fordi den tiltrækker bier og andre bestøvere med dens blomster. Derudover kan den også fungere som skjulested og fødekilde for forskellige små dyr. At tilføje denne plante til haven kan hjælpe med at fremme biodiversiteten.

  Planten blomstrer fra starten af foråret til slutningen af sommeren, normalt fra marts til september. Blomstringen kan variere, men i gennemsnit blomstrer planten i cirka 6 til 8 måneder.

  Denne plante trives godt i direkte sollys og trives endda bedst der. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand, især i varme dage. Sørg også for, at jorden er godt drænet.

  Nej, planten er ikke spiselig og kan endda være giftig at indtage. Det anbefales at undlade at indtage denne plante. Det er bedre kun at bruge denne plante til dekorative formål i haven.

  Ja, Haveplanter har egenskaben at absorbere lyde og hjælper derfor med at dæmpe støj.

 • Denne plante bør bedst beskæres regelmæssigt for at opretholde en kompakt form og for at stimulere blomstringen. Beskær de visne blomster efter blomstringen og klip lange skud tilbage til den ønskede længde. Undgå beskæring under frostperioder.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i varme perioder. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men ikke for våd. Undgå at vandet opsamles i bunden af potten eller jorden.

  Have potteplanter brug for pottemuld, der er godt drænet og rig på organisk materiale. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Det anbefales også at tilføje gødning hver par uger for optimal vækst.

  Denne plante trives bedst i god drænet og frugtbar jord. Sørg for, at jorden ikke er for fugtig for at forhindre rodrot. En let sur til neutral pH-værdi anbefales for optimal vækst.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys, men undgå direkte sollys i de varmeste timer på dagen. Denne plante er velegnet til haven.

  I løbet af vinterperioden har denne plante brug for beskyttelse mod frost. Dette kan gøres ved at dække planten med et tykt lag blade eller halm. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå rod råd.

  Planten har brug for regelmæssig vanding og skal have god dræning. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med sollys. Beskær cirka en gang om året for at bevare formen.

  Brug en afbalanceret gødning til haven planter i vækstsæsonen. Gød planten en gang om måneden fra foråret til efteråret. Brug helst en gødning specielt til blomstrende planter for en optimal blomstring.

  Mulching er en god måde at holde jorden fugtig og reducere ukrudtsvækst på denne plante. Brug organisk materiale som kompost eller barkflis som mulch. Påfør et lag mulch på ca. 5-8 cm rundt om planten, men hold stammen fri for mulch.

  Haveplanter trives bedst i jord med en let sur til neutral pH-værdi mellem 5,5 og 7,0. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet for at undgå rodømhed. Regelmæssig testning og justering af jordens pH-værdi kan bidrage til en sund vækst af planten.

  Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere planten for eventuelle skadedyr som bladlus eller spind. Skadedyr kan bekæmpes med biologiske bekæmpelsesmidler eller naturlige fjender som marihøns. Det anbefales at træffe forebyggende foranstaltninger for at undgå skadedyr.

 • Beskrivelse

  De Felicia amelloides Pinwheel Periwinkle er en kompakt, lavtliggende plante med små runde blade og iøjnefaldende blå blomster med et hvidt hjerte. Det er en alsidig og let at passe plante, der trives godt både i fuld sol og halvskygge. Plantens blomster tiltrækker sommerfugle og bier, hvilket skaber en livlig have. Det er et glimrende valg til stenbede, grænser og blomsterkasser. Felicia amelloides Pinwheel Periwinkle blomstrer rigeligt i løbet af sommermånederne, hvilket gør det til et farverigt bidrag til enhver have.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.