Kalanchoe blossfeldiana gevuld Rosalina divers

Kalanchoe gevuld

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Kalanchoe blossfeldiana Rosalina is een prachtige vetplant met volle bloemhoofden in diverse kleuren, zoals roze, wit en rood. De plant heeft dikke, vlezige bladeren en een compacte groeiwijze. Het is een populaire kamerplant vanwege zijn lange bloeiperiode en gemakkelijke verzorging. Kalanchoe blossfeldiana Rosalina is een sterk en decoratief plantje dat goed gedijt in een zonnige omgeving. Het is een mooie aanvulling op elk interieur en kan zowel binnen als buiten worden gehouden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Kalanchoe blossfeldiana gevuld Rosalina divers is een makkelijk te onderhouden kamerplant. Het enige wat je hoeft te doen is regelmatig water geven en zorgen voor voldoende licht. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en kan goed gedijen in verschillende omgevingen.

  Ja, de Kalanchoe blossfeldiana gevuld Rosalina divers heeft veel licht nodig om gezond te blijven. Plaats de plant daarom op een zonnige plek in huis, bij voorkeur voor een raam op het zuiden. Pas wel op voor felle middagzon, dit kan bladverbranding veroorzaken.

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Rosalina divers heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door goed te laten opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt van een lichte standplaats maar verdraagt geen felle zon. Plaats de plant op een plek waar hij indirect zonlicht krijgt. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de Kalanchoe blossfeldiana gevuld Rosalina divers houdt van warmte en gedijt het best bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te plaatsen om de bloei te bevorderen. Te koude temperaturen kunnen de groei en bloei van de plant belemmeren.

  De Kalanchoe blossfeldiana bloeit vanaf de late winter tot in het vroege voorjaar. De bloeiperiode duurt gemiddeld 6 tot 8 weken.

  Ja, Kalanchoe planten zijn over het algemeen bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Ze kunnen helpen bij het zuiveren van de lucht in een binnenruimte.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen. Het is dus aan te raden om de plant op een plek te zetten waar de temperatuur stabiel is.

 • Het is belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen en dode bladeren te verwijderen om de plant gezond en mooi te houden. Snoei de stelen tot net boven een blad of knoop om nieuwe groei te stimuleren. Vermijd te veel snoeien, aangezien dit de bloei kan verminderen.

  De plant heeft af en toe water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Geef water aan de basis van de plant en laat de bovenste laag van de grond opdrogen tussen gietbeurten. Gebruik bij voorkeur lauw water en vermijd water op de bladeren te sprenkelen.

  De Kalanchoe plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, want dit kan leiden tot wortelrot. Verpot de plant indien nodig om de paar jaar om de grond te verversen.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend zijn en rijk aan voedingsstoffen. Een potgrond specifiek voor kamerplanten is ideaal. Zorg ervoor dat de plant niet te veel water krijgt, om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft graag een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Geef regelmatig water, maar laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen. Bemest de plant eens in de maand tijdens de lente en zomer.

  Om de plant schoon te maken, kun je het beste af en toe het stof van de bladeren afvegen met een zachte doek. Daarnaast is het belangrijk om dode bladeren en bloemen te verwijderen om de luchtcirculatie te bevorderen. Verder is het aan te raden om de plant regelmatig te controleren op eventuele plagen.

  De Kalanchoe plant heeft veel licht nodig en kan het beste op een zonnige plek worden geplaatst. Zorg ervoor dat de plant minimaal vier uur per dag direct zonlicht krijgt. Te weinig licht kan leiden tot leggy groei en minder bloei.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 16 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 10 graden Celsius. Plaats de plant op een locatie met een constante temperatuur en vermijd temperatuurschommelingen.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gemiddeld zijn. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid te controleren en ervoor te zorgen dat de plant niet te droog of te vochtig staat. Als de luchtvochtigheid te laag is, kan dit leiden tot problemen zoals uitdroging van de bladeren.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld speciale potgrond voor kamerplanten. Een goede zuurgraad van de bodem bevordert de gezondheid en groei van de plant.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten met een hoger kaliumgehalte om de bloei te bevorderen. Volg de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

 • Omschrijving

  Kalanchoe blossfeldiana Rosalina is een prachtige vetplant met volle bloemhoofden in diverse kleuren, zoals roze, wit en rood. De plant heeft dikke, vlezige bladeren en een compacte groeiwijze. Het is een populaire kamerplant vanwege zijn lange bloeiperiode en gemakkelijke verzorging. Kalanchoe blossfeldiana Rosalina is een sterk en decoratief plantje dat goed gedijt in een zonnige omgeving. Het is een mooie aanvulling op elk interieur en kan zowel binnen als buiten worden gehouden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.