Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo XL Bicolor Salmon White

Impatiens (New Guinea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens Kokomo XL Bicolor Salmon White is een sierlijke plant met opvallende tweekleurige bloemen in een combinatie van zalmroze en wit. De plant behoort tot de New Guinea groep en staat bekend om zijn lange bloeiperiode en rijke bloemenpracht. De plant gedijt goed in de halfschaduw en is ideaal voor het opfleuren van bloembakken, borders en hanging baskets. Met zijn compacte groeiwijze en levendige bloemen is de Impatiens Kokomo XL Bicolor Salmon White een onmisbare aanvulling in elke tuin of terras. De plant is gemakkelijk te onderhouden en trekt vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo XL Bicolor Salmon White is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die gewoonlijk verdwijnt na de eerste vorst. Het wordt aanbevolen om de plant jaarlijks opnieuw te planten voor de beste resultaten.

  Deze plant is niet winterhard en kan niet overleven bij temperaturen onder het vriespunt. Het is aan te raden om hem binnenshuis te overwinteren of als eenjarige plant te beschouwen. Planten in pot kunnen in de winter binnen worden gezet.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig zorg. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en regelmatig te bemesten voor optimale groei en bloei. Deze plant gedijt goed in de volle zon of halfschaduw.

  De "Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo XL Bicolor Salmon White" heeft voldoende ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg voor een afstand van ongeveer 20-30 cm tussen elke plant voor een optimale groei. Plant ze in goed doorlatende grond en op een plek waar ze in de halfschaduw kunnen staan.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduw en gedijt daar zelfs het beste. Het is een ideale keuze voor schaduwrijke plekken in de tuin waar weinig zonlicht komt. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft en de plant zal gezond en gelukkig groeien.

  De Impatiens heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Het is aan te raden om de plant ongeveer 2-3 keer per week water te geven.

  Ja, de plant Impatiens trekt pijlstaartvlinders en bijen aan vanwege de kleurrijke bloemen en de zoete nectar. Het is een goede keuze als je deze vriendelijke bestuivers in je tuin wilt verwelkomen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het is een populaire keuze voor tuiniers die willen bijdragen aan het behoud van verschillende soorten insecten en dieren in hun omgeving. Planten die insecten aantrekken, spelen een belangrijke rol bij het in stand houden van de biodiversiteit in de tuin.

  De Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo XL Bicolor Salmon White bloeit van juni tot en met september. De bloeiperiode duurt gemiddeld zo'n 4 maanden.

  Deze plant kan het beste groeien in de halfschaduw tot schaduw en verdraagt geen volle zon. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar niet direct zonlicht op schijnt. De plant heeft behoefte aan lichte schaduw om optimaal te kunnen groeien.

  Nee, de Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo XL Bicolor Salmon White plant is niet eetbaar en wordt gebruikt als decoratieve tuinplant. Het wordt afgeraden om deze plant te consumeren.

  Ja, de Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo XL Bicolor Salmon White heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Gebruik deze plant voornamelijk voor decoratie en kleur in de tuin.

 • Je kunt de plant snoeien om de vorm en grootte te behouden. Verwijder regelmatig dode bloemen en takken om de groei te bevorderen. Snoei de plant in het voorjaar om nieuwe groei te stimuleren.

  Deze plant houdt van regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Het is aan te raden om 's ochtends water te geven, zodat de plant voldoende tijd heeft om droog te worden voordat de zon ondergaat.

  Deze plant doet het goed in losse en goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, maar let op dat de potgrond niet te nat wordt. Geef de plant tijdens het groeiseizoen regelmatig vloeibare meststof voor een gezonde groei en bloei.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste op een plek met halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en houd de grond vochtig, maar niet doorweekt. Vermijd direct zonlicht en harde wind om verbranding en uitdroging te voorkomen.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door deze binnen te zetten of af te dekken met een dikke laag mulch. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat en niet blootgesteld wordt aan koude wind. Geef de plant in de winter wat minder water om wortelrot te voorkomen.

  De Tuinplanten plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en in de halfschaduw. Regelmatig water geven en bemesten zal zorgen voor een gezonde groei en bloei van de plant. Verwijder regelmatig de uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  De Tuinplanten in het algemeen hebben baat bij regelmatige bemesting met een evenwichtige meststof tijdens het groeiseizoen. Het is aan te raden om te bemesten volgens de instructies op de verpakking en niet te overdoseren om schade aan de plant te voorkomen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt na bemesting om de voedingsstoffen goed op te kunnen nemen.

  Om de plant te beschermen tegen vorst en onkruid, is het aan te raden om mulch aan te brengen rond de basis. Mulch houdt de grond vochtig en voorkomt dat de plantenwortels uitdrogen. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, houtsnippers of stro als mulch.

  De plant prefereert een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Voor ongediertebestrijding bij Tuinplanten is het belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren op eventuele plagen zoals bladluizen, trips of spint. Het is ook nuttig om de planten regelmatig te besproeien met een milieuvriendelijke zeepoplossing om ongedierte te verwijderen. In ernstige gevallen kan ook gebruik worden gemaakt van biologische bestrijdingsmiddelen.

 • Omschrijving

  De Impatiens Kokomo XL Bicolor Salmon White is een sierlijke plant met opvallende tweekleurige bloemen in een combinatie van zalmroze en wit. De plant behoort tot de New Guinea groep en staat bekend om zijn lange bloeiperiode en rijke bloemenpracht. De plant gedijt goed in de halfschaduw en is ideaal voor het opfleuren van bloembakken, borders en hanging baskets. Met zijn compacte groeiwijze en levendige bloemen is de Impatiens Kokomo XL Bicolor Salmon White een onmisbare aanvulling in elke tuin of terras. De plant is gemakkelijk te onderhouden en trekt vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.