Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo L Orange

Impatiens (New Guinea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens Kokomo L Orange is een rijke en kleurrijke plant met heldere oranje bloemen. Het blad van deze plant is donkergroen en glanzend, wat een mooi contrast vormt met de felgekleurde bloemen. Deze plant gedijt goed in de halfschaduw en heeft regelmatig water nodig om te gedijen. Het is een populaire keuze voor hangmanden, borders en bloembakken vanwege zijn opvallende uiterlijk. De Impatiens Kokomo L Orange trekt vlinders aan en is een vrolijke toevoeging aan elke tuin of buitenruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral in de lente en zomer wanneer de oranje bloemen in bloei staan. Het is een gemakkelijk te onderhouden tuinplant die weinig zorg nodig heeft.

  De plant is niet winterhard en moet in de winter binnen worden gebracht of beschermd worden tegen vorst. Het is aan te raden om de plant bij temperaturen boven de 10 graden Celsius te houden..overflow

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zorg voor voldoende water en lichte bemesting om de plant gezond te houden. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden.

  Voor deze tuinplant heb je ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om goed te groeien en te bloeien. Zorg voor voldoende ruimte tussen de planten om luchtcirculatie te bevorderen en ziektes te voorkomen. Plant ze op een afstand van minimaal 15 tot 20 centimeter uit elkaar.

  Ja, de Tuinplanten groeien goed in de schaduw. Ze gedijen goed in beschutte gebieden met weinig direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te bemesten voor een optimale groei.

  Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo L Orange heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar te veel water kan wortelrot veroorzaken. Het is het beste om de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de felgekleurde bloemen en de zoete nectar. Deze eigenschap maakt de plant een waardevolle toevoeging aan een tuin of border.

  Tuinplanten dragen doorgaans niet veel bij aan biodiversiteit, omdat ze vaak niet inheems zijn en weinig voedsel of schuilplaatsen bieden voor inheemse dieren. Het is beter voor biodiversiteit om inheemse planten te kiezen die zich van nature in het ecosysteem hebben ontwikkeld en een specifieke rol vervullen in het voeden en beschermen van lokale fauna. Het bevorderen van biodiversiteit in de tuin kan onder andere worden bereikt door het planten van een mix van inheemse planten, het integreren van waterbronnen en schuilplaatsen, en het verminderen van pesticiden en herbiciden.

  Deze plant bloeit van mei tot en met september. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 5 maanden.

  Deze plant houdt van een plek in de halfschaduw tot lichte schaduw en kan niet goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Water geven is ook belangrijk, zeker in warme periodes.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant vanwege zijn kleurrijke bloemen. Het sap van de plant kan irritatie veroorzaken bij huidcontact.

  Ja, tuinplanten zoals Impatiens hebben de mogelijkheid om geluidsdempend te zijn, vooral wanneer ze in grotere aantallen worden geplant. Het bladoppervlak en de structuur van de plant kunnen geluidsgolven absorberen en verminderen daarmee geluidsoverlast in de omgeving. Het is echter belangrijk om te weten dat het effect van geluidsdemping afhankelijk is van verschillende factoren, waaronder de grootte van de plant en de omgeving waarin deze groeit.

 • Je kunt de plant terugsnoeien om een compacte vorm te behouden en de groei te stimuleren. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren voor een gezonde uitstraling. Snoei in het voorjaar om de plant te verjongen en te voorkomen dat deze te groot wordt.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd stilstaand water. Het is belangrijk om in de ochtend water te geven, zodat de plant voldoende kan opnemen voordat de zon op zijn felst is.

  Deze plant gedijt het best in vochtige potgrond met een goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig is, maar niet drassig. Gebruik bij voorkeur universele potgrond met toegevoegde meststoffen voor een optimale groei.

  De Tuinplanten houden van een goed doorlatende en vruchtbare bodem. Zorg voor voldoende vochtigheid, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Een lichtzure bodem met een pH tussen 5,5 en 6,5 is ideaal voor de groei van Tuinplanten.

  Deze plant houdt van een standplaats in halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een plek met voldoende vochtige, goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen fel zonlicht en harde wind.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door deze naar een beschutte plek te verplaatsen of af te dekken met bijvoorbeeld stro of bladeren. Zorg er ook voor dat de grond rondom de plant goed vochtig blijft om uitdroging te voorkomen. Het kan ook helpen om de plant te voorzien van extra mulch voor extra isolatie.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Bemest de plant regelmatig tijdens het groeiseizoen voor een gezonde groei en bloei. Verwijder regelmatig dode bloemen om de groei te bevorderen.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof met een hoger fosforgehalte om de bloei te stimuleren. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

  Mulchen helpt de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals stro, houtsnippers of bladeren. Breng een laag mulch aan rond de plant, maar vermijd direct contact met de stelen en bladeren.

  De Tuinplanten hebben een voorkeur voor een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Hierdoor kan de plant optimaal groeien en bloeien.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten, is het belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren op tekenen van insecten zoals luizen, trips of spint. Natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of insecticidale zeep kunnen helpen om ongedierte te verwijderen. In ernstige gevallen kan professionele hulp nodig zijn om de planten te redden.

 • Omschrijving

  De Impatiens Kokomo L Orange is een rijke en kleurrijke plant met heldere oranje bloemen. Het blad van deze plant is donkergroen en glanzend, wat een mooi contrast vormt met de felgekleurde bloemen. Deze plant gedijt goed in de halfschaduw en heeft regelmatig water nodig om te gedijen. Het is een populaire keuze voor hangmanden, borders en bloembakken vanwege zijn opvallende uiterlijk. De Impatiens Kokomo L Orange trekt vlinders aan en is een vrolijke toevoeging aan elke tuin of buitenruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.