Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo L Red

Impatiens (New Guinea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo L Red is een prachtige en kleurrijke plant met diep rode bloemen. Deze Impatiens heeft een compacte groeiwijze en een weelderige bloei gedurende het hele groeiseizoen. De plant gedijt goed in de halfschaduw en vereist regelmatig water geven. Kokomo L Red is een ideale plant voor in hangmanden, bloembakken of als bodembedekker in de tuin. Het is een populaire keuze voor het toevoegen van kleur en flair aan elke tuin of terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo L Red is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de herfst. Het is een eenjarige plant die elk jaar opnieuw geplant moet worden.

  De plant is niet winterhard en kan niet overleven bij temperaturen onder het vriespunt. Het is raadzaam om deze plant binnen te zetten tijdens de wintermaanden of in een kas te laten groeien. Planten in de Tuinplanten categorie zijn over het algemeen niet bestand tegen strenge winterse omstandigheden.

  Ja, de Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo L Red plant is makkelijk in onderhoud. Het is een sterke plant die goed gedijt in vochtige en warme omstandigheden. Regelmatig water geven en bemesten zal zorgen voor een gezonde groei.

  Voor de Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo L Red heeft u ongeveer 20-25 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Zorg ook voor voldoende afstand tussen de planten om schimmelziektes te voorkomen.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw en gedijt het best op een plek waar hij wat beschutting krijgt tegen direct zonlicht. In de schaduw kan de plant goed bloeien en groeien, zolang hij voldoende water en voedingsstoffen krijgt. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en regelmatig te bemesten voor een optimale groei.

  Tuinplanten zoals de Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo L Red hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de mate van uitdroging van de grond. Het is belangrijk om de grond regelmatig te controleren op vochtigheid en alleen water te geven als dat nodig is om wortelrot te voorkomen. Het is ook goed om de plant 's ochtends water te geven, zodat de bladeren tijd hebben om te drogen voordat de avond valt.

  Ja, de Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo L Red trekt vlinders en bijen aan met zijn kleurrijke bloemen en zoete nectar. Het is een populaire keuze voor tuinen die biodiversiteit willen stimuleren.

  Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo L Red bevordert biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Het zorgt voor kleur en variatie in de tuin, wat kan bijdragen aan een gezonde ecosysteem. Het is een goede keuze voor tuiniers die biodiversiteit willen ondersteunen.

  Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo L Red bloeit meestal van juni tot en met oktober en de bloeiperiode kan enkele maanden duren. De plant staat bekend om zijn langdurige bloei in de tuin.

  De plant kan beter geplaatst worden in de halfschaduw of schaduw en kan niet goed tegen de volle zon. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen fel zonlicht om verbranding te voorkomen. Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo L Red houdt van een beschutte plek in de tuin.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn bloemen en bladeren. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, planten hebben een geluidsdempend effect door het absorberen van geluidsgolven met hun bladeren en stengels. Dit zorgt voor een vermindering van geluidsoverlast in de omgeving waar ze geplaatst zijn. Tuinplanten kunnen dus helpen om een rustige en ontspannen sfeer te creëren in je tuin.

 • Knip regelmatig uitgebloeide bloemen af om de bloei te stimuleren. Verwijder ook regelmatig dode of beschadigde bladeren. Snoei de plant terug tot ongeveer 10 cm boven de grond in de herfst om de groei te bevorderen in het volgende seizoen.

  De plant houdt van regelmatig water geven, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelgroei op de bladeren te voorkomen.

  Deze plant gedijt het best in een vochtige potgrond die goed doorlatend is. Zorg ervoor dat de potgrond rijk is aan voedingsstoffen en regelmatig wordt bewaterd. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te controleren op uitdroging en de plant indien nodig bij te voeren met geschikte meststoffen voor tuinplanten.

  Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo L Red groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vochtigheid. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te verrijken met compost of organische meststoffen. Vermijd zware kleigrond en zorg ervoor dat de pH-waarde neutraal tot licht zuur is.

  Deze plant heeft een standplaats in de halfschaduw nodig en kan niet goed tegen direct zonlicht. Zorg ervoor dat de grond vochtig en goed gedraineerd is. Geschikt voor in potten, hanging baskets en borders.

  Tuinplanten zoals Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo L Red kunnen in de winter beschermd worden door mulch rond de basis aan te brengen, de plant te bedekken met een doek of plastic en de pot naar een beschutte locatie te verplaatsen. Het is belangrijk om te voorkomen dat de plant te lang blootgesteld wordt aan lage temperaturen om vorstschade te voorkomen.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en bemest de plant af en toe voor optimale groei. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals deze hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, meestal van het voorjaar tot de herfst.

  Mulch is belangrijk voor tuinplanten zoals deze nieuwe guinese Impatiens. Het helpt de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch mulch om de plant te voeden en te beschermen tegen temperatuurschommelingen.

  De plant verkiest een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aanpassingen te maken.Het gebruik van zuurminnende meststoffen kan helpen om de juiste zuurgraad te behouden.

  De Tuinplanten kunnen last hebben van ongedierte zoals bladluizen, spintmijten en witte vlieg. Om ongedierte te bestrijden, kunt u biologische bestrijdingsmiddelen gebruiken of de plant regelmatig besproeien met een oplossing van water en groene zeep. Het is ook belangrijk om de plant regelmatig te controleren op tekenen van ongedierte en indien nodig actie te ondernemen.

 • Omschrijving

  De Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo L Red is een prachtige en kleurrijke plant met diep rode bloemen. Deze Impatiens heeft een compacte groeiwijze en een weelderige bloei gedurende het hele groeiseizoen. De plant gedijt goed in de halfschaduw en vereist regelmatig water geven. Kokomo L Red is een ideale plant voor in hangmanden, bloembakken of als bodembedekker in de tuin. Het is een populaire keuze voor het toevoegen van kleur en flair aan elke tuin of terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.