Viola (Cornuta Grp) Endurio F1 Yellow With Red Wing

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Cornuta Grp) Endurio F1 Yellow With Red Wing is een prachtige vioolplant met gele bloemen en rode vleugels aan de randen. Deze plant is een hybride en heeft een langdurige bloei met een opvallende kleurencombinatie. De bloemen hebben een opvallende uitstraling en trekken veel vlinders en bijen aan. De plant gedijt goed in de zon of halfschaduw en kan gebruikt worden in borders, potten of hangmanden. De Viola (Cornuta Grp) Endurio F1 Yellow With Red Wing is een geweldige toevoeging aan elke tuin of terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Viola (Cornuta Grp) Endurio F1 Yellow With Red Wing is niet groenblijvend. Het is een vaste plant die in de lente en zomer bloeit met gele bloemen en rode vleugels. Het is een populaire tuinplant vanwege zijn kleurrijke bloemen.

  De Viola (Cornuta Grp) Endurio F1 Yellow With Red Wing is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorstperiodes om schade te voorkomen. De plant kan goed gedijen in een gematigd klimaat.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Daarnaast kan het nuttig zijn om de plant af en toe te bemesten.

  De plant heeft ongeveer 15 tot 20 centimeter ruimte nodig om te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en te gedijen in de tuin. Houd ook rekening met de nabijheid van andere planten om concurrentie te voorkomen.

  De Tuinplant Viola groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder bloeien en groeien. Zorg dus voor voldoende zonlicht voor optimale groei.

  De Viola (Cornuta Grp) Endurio F1 Yellow With Red Wing heeft gemiddeld 2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Controleer regelmatig de grond voordat je water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de opvallende bloemen en nectarrijke eigenschappen. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin en helpt bij de bestuiving van andere planten.

  Tuinplanten zoals Viola (Cornuta Grp) Endurio F1 Yellow With Red Wing kunnen bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin door bijen en vlinders aan te trekken. Deze insecten zijn belangrijk voor de bestuiving van andere planten. Het is dus goed voor de biodiversiteit om deze plant in de tuin te hebben.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden maart tot en met juni en de bloeiperiode kan ongeveer 8 tot 10 weken duren.

  Ja, de Viola (Cornuta Grp) Endurio F1 Yellow With Red Wing kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die houdt van licht en zal goed gedijen in een zonnige omgeving. Zorg wel voor voldoende water bij warm weer.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gebruikt voor de bloemen. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, tuinplanten hebben over het algemeen een bepaalde mate van geluidsdempend effect vanwege hun bladeren en stelen die geluidsgolven kunnen absorberen. Echter, het geluidsdempend effect van een individuele plant kan variëren afhankelijk van factoren zoals grootte, dichtheid en groeisnelheid. Het is aan te raden om meerdere planten te combineren om een maximaal geluidsdempend effect te bereiken.

 • Je kunt de plant snoeien door verwelkte bloemen en bladeren te verwijderen met een scherpe snoeischaar. Dit stimuleert de groei van nieuwe bloemen en houdt de plant gezond en compact. Snoei de plant regelmatig tijdens het groeiseizoen voor het beste resultaat.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant 's ochtends water te geven, zodat de bladeren droog blijven en ziektes worden voorkomen.

  Voor deze tuinplant is het belangrijk om te zorgen voor goed doorlatende potgrond. Kies bij voorkeur een potgrond die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten en zorg ervoor dat de plant voldoende vocht en voedingsstoffen kan opnemen uit de grond. Let op dat de potgrond niet te nat is, dit kan wortelrot veroorzaken.

  De Viola (Cornuta Grp) Endurio F1 Yellow With Red Wing gedijt het best in goed doorlatende en vochtige grond met een neutrale zuurtegraad. Het is belangrijk om regelmatig de bodem te controleren en indien nodig meststoffen toe te voegen om de groei en bloei van de plant te bevorderen. Het vermijden van te zware of te droge grond is essentieel voor een gezonde groei.

  Deze plant gedijt het beste in een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte omstandigheden om wortelrot te voorkomen. Ideaal voor in borders, bloembakken of hangmanden.

  Deze plant is winterhard en heeft over het algemeen geen speciale winterbescherming nodig. Mulchen rond de basis kan helpen om de wortels te beschermen tegen vorst. In extremere klimaten is het aan te raden om de plant te bedekken met een lichte, ademende doek om winterbescherming te bieden.

  De Viola (Cornuta Grp) Endurio F1 Yellow With Red Wing heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant af en toe met geschikte plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten zoals deze viola is het raadzaam om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten, volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Bemest de planten bij voorkeur in het voorjaar en eventueel nogmaals in de zomer voor optimale groei en bloei.

  Mulchen rondom de plant helpt om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stam van de plant ligt om rotting te voorkomen.

  Deze plant heeft een voorkeur voor neutrale tot licht zure bodems met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de juiste pH-waarde te handhaven om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. Een bodemtest kan uitwijzen of de bodem geschikt is voor deze plant.

  Voor een effectieve ongediertebestrijding bij tuinplanten, kun je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten of sluipwespen. Deze natuurlijke vijanden helpen bij het bestrijden van plagen zoals bladluizen, trips en witte vlieg. Zorg ook voor een goede luchtcirculatie en gezonde bodem, om de planten weerbaarder te maken tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  De Viola (Cornuta Grp) Endurio F1 Yellow With Red Wing is een prachtige vioolplant met gele bloemen en rode vleugels aan de randen. Deze plant is een hybride en heeft een langdurige bloei met een opvallende kleurencombinatie. De bloemen hebben een opvallende uitstraling en trekken veel vlinders en bijen aan. De plant gedijt goed in de zon of halfschaduw en kan gebruikt worden in borders, potten of hangmanden. De Viola (Cornuta Grp) Endurio F1 Yellow With Red Wing is een geweldige toevoeging aan elke tuin of terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.