Argyranthemum frutescens Madeira Camara

Argyranthemum frutescens

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Argyranthemum frutescens Madeira Camara is een prachtige en rijkbloeiende plant met heldergele bloemen die lijken op margrieten. Het is een groenblijvende struik die tot 60 cm hoog kan worden en zich perfect leent voor borders of potten op het terras. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en bloeien van het voorjaar tot in de herfst. Regelmatig snoeien zorgt voor een compacte groei en een overvloedige bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een vaste plant die bloeit in de lente en zomer. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar terug te snoeien.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld een fleecehoes. In de winter houdt de plant van een beschutte standplaats.

  Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Regelmatig water geven, voldoende zonlicht en af en toe bemesten is voldoende voor een gezonde groei en bloei. Snoei eventueel de uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Deze plant heeft een ruimte nodig van ongeveer 30-40 cm in de breedte en hoogte. Het is belangrijk om voldoende ruimte te voorzien zodat de plant zich goed kan ontwikkelen en kan bloeien. Zorg voor voldoende licht en lucht rondom de plant voor een optimale groei.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of gedeeltelijke schaduw. Het gedijt minder goed in volledige schaduw en kan dan langgerekt en slap worden. Voor optimale groei en bloei is het raadzaam om de plant voldoende zonlicht te geven.

  De Argyranthemum frutescens Madeira Camara heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warmere periodes. Geef de plant gemiddeld 2 tot 3 keer per week water, zodat de grond vochtig blijft maar niet drassig wordt. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die het produceert. Het kan helpen bij het bevorderen van bestuiving in de tuin. Het is een mooie aanvulling op een vlindertuin of bijentuin.

  Argyranthemum frutescens Madeira Camara draagt bij aan de biodiversiteit dankzij zijn nectarrijke bloemen die insecten en bijen aantrekken. Het biedt een voedselbron en schuilplaats voor verschillende soorten insecten, wat de biodiversiteit in de tuin bevordert. Het is een waardevolle aanvulling op een biodiverse tuinomgeving.

  Deze plant bloeit van mei tot en met september. De bloeiperiode kan tot wel vijf maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme zomermaanden. De plant kan dan goed bloeien en groeien.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant vanwege de mooie bloemen. Het is belangrijk om alleen eetbare planten te consumeren om gezondheidsrisico's te vermijden.

  Ja, deze plant heeft geluidsdempende eigenschappen door het absorberen van geluidstrillingen met behulp van zijn bladeren en bloemen. Dit kan helpen bij het verminderen van omgevingsgeluiden in de tuin of op het terras. Het is echter geen vervanging voor specifieke geluidsisolatie maatregelen.

 • De plant dient regelmatig gesnoeid te worden om de groei en bloei te bevorderen. Verwijder regelmatig dode of beschadigde takken en knip de bloemstelen terug na de bloei. Snoei in het voorjaar om de plant in vorm te houden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Het is belangrijk om de plant te laten drogen tussen gietbeurten door.

  De plant heeft goed gedraineerde potgrond nodig. Zorg ervoor dat de potgrond licht en luchtig is. Gebruik bij voorkeur potgrond voor bloeiende planten.

  Deze plant heeft behoefte aan goed doorlatende grond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van compost kan helpen om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin en kan ook goed groeien in een border of bloembak. Zorg ervoor dat de grond goed waterdoorlatend is en voedzaam. Vermijd te natte of te droge standplaatsen voor optimale groei en bloei.

  Om de plant te beschermen tegen de winterkou, kan je een dikke laag mulch aanbrengen rond de basis. Daarnaast kan je de plant ook beschermen met een winterhoes of fleecedoek. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plek staat.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droogte. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de groei te bevorderen. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm en bloei te verbeteren.

  Deze plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof die rijk is aan voedingsstoffen. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulch helpt om vocht vast te houden in de bodem en voorkomt dat onkruid groeit. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost als mulch. Breng een laag van 5-10 cm aan rond de plant, maar houd de mulch weg van de stam om schimmelrot te voorkomen.

  De plant verlangt een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor een gezonde groei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel te corrigeren.

  Voor de bestrijding van ongedierte op deze tuinplant kunnen biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt, zoals roofmijten of lieveheersbeestjes. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de plant te controleren op plagen en deze indien nodig handmatig te verwijderen. Voorkom ook overmatige bemesting, wat de plant vatbaarder kan maken voor ongedierte.

 • Omschrijving

  De Argyranthemum frutescens Madeira Camara is een prachtige en rijkbloeiende plant met heldergele bloemen die lijken op margrieten. Het is een groenblijvende struik die tot 60 cm hoog kan worden en zich perfect leent voor borders of potten op het terras. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en bloeien van het voorjaar tot in de herfst. Regelmatig snoeien zorgt voor een compacte groei en een overvloedige bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.