Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Ole Purple

Impatiens (Walleriana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Ole Purple is een prachtige en kleurrijke plant met paarse bloemen. Het is een compacte groeiende plant die veel bloemen produceert en perfect is voor het opfleuren van tuinen en balkons. De bloemen hebben een opvallende donkerpaarse kleur en bloeien van lente tot herfst. Deze plant houdt van een lichte schaduwrijke plek en regelmatig water geven. Het is een populaire keuze voor het toevoegen van kleur aan zowel binnen- als buitenruimtes.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Ole Purple is een eenjarige plant en geen groenblijvende plant. Na de bloeiperiode zal de plant afsterven en niet overleven tot het volgende groeiseizoen. Het is dus aan te raden om de plant jaarlijks opnie stuk te vervangen.

  Deze plant is niet winterhard en kan niet tegen vorst. Het wordt aanbevolen om de plant binnen te halen tijdens koude periodes. Het is ook mogelijk om de plant elk jaar opnieuw te kopen voor het volgende groeiseizoen.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het enige wat je hoeft te doen is regelmatig water geven en zorgen voor voldoende licht. De plant bloeit vrij lang en is een goede keuze voor beginners in de tuin.

  Impatiens hebben ongeveer 20-30 cm ruimte nodig tussen elke plant om goed te kunnen groeien en bloeien in de tuin. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven zodat ze niet te dicht op elkaar groeien en de lucht circulatie bevorderd wordt. Het is aan te raden om de planten niet te dicht tegen andere planten te plaatsen om competitie voor water, voedingsstoffen en licht te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in de schaduw of halfschaduw. Overmatig direct zonlicht kan de plant beschadigen. Zorg voor voldoende water en voedingsstoffen voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals de Impatiens Walleriana Grp Fiesta Ole Purple hebben over het algemeen regelmatig water nodig. Het is aan te raden om de plant 2 tot 3 keer per week water te geven, afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid van de omgeving. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat.

  Impatiens staat bekend als een plant die vlinders kan aantrekken met zijn kleurrijke bloemen. Bijen kunnen ook worden aangetrokken door de nectar van de bloemen. Het kan dus een goede keuze zijn voor het aantrekken van deze bestuivende insecten in de tuin.

  De Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Ole Purple draagt bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Deze plant biedt voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten en vogels in de tuin. Het zorgt voor een gevarieerde en levendige omgeving in uw buitenruimte.

  Impatiens bloeit van juni tot en met september en heeft een lange bloeiperiode van ongeveer 4 maanden.

  Impatiens kunnen niet goed tegen de volle zon en geven de voorkeur aan lichte schaduw. Ze gedijen het beste op een locatie met ochtendzon en middag- of schaduw in de middag. Het is belangrijk om ze voldoende water te geven, vooral op warme dagen.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om de bladeren, bloemen of stelen van deze plant te consumeren, omdat het giftig kan zijn. Het wordt alleen gebruikt voor decoratieve doeleinden in de tuin.

  Ja, de Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Ole Purple heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn kleurrijke bloemen en niet om geluid te absorberen.

 • De plant kan regelmatig worden teruggesnoeid om een compacte vorm te behouden en te voorkomen dat hij te groot wordt. Verwijder regelmatig dode bloemen en verkleurde bladeren om de groei te stimuleren. Snoei in het voorjaar eventueel ook wat takken weg om de plant te verjongen.

  Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Geef regelmatig water tijdens droge periodes en vermijd dat de plant uitdroogt. Zorg dat overtollig water kan weglopen om wortelrot te voorkomen.

  Gebruik voor deze plant een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Ververs de potgrond elk jaar om de plant gezond te houden.

  De bodem moet goed gedraineerd zijn en licht zuur tot neutraal. Rijke, vochtige grond is ideaal voor deze plantensoort. Zorg ervoor dat de bodem regelmatig wordt bemest om de groei en bloei te bevorderen.

  Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Ole Purple heeft een standplaats nodig in de halfschaduw tot schaduw. De plant gedijt goed onder bomen of struiken. Zorg voor een beschutte plek uit de felle zon.

  Het is aan te raden om tuinplanten tijdens de winterperiode te beschermen tegen vorst door ze te bedekken met een laag bladeren of stro. Daarnaast is het belangrijk om de planten niet te snoeien in de wintermaanden, om ze te beschermen tegen vorstschade. Zorg er ook voor dat de planten voldoende water krijgen, vooral tijdens droge periodes in de winter.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de groei te bevorderen. Geef de plant eens in de twee weken een beetje plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals "Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Ole Purple" hebben regelmatig voeding nodig voor gezonde groei en bloei. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Bemest de planten vanaf het voorjaar tot het einde van de zomer om optimale resultaten te behalen.

  Mulchen rondom de plant kan helpen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organische mulch zoals stro, boomschors of bladeren. Zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stengels van de plant wordt aangebracht om rotting te voorkomen.

  De ideale zuurgraad voor tuinplanten zoals Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Ole Purple is licht zuur tot neutraal, met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0. Een goede drainage is belangrijk om wateroverlast te voorkomen en de wortels gezond te houden. Het toevoegen van compost kan helpen de pH-waarde van de bodem te verbeteren.

  De plant kan gevoelig zijn voor bladluizen, trips en spint. Om ongedierte te bestrijden, kun je gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten. Zorg ook voor goede luchtcirculatie en vermijd teveel vocht om problemen met ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Ole Purple is een prachtige en kleurrijke plant met paarse bloemen. Het is een compacte groeiende plant die veel bloemen produceert en perfect is voor het opfleuren van tuinen en balkons. De bloemen hebben een opvallende donkerpaarse kleur en bloeien van lente tot herfst. Deze plant houdt van een lichte schaduwrijke plek en regelmatig water geven. Het is een populaire keuze voor het toevoegen van kleur aan zowel binnen- als buitenruimtes.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.