Begonia blad Beleaf Inca Fire

Begonia blad

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Begonia Beleaf Inca Fire heeft opvallende, feloranje tot rode bladeren met een uniek tijgerstrepenpatroon. De bladeren zijn rond van vorm en hebben een glanzende textuur. De plant wordt ongeveer 20-30 cm hoog en gedijt goed in een lichte standplaats, maar niet in direct zonlicht. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die regelmatig water nodig heeft en een hoge luchtvochtigheid waardeert. De Begonia Beleaf Inca Fire is een prachtige toevoeging aan een interieur en brengt een vleugje exotisme en kleur in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Begonia blad Beleaf Inca Fire is makkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en op een lichte plek te zetten, maar vermijd direct zonlicht. Het is ook aan te raden om de plant af en toe te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  Ja, de Begonia Beleaf Inca Fire heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De Begonia Beleaf Inca Fire heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft tussen de gietbeurten in. Het is belangrijk om de grond niet te laten uitdrogen, maar ook niet te laten verzadigen met water.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en doet het beter op een plek met indirect licht. Felle zon kan schade veroorzaken aan de bladeren. Plaats de plant dus liever op een wat schaduwrijkere plek.

  Ja, de Begonia Beleaf Inca Fire houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Plaats de plant dus op een warme en lichte plek in huis voor optimale groei en bloei. Zorg er wel voor dat de plant niet direct in de zon staat om verbranding te voorkomen.

  De Begonia bloeit meestal in de maanden april tot en met oktober. De bloeiperiode kan variëren, maar gemiddeld duurt de bloei enkele weken tot een paar maanden. In de winterperiode zal de plant niet bloeien.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en kan helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen op te nemen. Het blad van de plant absorbeert giftige stoffen en produceert zuurstof, waardoor de luchtkwaliteit verbetert. Het regelmatig verzorgen en schoonhouden van de plant kan bijdragen aan een gezondere leefomgeving.

  Ja, de plant houdt van een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en temperatuurschommelingen voor optimale groei en gezondheid. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar de temperatuur binnen dit bereik ligt.

 • Het is niet nodig om de Begonia te snoeien, tenzij je dode of beschadigde bladeren wilt verwijderen. Gebruik scherpe schaar of mes om de bladeren schoon af te snijden. Zorg ervoor dat je regelmatig de plant inspecteert en het snoeigereedschap desinfecteert om verspreiding van ziektes te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Geef water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Gebruik bij voorkeur lauw water op kamertemperatuur.

  Kamerplanten hebben goede potgrond nodig om gezond te blijven. Zorg voor een luchtige potgrond die goed vocht vasthoudt en voldoende voedingsstoffen bevat. Verpot de plant indien nodig om de groei te stimuleren.

  Een goede bodemkwaliteit voor kamerplanten zoals deze is een lichte en goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de bodem vocht vasthoudt, maar niet te nat wordt. Vermijd zware kleiachtige grond en zorg voor voldoende drainage in de pot.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar voorkom dat de grond te vochtig wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Bemest de plant eens per maand tijdens het groeiseizoen.

  Om stof te verwijderen, kun je voorzichtig het blad afvegen met een vochtige doek of spons. Vermijd het gebruik van reinigingsmiddelen, omdat dit schade kan veroorzaken aan de bladeren. Regelmatig schoonmaken helpt de plant gezond te houden.

  De Begonia Beleaf Inca Fire heeft helder, indirect zonlicht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant niet in direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant genoeg licht krijgt, maar vermijd fel zonlicht.

  De Begonia Beleaf Inca Fire gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18-22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of temperatuurschommelingen. Een hoge luchtvochtigheid is ook belangrijk voor deze plant.

  De luchtvochtigheid moet rond de 60-80% liggen voor een optimale groei van deze plant. Houd de luchtvochtigheid op peil door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren.

  De Begonia blad Beleaf Inca Fire gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om de gezondheid van de plant te behouden. Voeg indien nodig meststoffen toe die de pH-waarde van de bodem kunnen aanpassen.

  Het is belangrijk om de Kamerplant regelmatig te bemesten om een gezonde groei te bevorderen. Gebruik een evenwichtige meststof voor Kamerplanten tijdens het groeiseizoen. Het is aanbevolen om de plant om de paar weken te bemesten, volg hiervoor de instructies op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Begonia Beleaf Inca Fire heeft opvallende, feloranje tot rode bladeren met een uniek tijgerstrepenpatroon. De bladeren zijn rond van vorm en hebben een glanzende textuur. De plant wordt ongeveer 20-30 cm hoog en gedijt goed in een lichte standplaats, maar niet in direct zonlicht. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die regelmatig water nodig heeft en een hoge luchtvochtigheid waardeert. De Begonia Beleaf Inca Fire is een prachtige toevoeging aan een interieur en brengt een vleugje exotisme en kleur in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.