Rosa Lorena Kordana

Rosa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa Lorena Kordana is een compacte en bloeiende rozenplant met kleine roze bloemen die in trossen groeien. Deze plant heeft een rijke bloei en bloeit langdurig, waardoor het een prachtige toevoeging is aan tuinen en borders. Het blad van de plant is donkergroen en glanzend, waardoor het een mooi contrast vormt met de roze bloemen. Rosa Lorena Kordana is een winterharde en gezonde rozensoort die weinig verzorging nodig heeft. Deze plant kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien en is geschikt voor zowel plantenbakken als borders.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is vrij makkelijk in onderhoud en heeft niet veel speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en op een lichte plek te zetten. Daarnaast kan af en toe wat voeding geven de plant gezond houden.

  Deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en te bloeien. Plaats hem op een zonnige plek, maar vermijd direct zonlicht in de middaguren. Zorg voor minimaal 6 uur helder licht per dag.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant bij voorkeur water op een vast moment, bijvoorbeeld op een vaste dag in de week.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en kan het beste op een plek staan met indirect zonlicht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verkleuren. Een plekje met wat schaduw is ideaal voor deze plant.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het best bij een constante temperatuur tussen 18 en 24 graden Celsius. Plaats de plant op een plek waar geen tocht is en waar het voldoende zonlicht krijgt. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag is.

  De plant bloeit in de maanden van maart tot en met juni en de bloeiperiode duurt gemiddeld 4 tot 6 weken.

  Ja, alle kamerplanten helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen zoals formaldehyde en benzeen uit de lucht te filteren. Ze zetten CO2 om in zuurstof en kunnen daardoor bijdragen aan een gezonder binnenklimaat. Echter, sommige planten zijn effectiever in luchtzuivering dan andere.

  Ja, de optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige locatie te plaatsen om goed te gedijen. Houd de plant uit de buurt van tocht en extreme temperatuurschommelingen.

 • De kamerplant dient regelmatig gesnoeid te worden om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken. Knip de plant na de bloei terug om de groei te stimuleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in drassige grond zitten. Laat de grond tussen de gietbeurten door iets opdrogen.

  Kies voor een potgrond die speciaal geschikt is voor bloeiende kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond goed gedraineerd is en voldoende voedingsstoffen bevat. Ververs de potgrond regelmatig om de plant gezond te houden.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig is, maar niet te nat. Voeg regelmatig voedingsstoffen toe om de groei en bloei te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de bladeren afstoffen helpt de plant gezond te houden.

  Het is belangrijk om de bladeren van de plant af en toe af te stoffen met een vochtige doek om stof te verwijderen en de plant te laten ademen. Gebruik een mild reinigingsmiddel en water om eventuele vuilophopingen op de bladeren voorzichtig af te vegen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, zoals bleekmiddel, die de plant kunnen beschadigen.

  De plant heeft behoefte aan helder, indirect licht en kan enkele uren per dag direct zonlicht tolereren. Plaats de plant in de buurt van een raam op het oosten, westen of zuiden voor de beste groeiomstandigheden. Voorkom direct zonlicht in de middag om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme kou of hitte. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur stabiel blijft.

  Kamerplanten gedijen goed bij een gemiddelde luchtvochtigheid in huis, tussen de 40-60%. Zorg voor voldoende luchtcirculatie en vermijd te droge lucht. Besproei de bladeren regelmatig met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Kordana roos groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met meststoffen of kalk. De optimale pH-waarde voor deze plant ligt tussen de 5,5 en 7,0.

  De plant heeft regelmatig voeding nodig in de groeiperiode, bij voorkeur met een evenwichtige meststof. Gebruik in de lente en zomer vloeibare mest en in de herfst en winter kunstmest met een hoger kaliumgehalte. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  Rosa Lorena Kordana is een compacte en bloeiende rozenplant met kleine roze bloemen die in trossen groeien. Deze plant heeft een rijke bloei en bloeit langdurig, waardoor het een prachtige toevoeging is aan tuinen en borders. Het blad van de plant is donkergroen en glanzend, waardoor het een mooi contrast vormt met de roze bloemen. Rosa Lorena Kordana is een winterharde en gezonde rozensoort die weinig verzorging nodig heeft. Deze plant kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien en is geschikt voor zowel plantenbakken als borders.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.