Rosa Lydia Kordana Grande

Rosa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa Lydia Kordana Grande is een compacte rozenstruik met grote, enkelvoudige bloemen in een prachtige dieproze kleur. De bloemen hebben een lichte geur en bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden. Deze roos is zeer geschikt voor in potten en bakken op het terras of balkon. Het is een sterke en gezonde plant die weinig onderhoud vergt en goed bestand is tegen ziektes. De Rosa Lydia Kordana Grande kan ook goed gebruikt worden als bodembedekker in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is eenvoudig te verzorgen en vereist weinig onderhoud. Regelmatig water geven en voldoende zonlicht zijn belangrijk voor een gezonde groei. Het is aan te raden om de plant af en toe te bemesten voor optimale bloei.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig en gedijt het beste bij helder, indirect zonlicht. Plaats de plant op een plek waar het minstens 6 uur per dag licht krijgt. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien om gelijkmatige groei te bevorderen.

  Deze plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond goed opdroogt tussen de gietbeurten om wortelrot te voorkomen. Geef tijdens de wintermaanden iets minder water dan in de zomer.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en kan het beste op een plek staan met indirect licht. Te veel zonlicht kan leiden tot verbranding van de bladeren. Het is daarom belangrijk om de plant op een geschikte plek te plaatsen met voldoende licht, maar niet in direct zonlicht.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen. Zet de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht.

  De plant bloeit van mei tot en met augustus en de bloeiperiode duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het helpt bij het filteren van schadelijke stoffen uit de lucht binnen. Het kan een positieve bijdrage leveren aan de luchtkwaliteit in huis.

  Ja, deze plant gedijt het beste op een plek waar de temperatuur schommelt tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en extreme temperatuurschommelingen te houden om optimale groei te bevorderen.

 • De plant moet regelmatig gesnoeid worden om de vorm en grootte te behouden. Dit kan het beste gedaan worden in het voorjaar, na de bloei. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de plant uit indien nodig.

  De Rosa Lydia Kordana Grande heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in een laagje water komen te staan. Geef water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de plant niet uitdroogt, maar ook niet te nat blijft.

  Voor deze plant is het aan te raden om potgrond te gebruiken die speciaal geschikt is voor kamerplanten. Deze potgrond bevat de juiste voedingsstoffen en zorgt voor een goede waterafvoer. Het regelmatig verversen van de potgrond kan de plant gezond en gelukkig houden.

  De bodemkwaliteit voor kamerplanten is belangrijk voor een gezonde groei en bloei. Zorg voor een goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond om uitdroging te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Plaats de plant op een lichte plek, uit direct zonlicht. Af en toe kun je de plant voeden met plantenvoeding voor bloeiende planten.

  Je kunt de bladeren van deze plant afstoffen met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Gebruik indien nodig een zachte borstel om hardnekkig vuil voorzichtig te verwijderen.

  De Rosa Lydia Kordana Grande heeft veel licht nodig en dient op een zonnige plek geplaatst te worden. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag direct zonlicht ontvangt. Plaats de plant niet te dicht bij de verwarming, aangezien dit de bladeren kan uitdrogen.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant geen plotse temperatuurschommelingen ervaart. Plaats de plant niet in de buurt van tocht of verwarmingselementen.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet over het algemeen tussen de 60% en 70% liggen. Bij droge lucht kan regelmatig sproeien of gebruik van een luchtbevochtiger helpen. Let ook op dat de plant niet te dicht bij een verwarmingselement staat.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,0 is ideaal voor een goede groei en bloei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld speciale meststoffen.

  De plant kan eens per maand bemest worden tijdens de groeiperiode, van lente tot herfst. Kies een vloeibare meststof voor bloeiende planten en volg de doseringsinstructies op de verpakking. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt na het bemesten.

 • Omschrijving

  De Rosa Lydia Kordana Grande is een compacte rozenstruik met grote, enkelvoudige bloemen in een prachtige dieproze kleur. De bloemen hebben een lichte geur en bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden. Deze roos is zeer geschikt voor in potten en bakken op het terras of balkon. Het is een sterke en gezonde plant die weinig onderhoud vergt en goed bestand is tegen ziektes. De Rosa Lydia Kordana Grande kan ook goed gebruikt worden als bodembedekker in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.