Rosa Kardinal Kordana

Rosa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa Kardinal Kordana is een compacte en bossige rozenstruik met donkergroene glanzende bladeren en felrode bloemen. De bloemen hebben een opvallende, kardinaalrode kleur en een lichte geur. Deze rozensoort bloeit gedurende het hele groeiseizoen en is zeer geschikt voor in pot of als borderplant. De Rosa Kardinal Kordana is makkelijk te onderhouden en vereist weinig snoeiwerk. Het is een populaire keuze vanwege zijn sterke groei, lange bloeiperiode en aantrekkelijke uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en af en toe te bemesten. Daarnaast gedijt de plant goed op een lichte standplaats met indirect zonlicht.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats hem daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Direct zonlicht kan verbranding van de bladeren veroorzaken.

  De plant heeft wekelijks water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig, maar niet doorweekt is. Controleer regelmatig of de plant water nodig heeft door de grond aan te raken.

  De plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Een plekje met indirect zonlicht is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk dat de plant niet te veel blootgesteld wordt aan felle zon om bladeren te voorkomen.

  Ja, de Rosa Kardinal Kordana houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tocht en koude luchtstromen. Zorg er dus voor dat de plant op een warme en beschutte plek staat.

  De plant bloeit meestal in de maanden mei tot en met september. De bloeiperiode kan variëren, maar meestal duurt de bloei enkele weken tot enkele maanden.

  Ja, kamerplanten in het algemeen zijn luchtzuiverend en kunnen helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren af te stoffen en de plant goed te verzorgen voor optimale luchtzuiverende eigenschappen.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een stabiele temperatuur te houden om gezond te blijven. Te hoge of te lage temperaturen kunnen schadelijk zijn voor de plant.

 • Deze plant kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar na de bloei. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei de plant om de vorm te behouden. Knip de takken schuin af boven een naar buiten gerichte knop.

  De plant moet regelmatig water krijgen, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Laat de grond tussen gietbeurten lichtjes opdrogen om wortelrot te voorkomen. Gebruik lauw water en vermijd dat de plant in een laag water blijft staan.

  De beste potgrond voor deze plant is een goed doorlatende, voedzame potgrond die geschikt is voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft en gebruik eventueel een vochtmeter om de waterbehoefte van de plant te controleren. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond te vervangen of bij te vullen om de plant gezond te houden.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond met een neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om regelmatig voeding te geven aan de plant om de groei en bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat de bodem van goede kwaliteit is en voldoende voedingsstoffen bevat voor optimale groei.

  De plant vergt regelmatig water geven en staat het liefst op een lichte plek maar niet in direct zonlicht. Snoei dood hout en oude bloemen regelmatig weg om de plant gezond te houden. Geef maandelijks voeding speciaal voor kamerplanten om de groei te stimuleren.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig afvegen met een zachte doek of spons. Als de bladeren erg vies zijn, kun je ze ook voorzichtig afspoelen onder lauw water. Let op dat je de bladeren niet beschadigt tijdens het schoonmaken.

  Deze plant heeft veel zonlicht nodig om goed te groeien. Zet hem daarom neer op een plek met veel direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag zonlicht krijgt.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 23 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurwisselingen of tocht. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van koude concepten zoals ramen en deuren te houden.

  De ideale luchtvochtigheid voor deze plant ligt tussen de 50% en 70%. Zorg ervoor dat de lucht niet te droog is, dit kan de plant beschadigen. Het is voordelig om de luchtvochtigheid te verhogen door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 6 en 7 op de pH-schaal. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale bodemverbeteraars. Een goede zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Geef de plant elke twee weken vloeibare mest van april tot september. Vergeet niet om in de winter de bemesting te verminderen en de plant rust te geven. Gebruik een meststof met een gelijke verhouding van stikstof, fosfor en kalium voor een gezonde groei.

 • Omschrijving

  De Rosa Kardinal Kordana is een compacte en bossige rozenstruik met donkergroene glanzende bladeren en felrode bloemen. De bloemen hebben een opvallende, kardinaalrode kleur en een lichte geur. Deze rozensoort bloeit gedurende het hele groeiseizoen en is zeer geschikt voor in pot of als borderplant. De Rosa Kardinal Kordana is makkelijk te onderhouden en vereist weinig snoeiwerk. Het is een populaire keuze vanwege zijn sterke groei, lange bloeiperiode en aantrekkelijke uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.