Kalanchoe blossfeldiana gevuld 2 kleuren

Kalanchoe gevuld

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Kalanchoe blossfeldiana is een populaire plant vanwege zijn mooie, gevulde bloemen in verschillende kleuren. Deze variant heeft bloemen die gevuld zijn met twee kleuren, wat zorgt voor een prachtig en opvallend uiterlijk. De plant bloeit rijkelijk en heeft een compacte groeiwijze, waardoor hij geschikt is voor zowel binnen als buiten. Kalanchoe blossfeldiana gevuld met twee kleuren is gemakkelijk te onderhouden en heeft slechts matig water nodig. Deze plant is een kleurrijke toevoeging aan elk interieur of tuin en zal zeker de aandacht trekken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Kalanchoe is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant op een lichte plek te zetten en matig water te geven. Regelmatig bemesten bevordert de bloei.

  Ja, Kalanchoe planten hebben veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een zonnige vensterbank of in direct zonlicht voor optimale groei. Kamerplanten hebben over het algemeen minstens 6 uur zonlicht per dag nodig.

  De Kalanchoe plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten goed te laten opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar kan wel wat indirect zonlicht verdragen. Plaats hem op een plek met wat helder licht, maar vermijd te felle zonnestralen. Een plekje bij een raam op het oosten of westen is ideaal.

  Ja, de Kalanchoe blossfeldiana gevuld 2 kleuren houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen van 18-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude te houden om ervoor te zorgen dat hij goed groeit en bloeit. Het is ook goed om de plant regelmatig te besproeien met lauw water om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld 2 kleuren bloeit meestal in de maanden februari tot en met april en kan bloeien tot wel 8 weken lang.

  Ja, de Kalanchoe plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het helpt bij het zuiveren van de lucht in huis en zorgt voor een gezondere leefomgeving. Het is dus zeker een goede keuze als je op zoek bent naar een luchtzuiverende kamerplant.

  Ja, de Kalanchoe blossfeldiana gevuld 2 kleuren staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze plant gedijt goed bij gematigde temperaturen en zal het beste groeien in deze omstandigheden. Het is belangrijk om de plant uit de directe tocht en direct zonlicht te houden.

 • Om de plant in goede gezondheid te houden, is het aan te raden om regelmatig dode bloemen en bladeren te verwijderen. Gebruik hiervoor een scherpe schaar of snoeischaar. Snoei de plant alleen als dat nodig is om de vorm te behouden of om de groei te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water aan de onderkant van de pot.

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld met 2 kleuren heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig is om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur een mengsel speciaal voor bloeiende kamerplanten.

  Voor een optimale groei van deze kamerplant is het belangrijk om te zorgen voor een goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig bemesten van de plant zal bijdragen aan een gezonde groei en bloei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de wortels niet te nat worden. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Om de bloei te bevorderen, is het aan te raden om de uitgebloeide bloemen te verwijderen.

  Om de plant schoon te houden, kun je stof voorzichtig verwijderen met een zachte borstel of een vochtige doek. Vermijd overmatig water geven en zorg voor voldoende licht en luchtcirculatie. Je kunt ook regelmatig dode bladeren en bloemen verwijderen om de plant gezond te houden.

  De plant heeft veel licht nodig en staat het liefst op een zonnige plek in huis. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat om verbranding te voorkomen. Een raam op het zuiden of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht en tocht. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 10 graden Celsius.

  Kalanchoes gedijen het beste bij een gematigde luchtvochtigheid in huis. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Te droge lucht kan leiden tot uitdroging van de bladeren en bloemen.

  De Kalanchoe blossfeldiana gedijt het best in een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Het correcte pH-niveau zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Gebruik tijdens de groeiperiode enkele keren per maand een vloeibare meststof voor kamerplanten. In de winter is het voldoende om eens per maand te bemesten. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt om gezond te blijven en bloemen te produceren.

 • Omschrijving

  De Kalanchoe blossfeldiana is een populaire plant vanwege zijn mooie, gevulde bloemen in verschillende kleuren. Deze variant heeft bloemen die gevuld zijn met twee kleuren, wat zorgt voor een prachtig en opvallend uiterlijk. De plant bloeit rijkelijk en heeft een compacte groeiwijze, waardoor hij geschikt is voor zowel binnen als buiten. Kalanchoe blossfeldiana gevuld met twee kleuren is gemakkelijk te onderhouden en heeft slechts matig water nodig. Deze plant is een kleurrijke toevoeging aan elk interieur of tuin en zal zeker de aandacht trekken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.