Kalanchoe blossfeldiana gevuld 5 kleuren

Kalanchoe gevuld

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Kalanchoe blossfeldiana is een plant met gevulde bloemen in vijf verschillende kleuren: rood, roze, oranje, geel en wit. De bloemen zijn klein en compact, waardoor de plant er vol en weelderig uitziet. Deze plant bloeit rijkelijk en langdurig, wat zorgt voor een kleurrijke toevoeging aan elke ruimte. De Kalanchoe blossfeldiana gedijt goed in helder licht en heeft weinig water nodig, waardoor het een gemakkelijk te onderhouden plant is. Met zijn mooie bloemen en eenvoudige verzorging is deze Kalanchoe een populaire keuze als kamerplant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Kalanchoe is een makkelijk te onderhouden plant die weinig water en licht nodig heeft. Het is belangrijk om de plant eens per week water te geven en regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen om nieuwe bloei te stimuleren. Over het algemeen gedijt de plant goed binnenshuis.

  Ja, de Kalanchoe blossfeldiana gevuld met 5 kleuren heeft veel licht nodig om goed te groeien en te bloeien. Zet de plant dus op een plek met veel indirect zonlicht voor de beste resultaten. Te weinig licht kan leiden tot een verminderde groei en bloei.

  Kamerplanten zoals deze hebben gemiddeld een keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten goed te laten opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt van licht, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant het liefst op een plek met helder, indirect licht. Te veel zon kan de bladeren doen verbranden en beschadigen.

  Ja, de Kalanchoe blossfeldiana gevuld 5 kleuren houdt van warmte en doet het goed in een warme omgeving zoals een kamer met veel zonlicht. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Zorg er ook voor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of koude temperaturen.

  Deze plant bloeit normaal gesproken vanaf de late herfst tot de vroege lente en kan bloeien tot wel 8 weken lang.

  Ja, de Kalanchoe plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen om de lucht in huis te verbeteren. Het is een goede keuze voor binnenshuis, vooral voor mensen die last hebben van allergieën of astma. Het regelmatig verzorgen van de plant zal bijdragen aan een schonere en gezondere leefomgeving.

  Ja, de plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om optimale groei en bloei te bevorderen. Zorg er ook voor dat de plant geen plotselinge temperatuurveranderingen ondervindt.

 • Kalanchoe blossfeldiana gevuld 5 kleuren heeft geen specifieke snoei nodig. Het is voldoende om uitgebloeide bloemen en verwelkte bladeren regelmatig te verwijderen. Zo blijft de plant gezond en kan hij blijven bloeien.

  De Kalanchoe moet regelmatig water krijgen, zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de bovenste laag van de grond drogen voordat je opnieuw water geeft. Geef de plant water aan de basis en vermijd water op de bladeren en bloemen.

  Deze plant heeft potgrond nodig die goed draineert en licht vochtig blijft. Gebruik bij voorkeur een speciale kamerplantenpotgrond die geschikt is voor bloeiende planten. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend en licht zuur zijn. Een mengsel van potgrond en grof zand is ideaal voor een goede groei en bloei. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen.

  De Kalanchoe houdt van een lichte standplaats, vermijd direct zonlicht. Geef matig water en zorg voor een goede afwatering. Bemest de plant eens per maand tijdens de groeiperiode.

  Maak de bladeren van de plant regelmatig schoon met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Spuit de bladeren niet direct met water, dit kan schade veroorzaken. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, gewoon water is voldoende.

  De plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant bij een raam op het zuiden, oosten of westen. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag indirect zonlicht ontvangt.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Zorg voor een constante temperatuur en vermijd tocht.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze is ideaal tussen de 50% en 60%. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht te houden en regelmatig te besproeien met water om een optimale luchtvochtigheid te behouden. Een luchtbevochtiger kan ook helpen bij het handhaven van de juiste omgeving voor de plant.

  De Kalanchoe blossfeldiana gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de potgrond regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen door gebruik te maken van speciale meststoffen. Het is aan te raden om de plant niet bloot te stellen aan te hoge of te lage pH-waardes, omdat dit de groei en bloei kan beïnvloeden.

  Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen om gezonde groei en bloei te bevorderen. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus houd u aan de aanbevolen dosering.

 • Omschrijving

  De Kalanchoe blossfeldiana is een plant met gevulde bloemen in vijf verschillende kleuren: rood, roze, oranje, geel en wit. De bloemen zijn klein en compact, waardoor de plant er vol en weelderig uitziet. Deze plant bloeit rijkelijk en langdurig, wat zorgt voor een kleurrijke toevoeging aan elke ruimte. De Kalanchoe blossfeldiana gedijt goed in helder licht en heeft weinig water nodig, waardoor het een gemakkelijk te onderhouden plant is. Met zijn mooie bloemen en eenvoudige verzorging is deze Kalanchoe een populaire keuze als kamerplant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.