Saintpaulia Inova Spectra Tessa

Saintpaulia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Saintpaulia Inova Spectra Tessa is een prachtige en speciale variëteit van de Afrikaanse vioolplant, ook wel bekend als de Kaaps viooltje. Deze plant heeft opvallende paarse en witte bloemen met een golvend patroon, waardoor hij een echte blikvanger is. De bladeren van de plant zijn donkergroen en fluweelachtig, wat zorgt voor een luxueuze uitstraling. De Saintpaulia Inova Spectra Tessa gedijt goed in een omgeving met helder, indirect zonlicht en regelmatig water geven. Deze plant staat prachtig in een pot op een vensterbank of als decoratief element in een kamer.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Saintpaulia Inova Spectra Tessa is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het heeft weinig water en licht nodig en gedijt goed in een gematigde kamertemperatuur. Regelmatig bemesten en uitgebloeide bloemen verwijderen zal de plant gezond houden.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem op een plek waar hij veel indirect zonlicht kan ontvangen. Het is belangrijk om hem regelmatig te draaien zodat alle kanten van de plant voldoende licht krijgen.

  De Saintpaulia Inova Spectra Tessa heeft gemiddeld 1 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet té nat. Zorg er ook voor dat de pot waar de plant in staat goed drainage heeft.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, dus het is beter om hem uit de felle zon te houden. Plaats hem op een plek met indirect licht voor optimale groei. Te veel zonlicht kan de bladeren beschadigen en verkleuren.

  Ja, de Saintpaulia Inova Spectra Tessa houdt van warmte en gedijt het beste bij kamertemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of temperaturen onder de 15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van airconditioning of verwarmingsbronnen te houden.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden maart tot en met juni en de bloeiperiode duurt doorgaans 4 tot 6 weken.

  Ja, de Saintpaulia Inova Spectra Tessa heeft luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is een goede keuze voor het zuiveren van de lucht in een kamer.

  Ja, de Saintpaulia Inova Spectra Tessa gedijt het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om de groei en bloei te bevorderen. Het vermijden van temperatuurschommelingen is daarom aan te raden.

 • Je kunt regelmatig uitgebloeide bloemen en dode bladeren verwijderen door ze voorzichtig af te knippen met een schaar. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de vorm en gezondheid van de plant te behouden. Verwijder eventuele takken die uitsteken of de vorm van de plant verstoren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd dat er water op de bladeren komt. Laat de grond tussen waterbeurten lichtjes opdrogen.

  De Saintpaulia Inova Spectra Tessa heeft potgrond nodig die licht vochtig is en goed doorlatend. Kies een potgrond die speciaal is samengesteld voor kamerplanten om de ideale groeiomstandigheden te creëren. Het regelmatig bemesten van de potgrond zal bijdragen aan een gezonde groei van de plant.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond met een lichtzure pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig toevoegen van voedingsstoffen zoals mest kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, maar vermijd dat de potgrond te nat wordt. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Mest de plant maandelijks tijdens de groeiperiode voor optimale bloei.

  Om de plant schoon te maken kun je het stof van de bladeren voorzichtig afvegen met een vochtige doek. Vergeet niet om de onderkant van de bladeren schoon te maken. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de plant beschadigen.

  De Saintpaulia Inova Spectra Tessa heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek waar hij indirect licht ontvangt, zoals bij een raam op het oosten of westen. Ook kan de plant gedijen onder kunstmatig licht, zoals een groeilamp.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of temperaturen onder de 15 graden Celsius. Te hoge temperaturen boven de 25 graden Celsius kunnen leiden tot stress voor de plant.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet tussen de 60% en 70% zijn om optimale groei en gezondheid te bevorderen. Het regelmatig besproeien van de bladeren en het plaatsen van een luchtbevochtiger in de kamer kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden. Vermijd echter te hoge luchtvochtigheid om schimmelvorming te voorkomen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor Kamerplanten ligt tussen 5,5 en 6,5 pH. Een te zure of te basische bodem kan de opname van voedingsstoffen belemmeren. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met bijvoorbeeld kalk of zwavel.

  De "Saintpaulia Inova Spectra Tessa" heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Vermijd overbemesting om wortelverbranding te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Saintpaulia Inova Spectra Tessa is een prachtige en speciale variëteit van de Afrikaanse vioolplant, ook wel bekend als de Kaaps viooltje. Deze plant heeft opvallende paarse en witte bloemen met een golvend patroon, waardoor hij een echte blikvanger is. De bladeren van de plant zijn donkergroen en fluweelachtig, wat zorgt voor een luxueuze uitstraling. De Saintpaulia Inova Spectra Tessa gedijt goed in een omgeving met helder, indirect zonlicht en regelmatig water geven. Deze plant staat prachtig in een pot op een vensterbank of als decoratief element in een kamer.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.