Saintpaulia Inova Colora Fiesta

Saintpaulia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Saintpaulia Inova Colora Fiesta is een prachtige en kleurrijke Afrikaanse vioolplant met opvallende bloemen in verschillende tinten. De bladeren zijn glanzend en donkergroen van kleur, wat een mooi contrast vormt met de felgekleurde bloemen. Deze plant wordt vaak gekozen vanwege zijn langdurige bloei en makkelijke verzorging. Het is een ideale kamerplant die weinig eisen stelt en goed gedijt in een warme en vochtige omgeving. De Saintpaulia Inova Colora Fiesta brengt een vrolijke en levendige sfeer in huis met zijn prachtige bloemen en compacte groeiwijze.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij heeft regelmatig water nodig en gedijt goed in indirect zonlicht. Zorg er wel voor dat de grond niet te nat wordt.

  Kamerplanten hebben over het algemeen indirect zonlicht nodig, maar kunnen ook gedijen in schaduwrijke omgevingen. Plaats de plant niet in direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Het is belangrijk om de specifieke lichtbehoefte van de plant in overweging te nemen en deze regelmatig te controleren.

  De plant heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet volledig uitdroogt tussen de gietbeurten. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, vooral in de hete zomermaanden. Het beste is om hem op een plek te zetten met helder indirect licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de Saintpaulia Inova Colora Fiesta houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen.

  Deze plant bloeit meestal in de lente en de zomer en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, de Saintpaulia Inova Colora Fiesta is luchtzuiverend. Het heeft de eigenschap om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en deze om te zetten in zuurstof. Het is daarom een goede keuze voor binnenshuis om de luchtkwaliteit te verbeteren.

  Ja, de plant staat het liefst op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Dit is de ideale temperatuur voor de plant om goed te gedijen. Het is belangrijk om deze temperatuur zo constant mogelijk te houden voor optimale groei.

 • Het is niet nodig om de Saintpaulia Inova Colora Fiesta te snoeien. Verwijder alleen dode of beschadigde bladeren om de gezondheid van de plant te bevorderen. Eventuele bloemstelen kunnen na de bloei worden afgeknipt.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Geef de plant water aan de onderkant om te voorkomen dat de bladeren nat worden. Laat de potgrond niet uitdrogen, maar vermijd ook dat de wortels te lang nat blijven.

  Deze plant gedijt het best in een goed doorlatende potgrond die speciaal is ontworpen voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Het regelmatig toevoegen van meststoffen kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De plant vereist een goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Het is belangrijk dat de bodem licht vochtig blijft, maar niet te nat. Voor een optimale groei kunnen meststoffen worden toegevoegd aan de bodem.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels langdurig nat blijven. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Geef de plant af en toe plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Je kunt de bladeren van de plant afstoffen met een vochtige doek of een zachte borstel om stof te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de plant kunnen beschadigen. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende indirect zonlicht krijgt om goed te groeien. Plaats de plant niet in direct zonlicht, maar kies voor een lichte plek in huis. Kamerplanten hebben over het algemeen baat bij licht, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of temperatuurschommelingen. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden voor een gezonde groei.

  De luchtvochtigheid moet relatief hoog zijn voor deze kamerplant. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien en een luchtbevochtiger te gebruiken. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan te droge lucht.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 5,5 en 6,5 op de pH-schaal. Een licht zure bodem zorgt ervoor dat voedingsstoffen beter beschikbaar zijn voor de plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel aan te passen met speciale meststoffen.

  Deze plant heeft regelmatig voeding nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Vermijd overbemesting, dit kan leiden tot verbranding van de wortels.

 • Omschrijving

  De Saintpaulia Inova Colora Fiesta is een prachtige en kleurrijke Afrikaanse vioolplant met opvallende bloemen in verschillende tinten. De bladeren zijn glanzend en donkergroen van kleur, wat een mooi contrast vormt met de felgekleurde bloemen. Deze plant wordt vaak gekozen vanwege zijn langdurige bloei en makkelijke verzorging. Het is een ideale kamerplant die weinig eisen stelt en goed gedijt in een warme en vochtige omgeving. De Saintpaulia Inova Colora Fiesta brengt een vrolijke en levendige sfeer in huis met zijn prachtige bloemen en compacte groeiwijze.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.