xBeallara Eurostar

Cambria orchidee?n overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De xBeallara Eurostar is een prachtige orchideeënhybride met grote bloemen. De bloemen hebben opvallende paarse en roze tinten en zijn zeer decoratief. Deze plant is makkelijk te verzorgen en kan zowel binnen als buiten groeien. De xBeallara Eurostar bloeit meestal in de zomer en herfst, en trekt vlinders en bijen aan. Het is een mooie aanvulling voor elke tuin of binnenruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze Kamerplant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist niet veel speciale zorg. Af en toe water geven en regelmatig bemesten is voldoende voor een gezonde groei. Plaats de plant op een lichte standplaats maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats hem op een plek waar hij minstens 6 uur per dag direct zonlicht kan krijgen. Zorg er wel voor dat hij niet verbrandt door te felle zonnestralen.

  De plant heeft 1-2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten weken. Zorg ervoor dat de bovenste laag van de grond droog is voordat je opnieuw water geeft.

  Deze plant houdt niet van direct felle zonnestralen en staat het liefst op een plek met indirect zonlicht. Te veel direct zonlicht kan schade aan de bladeren veroorzaken. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, de xBeallara Eurostar houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen 20 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek in huis te plaatsen om hem goed te laten groeien. Zorg er wel voor dat de plant niet in direct zonlicht staat om verbranding te voorkomen.

  De plant bloeit meestal in de maanden maart tot en met juni. De bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. De plant filtert schadelijke stoffen uit de lucht en zorgt voor een gezondere leefomgeving. Het is daarom een goede keuze als kamerplant.

  Ja, je staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk voor jouw groei en bloei om in deze temperatuurzone te verblijven. Houd er rekening mee dat te warme of te koude temperaturen schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid.

 • Het is niet nodig om de plant regelmatig te snoeien, tenzij het nodig is om dode of beschadigde bladeren of bloemen te verwijderen. Snoei bij voorkeur in het voorjaar na de bloeiperiode. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om beschadiging van de plant te voorkomen.

  De plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, maar let op dat de grond niet te drassig wordt. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht opdroogt. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd dat er water op de bladeren terechtkomt om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond, bij voorkeur verrijkt met organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een pot met drainagegaten om te voorkomen dat de wortels te lang nat blijven.

  De xBeallara Eurostar gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die vocht kan vasthouden maar niet te nat wordt. Zorg voor een lichtzure bodem met een pH tussen de 5,5 en 6,5 voor optimale groei. Voed de plant regelmatig met meststoffen die speciaal zijn samengesteld voor kamerplanten.

  De plant heeft wekelijks water nodig, zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Regelmatig voeding geven tijdens de groeiperiode is aan te raden.

  Het is belangrijk om de bladeren van de plant regelmatig af te stoffen met een zachte doek of een plantenspuit. Daarnaast kan de plant af en toe onder de douche worden gezet om stof te verwijderen en de bladeren op te frissen. Zorg er wel voor dat de plant na het reinigen goed kan opdrogen om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Zet de plant het liefst op een plek met helder indirect licht. Een plekje bij het raam op het noorden of oosten is ideaal.

  De ideale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan koude tocht of temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant op een constante temperatuur staat om gezond te blijven.

  De plant heeft een gemiddelde luchtvochtigheid nodig en gedijt goed in een normaal tot vochtige omgeving. Zorg ervoor dat de lucht niet te droog is door regelmatig te sproeien en de planten omgeving te bevochtigen. Een luchtvochtigheid van rond de 60% is ideaal voor deze plant.

  Deze kamerplant heeft graag een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 7 is ideaal. Zorg ervoor dat de grond niet te zuur of te basisch is voor optimale groei.

  De xBeallara Eurostar heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen voor een gezonde en weelderige groei. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Te veel mest kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid mest die je gebruikt.

 • Omschrijving

  De xBeallara Eurostar is een prachtige orchideeënhybride met grote bloemen. De bloemen hebben opvallende paarse en roze tinten en zijn zeer decoratief. Deze plant is makkelijk te verzorgen en kan zowel binnen als buiten groeien. De xBeallara Eurostar bloeit meestal in de zomer en herfst, en trekt vlinders en bijen aan. Het is een mooie aanvulling voor elke tuin of binnenruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.