xMiltonidium Bartley Schwarz 'Highland'

xMiltonidium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

X Miltonidium Bartley Schwarz 'Highland' er en smuk hybridorkide, kendt for sine iøjnefaldende blomster. Denne plante har store blomsterklaser med flere blomster, der varierer i farve fra lilla til lyserød og hvid. Det er en stærk orkidé, der er relativt let at passe og trives godt i moderate klimaer. X Miltonidium Bartley Schwarz 'Highland' har en kompakt vækstform og kan dyrkes både indendørs og i haven. Det er et populært valg blandt orkidéelskere på grund af dens smukke blomster og nemme pleje.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er ret nem at vedligeholde. Den kræver regelmæssig vanding og en lys placering, men ellers har den ikke brug for meget speciel pleje. Sørg dog for, at planten ikke står for længe i direkte sollys.

  Ja, denne plante har brug for meget lys for at trives. Placér den et solrigt sted, men undgå direkte sollys i eftermiddagstimerne. Hold planten væk fra træk og for varme radiatorer.

  Planten har brug for vand en til to gange om ugen, afhængigt af omgivelsestemperaturen og luftfugtigheden. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men ikke drivvåd. Giv planten helst vand ved stuetemperatur.

  Planten kan ikke lide direkte sollys og tåler bedre indirekte lys. For meget eksponering for skarpt sollys kan brænde bladene og beskadige planten. Placer derfor planten et lyst sted med lidt beskyttelse mod direkte sollys.

  Ja, denne plante kan lide varme. Den trives bedst ved temperaturer mellem 18-24 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for kold træk.

  xMiltonidium Bartley Schwarz 'Highland' blomstrer normalt i månederne marts til juni, og blomstringsperioden varer cirka 2 til 4 uger.

  Ja, stueplanter er generelt luftrensende og kan hjælpe med at forbedre luftkvaliteten i hjemmet. At give planten regelmæssigt vand og pleje den kan bidrage til et sundere indeklima. Det er vigtigt at tage hensyn til plantens specifikke behov for at drage optimal nytte af dens luftrensende egenskaber.

  Ja, planten trives bedst på et sted mellem 15 og 25 grader Celsius. Dette er den ideelle temperatur for denne stueplante at vokse og blomstre optimalt. Sørg derfor for en konstant temperatur inden for dette interval for en sund xMiltonidium Bartley Schwarz 'Highland'.

 • Det er ikke nødvendigt at beskære planten regelmæssigt. Eventuelle døde eller beskadigede blade kan klippes væk for at holde planten sund. Sørg for, at saksen eller beskæresaksen er ren for at undgå infektioner.

  Giv planten vand, så snart det øverste lag af pottemuld føles tørt. Sørg for, at planten ikke er for våd, men heller ikke udtørres. Giv planten regelmæssigt vand, men undgå at der står vand i potten.

  Planten trives bedst i veldrænet pottemuld. Det er vigtigt at kontrollere pottemulden regelmæssigt for fugtighed og give vand, hvis det er nødvendigt. Undgå, at rødderne står i en for fugtig jord i lang tid for at forhindre rådne.

  Jordkvaliteten for stueplanter bør være godt drænet, så overskydende vand let kan løbe væk, så rødderne ikke begynder at rådne. Brug helst en pottemuld specielt til stueplanter, der indeholder tilstrækkelige næringsstoffer. Kontroller regelmæssigt jordens fugtighed og vand, når det er nødvendigt.

  Denne plante har brug for regelmæssig vand, sørg for, at jorden altid er fugtig, men ikke for våd. Placér planten et lyst sted, men undgå direkte sollys. Gødning af og til i vækstperioden vil holde planten sund.

  Planten skal regelmæssigt rengøres fri for støv med en blød klud eller en let vandtåge. Undgå brug af aggressive rengøringsmidler. Det er vigtigt at holde bladene rene for optimal vækst og sundhed for planten.

  Denne plante har brug for masser af klart, indirekte sollys for at trives godt. Placer den tæt på et vindue mod øst eller vest for den bedste vækst. Undgå direkte sollys, da det kan forårsage bladforbrænding.

  Den optimale temperatur for denne plante er omkring 18-24 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten mod træk og temperatursvingninger. Sørg for, at planten ikke udsættes for temperaturer under 12 grader Celsius.

  Denne plante trives bedst ved en luftfugtighed mellem 40% og 60%. Sørg for, at luftfugtigheden ikke er for lav for at undgå udtørring af bladene. At sprøjte regelmæssigt på bladene kan hjælpe med at øge luftfugtigheden.

  Jordens surhedsgrad for stueplanter bør være omkring en pH-værdi på 6 til 7. Dette sikrer en god optagelse af næringsstoffer af planten. Det er vigtigt at kontrollere surhedsgraden regelmæssigt og om nødvendigt justere den med specielle jordforbedringsmidler.

  For stueplanter er det vigtigt at gøde regelmæssigt med en afbalanceret gødning i vækstsæsonen. Brug en gødning specielt designet til blomstrende stueplanter for at fremme vækst og blomstring. Følg vejledningen på emballagen for korrekt dosering og hyppighed af gødselning.

 • Beskrivelse

  X Miltonidium Bartley Schwarz 'Highland' er en smuk hybridorkide, kendt for sine iøjnefaldende blomster. Denne plante har store blomsterklaser med flere blomster, der varierer i farve fra lilla til lyserød og hvid. Det er en stærk orkidé, der er relativt let at passe og trives godt i moderate klimaer. X Miltonidium Bartley Schwarz 'Highland' har en kompakt vækstform og kan dyrkes både indendørs og i haven. Det er et populært valg blandt orkidéelskere på grund af dens smukke blomster og nemme pleje.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.