xWilsonara Zoes Fire

xWilsonara

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De xWilsonara Zoes Fire is een prachtige hybride orchidee met opvallende, helderrode bloemen met een geeloranje lip. De bloemen zijn groot en geven de plant een exotische uitstraling. Deze orchidee heeft stevige, donkergroene bladeren en groeit het beste in een warme en vochtige omgeving. De xWilsonara Zoes Fire is een hybride van verschillende orchideeënsoorten en kan een mooie aanvulling zijn op een verzameling van orchideeën. Deze plant bloeit meestal in de lente en zomer en heeft regelmatig water en voeding nodig om gezond te blijven.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale vereisten. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant in een lichte omgeving te plaatsen, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe wat extra voeding kan ook helpen bij de groei en bloei van de plant.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant daarom het liefst op een lichte plek met indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De plant heeft één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omstandigheden in de ruimte waar hij staat. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten licht vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  De plant houdt van veel indirect zonlicht, maar kan verbranden als het te fel is. Plaats de plant daarom niet in direct zonlicht. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg er wel voor dat de plant niet in direct zonlicht staat om verbranding te voorkomen. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid rondom de plant op peil te houden.

  Deze plant bloeit vanaf de late lente tot aan het begin van de herfst. De bloei kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, kamerplanten in het algemeen helpen de lucht in huis te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en zuurstof af te geven. Dit geldt ook voor de xWilsonara Zoes Fire.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor de groei en bloei van deze kamerplant. Plaats de plant dus op een plek waar het niet te warm of te koud is.

 • Regelmatig snoeien om de plant gezond en compact te houden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemstelen. Gebruik scherpe en schone snoeischaar voor het beste resultaat.

  Geef de plant regelmatig water, maar laat de grond niet te nat worden. Zorg ervoor dat de pot waar de plant in staat een goede afwatering heeft. In de wintermaanden heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  Kamerplanten zoals xWilsonara Zoes Fire hebben behoefte aan luchtige potgrond met goede drainage. Het is belangrijk dat de potgrond voedingsrijk is en voldoende vocht vasthoudt. Een mengsel van potgrond, perliet en schors kan geschikt zijn voor deze planten.

  Kamerplanten gedijen het beste in een goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Vermijd te natte grond, dit kan leiden tot wortelrot. Regelmatig bemesten in het groeiseizoen zal de plant helpen gezond te blijven.

  De plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Geef regelmatig voeding tijdens de groeiperiode.

  Om de plant schoon te maken kun je een zachte vochtige doek gebruiken om stof en vuil weg te vegen van de bladeren. Je kunt de bladeren ook voorzichtig besproeien met water om ze op te frissen. Vermijd het gebruik van reinigingsmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen.

  Deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats hem op een zonnige plek voor het beste resultaat. Zorg ervoor dat de plant voldoende daglicht krijgt.

  De beste temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme warmte. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden voor optimale groei.

  Kamerplanten gedijen het best bij een luchtvochtigheid tussen de 50% en 60%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en gezondheidsproblemen bij de plant.

  De zuurgraad van de bodem voor de xWilsonara Zoes Fire moet neutraal tot licht zuur zijn. Het is belangrijk dat de pH-waarde van de grond tussen de 6 en 7 ligt. Dit helpt de plant om voedingsstoffen op te nemen en gezond te blijven.

  Deze plant heeft regelmatig meststoffen nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof met een hoger kaliumgehalte voor een betere bloei en groei. Volg de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

 • Omschrijving

  De xWilsonara Zoes Fire is een prachtige hybride orchidee met opvallende, helderrode bloemen met een geeloranje lip. De bloemen zijn groot en geven de plant een exotische uitstraling. Deze orchidee heeft stevige, donkergroene bladeren en groeit het beste in een warme en vochtige omgeving. De xWilsonara Zoes Fire is een hybride van verschillende orchideeënsoorten en kan een mooie aanvulling zijn op een verzameling van orchideeën. Deze plant bloeit meestal in de lente en zomer en heeft regelmatig water en voeding nodig om gezond te blijven.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.