Melaleuca bracteata 'Revolution Gold'

Overig groene planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Melaleuca bracteata 'Revolution Gold' is een prachtige plant met opvallende gouden bladeren die glanzen in de zon. Deze plant heeft een opgaande groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 4 meter. De bloemen van Melaleuca bracteata 'Revolution Gold' zijn klein en wit van kleur, en verschijnen in de zomer. Deze plant is goed bestand tegen droogte en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien. Het is een mooie toevoeging aan elke tuin of border.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is zeer makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem op een lichte plek te zetten. Verder heeft de plant geen speciale behoeften.

  Ja, de Melaleuca bracteata 'Revolution Gold' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant daarom bij voorkeur op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan beschadigen.

  Kamerplanten hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen water geven te laten opdrogen, zodat de wortels niet te nat worden. Houd hierbij ook rekening met de standplaats en temperatuur in de kamer.

  De plant houdt van een standplaats met veel licht, maar verdraagt geen felle zon. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt. Te veel direct zonlicht kan de bladeren van de plant beschadigen.

  Ja, Melaleuca bracteata 'Revolution Gold' houdt van warmte en doet het goed bij temperaturen tussen de 18-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en op een warme plek te plaatsen. Overmatige kou kan schadelijk zijn voor de plant.

  De "Melaleuca bracteata 'Revolution Gold'" bloeit in de maanden april en mei, en de bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, kamerplanten zijn over het algemeen luchtzuiverend en zorgen voor een gezondere binnenlucht. Het is goed om kamerplanten in huis te hebben om de luchtkwaliteit te verbeteren.

  De plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Temperaturen buiten dit bereik kunnen de plant beschadigen. Het is belangrijk om de plant op een geschikte plek te zetten waar de temperatuur consistent is.

 • Melaleuca bracteata 'Revolution Gold' moet regelmatig gesnoeid worden om de vorm en grootte van de plant te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken, en snoei indien nodig in het voorjaar om de groei te stimuleren. Gebruik scherpe snoeischaren om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water wanneer de bovenste laag van de potgrond droog aanvoelt, zonder de wortels te laten verdrinken. Zorg ervoor dat de pot goed wordt gedraineerd om wortelrot te voorkomen. In de wintermaanden kan de plant minder water nodig hebben.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, aangezien dit wortelrot kan veroorzaken. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren en indien nodig water te geven.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vochtigheid. Het is belangrijk dat de grond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Een evenwichtige voedingsbodem met voldoende voedingsstoffen is ideaal voor deze plant.

  De plant heeft graag een lichte standplaats, maar vermijd felle zon en tocht. Geef regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Regelmatig sproeien helpt tegen spint en droge lucht.

  De bladeren van deze plant kunnen regelmatig worden afgenomen met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Eventuele dode bladeren kunnen voorzichtig worden afgeknipt met een scherpe schaar. Vermijd het gebruik van chemische schoonmaakmiddelen en zorg ervoor dat de plant niet nat wordt tijdens het schoonmaken.

  De Melaleuca bracteata 'Revolution Gold' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag zonlicht ontvangt.

  Melaleuca bracteata 'Revolution Gold' gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurwisselingen. In de winter kan de plant wel iets koeler staan, maar niet onder de 10 graden Celsius.

  De luchtvochtigheid moet gemiddeld zijn, met een voorkeur voor hogere niveaus. Het is belangrijk om regelmatig te besproeien om de omgevingsvochtigheid te verhogen. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan te droge lucht.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen of grondverbeteraars. Een goede balans in de zuurgraad draagt bij aan een gezonde groei en bloei van de plant.

  Deze plant heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  Melaleuca bracteata 'Revolution Gold' is een prachtige plant met opvallende gouden bladeren die glanzen in de zon. Deze plant heeft een opgaande groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 4 meter. De bloemen van Melaleuca bracteata 'Revolution Gold' zijn klein en wit van kleur, en verschijnen in de zomer. Deze plant is goed bestand tegen droogte en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien. Het is een mooie toevoeging aan elke tuin of border.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.