Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva Dark Pink

Kalanchoe gevuld

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva Dark Pink is een prachtige vetplant met dubbele bloemen in een diepe roze kleur. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit overvloedig met kleine bloemen die dicht op elkaar zitten. De donkere roze kleur van de bloemen zorgt voor een opvallende en levendige uitstraling. De Calandiva Dark Pink heeft weinig verzorging nodig en kan zowel binnen als buiten groeien in een warme omgeving. Deze plant is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een kleurrijke en gemakkelijk te onderhouden plant voor in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zet hem op een lichte plek en geef af en toe water. Regelmatig bemesten zorgt voor mooie bloei.

  Ja, de Kalanchoe Calandiva Dark Pink heeft veel zonlicht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een zonnige locatie voor het beste resultaat.

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva Dark Pink heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Zorg er dus voor dat de grond tussen de gietbeurten in licht opdroogt.

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva Dark Pink houdt niet van felle zon en prefereert een lichte standplaats met indirect zonlicht. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen en verkleuren. Het is daarom beter om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, de Kalanchoe houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 25 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en lichte plek, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude luchtstromen.

  De Kalanchoe bloeit normaal gesproken in de maanden februari tot en met april en de bloei kan ongeveer 8-12 weken duren. Na de bloei kan de plant opnieuw bloeien als deze de juiste verzorging krijgt.

  Ja, de Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva Dark Pink is een luchtzuiverende plant die helpt bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het is een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar planten die de lucht zuiveren en de gezondheid bevorderen. Deze plant kan schadelijke stoffen uit de lucht filteren en zorgen voor een schonere atmosfeer in huis.

  Ja, je staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk dat de temperatuur constant blijft voor je gezondheid en bloei. Plaats je dus op een geschikte locatie in huis.

 • Je kunt de uitgebloeide bloemen verwijderen door ze net boven een bladknoop af te knippen. Snoei dode of beschadigde bladeren of stelen om de plant gezond te houden. Gebruik altijd scherpe en schone snoeischaar om verwondingen te voorkomen.

  De kalanchoë plant heeft matig water nodig en dient alleen bewaterd te worden als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat, omdat dit wortelrot kan veroorzaken. In de winterperiode kan de plant met minder water toe.

  Potgrond voor kamerplanten is de beste keuze voor deze plant. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en de plant niet te nat staat. Het is aan te raden om de potgrond eens in de zoveel tijd te vervangen voor verse potgrond.

  De plant vereist een goed doorlatende grond met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig is, maar vermijd een te natte omgeving om wortelrot te voorkomen. Een mengsel van potgrond en scherp zand is ideaal voor deze plant.

  De Kalanchoe houdt van een lichte standplaats maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva Dark Pink kan worden schoongemaakt door voorzichtig stof van de bladeren af te vegen met een vochtige doek. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren te controleren op ongedierte en deze indien nodig te verwijderen. Vermijd het gebruik van chemische reinigingsmiddelen, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor de plant.

  Zet de plant op een plek met veel indirect zonlicht om de bloei te stimuleren. Vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Deze kamerplant gedijt goed bij een lichte standplaats.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15°C en 25°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Plaats de plant op een lichte locatie, maar vermijd direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gemiddeld zijn en mag niet te droog zijn. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid in de kamer niet onder de 40% zakt. Besproei af en toe de plant met water om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  Deze plant groeit het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen. Controleer regelmatig de pH-waarde van de bodem en pas indien nodig de samenstelling aan.

  Voor een goede groei en bloei heeft deze plant regelmatig bemesting nodig. Gebruik een universele vloeibare kamerplantenmeststof tijdens het groeiseizoen, maar verminder de hoeveelheid in de herfst en winter. Overbemesting kan de plant schaden, dus volg altijd de aanbevolen dosering op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva Dark Pink is een prachtige vetplant met dubbele bloemen in een diepe roze kleur. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit overvloedig met kleine bloemen die dicht op elkaar zitten. De donkere roze kleur van de bloemen zorgt voor een opvallende en levendige uitstraling. De Calandiva Dark Pink heeft weinig verzorging nodig en kan zowel binnen als buiten groeien in een warme omgeving. Deze plant is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een kleurrijke en gemakkelijk te onderhouden plant voor in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.