Hydrangea macrophylla Marseille

Hydrangea macrophylla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hydrangea macrophylla Marseille is een prachtige hortensia met grote, bolvormige bloemen die veranderen van kleur afhankelijk van de zuurgraad van de grond. Het blad van deze hydrangea is donkergroen en glanzend, waardoor het een mooie toevoeging is aan elke tuin of border. De bloemen hebben een intense kleur en een weelderige uitstraling, wat zorgt voor een opvallend accent in de tuin. Deze plant gedijt het beste op een plek met halfschaduw en vochtige, goed doorlatende grond. De Marseille hydrangea is een prachtige en elegante toevoeging aan elke tuin en trekt bewonderende blikken van voorbijgangers.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist niet veel speciale zorg. Zorg voor voldoende water en licht, en af en toe bemesting om de plant gezond te houden. Snoei indien nodig in het voorjaar om de vorm te behouden.

  Ja, de Hydrangea macrophylla Marseille heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor optimale groei en bloei. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Hydrangea macrophylla Marseille heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. In de winterperiode kan de frequentie van watergeven verminderd worden.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, dus plaats hem op een plek waar hij indirect zonlicht krijgt. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verkleuren. Het liefst staat de plant op een lichte tot halfschaduwrijke plek.

  Ja, deze plant houdt van warmte en doet het goed bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te zetten om goed te gedijen. Te veel koude tocht kan schadelijk zijn voor de plant.

  De Hydrangea macrophylla Marseille bloeit van juni tot september en de bloeiduur kan variëren van enkele weken tot enkele maanden. Het is een prachtige plant die gedurende de zomermaanden bloemen produceert.

  Ja, de Hydrangea macrophylla Marseille is een luchtzuiverende plant. Het helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Deze plant is een goede keuze voor binnenshuis om de lucht schoon en gezond te houden.

  Ja, de Hydrangea macrophylla Marseille staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Deze temperatuur zorgt voor een optimaal groeiklimaat en bloei. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te lage of te hoge temperaturen.

 • Om de bloei te stimuleren, kunt u de uitgebloeide bloemen verwijderen door ze tot net boven een paar knoppen af te knippen. Snoei de plant in het voorjaar terug tot ongeveer 30 cm boven de grond om de vorm en grootte te behouden. Verwijder ook eventuele dode of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar voorkom dat de wortels in drassige grond staan. Geef water aan de basis van de plant en vermijd natte bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van potgrond die lichtvochtig en goed doorlatend is. Zorg ervoor dat de potgrond rijk is aan voedingsstoffen, zodat de plant goed kan groeien en bloeien. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te bemesten voor een gezonde groei van de plant.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige en zure grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal om de plant gezond te houden. Vermijd zware, compacte grond en zorg voor een goede drainage.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, maar vermijd dat de wortels in een te natte omgeving staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de dode bloemen verwijderen zal de bloei stimuleren.

  Het is belangrijk om de bladeren van de plant regelmatig af te stoffen met een zachte doek. Verwijder dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Gebruik lauwwarm water om de bladeren schoon te maken en voorkom dat de plant te nat wordt.

  De Hydrangea macrophylla Marseille heeft veel licht nodig en staat het liefst op een plek waar het indirect zonlicht kan ontvangen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht. Een plekje bij het raam of in een lichte kamer is ideaal voor deze plant.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurwisselingen of tocht. Een constante kamertemperatuur is ideaal voor deze plant.

  Een hoge luchtvochtigheid is belangrijk voor deze plant om gezond te blijven. Het is daarom aan te raden om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger in de ruimte te plaatsen. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt, vooral in droge omgevingen.

  De Hydrangea macrophylla Marseille heeft een voorkeur voor zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te testen en eventueel aan te passen met speciale meststoffen voor zuurminnende planten. Een te zure of te basische bodem kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  Gebruik een algemene meststof voor bloeiende kamerplanten tijdens het groeiseizoen. Bemest de plant eens in de twee weken vanaf het voorjaar tot aan het einde van de zomer. Minder frequent bemesten in de herfst en winterperiode.

 • Omschrijving

  De Hydrangea macrophylla Marseille is een prachtige hortensia met grote, bolvormige bloemen die veranderen van kleur afhankelijk van de zuurgraad van de grond. Het blad van deze hydrangea is donkergroen en glanzend, waardoor het een mooie toevoeging is aan elke tuin of border. De bloemen hebben een intense kleur en een weelderige uitstraling, wat zorgt voor een opvallend accent in de tuin. Deze plant gedijt het beste op een plek met halfschaduw en vochtige, goed doorlatende grond. De Marseille hydrangea is een prachtige en elegante toevoeging aan elke tuin en trekt bewonderende blikken van voorbijgangers.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.