Hydrangea macrophylla Amsterdam

Hydrangea macrophylla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hydrangea macrophylla Amsterdam is een prachtige hortensia met grote, bolvormige bloemen in een diepe roze kleur. De bloemen kunnen verkleuren naar lichtroze of blauw, afhankelijk van de zuurgraad van de grond. Deze plant bloeit van de zomer tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Het is een compacte struik die goed gedijt in vochtige, goed doorlatende grond op een plek met halfschaduw. De Hydrangea macrophylla Amsterdam is een perfecte aanvulling op een romantische tuin of als eyecatcher in een border.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en op een lichte standplaats te zetten. Daarnaast kan het nuttig zijn om de plant af en toe te bemesten.

  Ja, de Hydrangea macrophylla Amsterdam heeft veel licht nodig. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor optimale groei en bloei. Het liefst staat de plant in een raam op het zuiden, oosten of westen.

  De plant heeft ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Controleer regelmatig of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en doet het beter op een plek met indirect licht. Fel zonlicht kan de bladeren beschadigen en verkleuring veroorzaken. Het is daarom aan te raden om de plant op een beschutte plek te zetten.

  Ja, de Hydrangea macrophylla Amsterdam houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te zetten waar hij voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien. Het vermijden van tocht en koude temperaturen is essentieel voor een gezonde groei.

  De plant bloeit gewoonlijk van juni tot augustus en de bloeiperiode kan enkele weken tot een paar maanden duren. Na de bloei kan de plant ook nog enige tijd decoratieve bloemen behouden.

  Ja, de Hydrangea macrophylla Amsterdam is luchtzuiverend en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis. Het is een ideale kamerplant voor het zuiveren van de lucht en het creëren van een gezondere leefomgeving.

  Ja, de plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Het is belangrijk dat de plant niet blootgesteld wordt aan te koude of te warme temperaturen. Het beste is een constante temperatuur in dit bereik.

 • Deze plant kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar, direct na de bloei. Verwijder oude en zwakke takken en knip de bloemstelen terug tot net boven een paar gezonde knoppen. Zorg ervoor dat de vorm van de plant behouden blijft tijdens het snoeien.

  De Hydrangea macrophylla Amsterdam heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar voorkom dat de wortels in het water staan om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd dat de plant uitdroogt.

  De Hydrangea macrophylla Amsterdam gedijt het beste in een lichtvochtige potgrond. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en houd de grond vochtig, maar niet drassig. Het is aan te raden om de plant regelmatig te bemesten met speciale voeding voor kamerplanten.

  Hydrangea macrophylla Amsterdam heeft een voorkeur voor een goed doorlatende en vochtige bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Zorg voor een vruchtbare grond met voldoende organisch materiaal voor een optimale groei en bloei. Vermijd te natte of te droge grond, dit kan problemen veroorzaken voor de plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt. Plaats de plant op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Bemest de plant in het voorjaar en snoei de uitgebloeide bloemen in de herfst.

  Om de plant schoon te maken, kunt u stof voorzichtig verwijderen met een zachte doek of een kleine borstel. Gebruik lauw water om eventueel vuil van de bladeren af te spoelen. Vermijd het gebruik van chemische reinigingsmiddelen, aangezien deze de plant kunnen beschadigen.

  Deze plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Zet de plant op een plek met helder, indirect licht voor de beste groeiomstandigheden. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle zijden gelijkmatig belicht worden.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Vermijd grote temperatuurschommelingen en tocht, dit kan schade aan de bladeren veroorzaken. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude temperaturen onder de 10 graden Celsius.

  De Hydrangea macrophylla Amsterdam gedijt het beste bij een luchtvochtigheid van ongeveer 40-60%. Het is belangrijk om de plant regelmatig te benevelen om de luchtvochtigheid op peil te houden. Bij een te lage luchtvochtigheid kunnen de bladeren uitdrogen en bruin worden.

  De Hydrangea macrophylla Amsterdam groeit het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel bij te stellen met speciale meststoffen. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot problemen met de opname van voedingsstoffen door de plant.

  Deze plant heeft regelmatige bemesting nodig in het groeiseizoen, van het voorjaar tot de herfst. Gebruik een meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende kamerplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststof die je gebruikt.

 • Omschrijving

  De Hydrangea macrophylla Amsterdam is een prachtige hortensia met grote, bolvormige bloemen in een diepe roze kleur. De bloemen kunnen verkleuren naar lichtroze of blauw, afhankelijk van de zuurgraad van de grond. Deze plant bloeit van de zomer tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Het is een compacte struik die goed gedijt in vochtige, goed doorlatende grond op een plek met halfschaduw. De Hydrangea macrophylla Amsterdam is een perfecte aanvulling op een romantische tuin of als eyecatcher in een border.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.