Plectranthus (Coleus Grp) Kong Red

Plectranthus (Coleus Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Plectranthus (Coleus Grp) Kong Red is een opvallende en kleurrijke plant met grote, robuuste bladeren in een dieprode kleur. De bladeren hebben een opvallend gegolfd en gekreukt uiterlijk, wat de plant een exotische uitstraling geeft. Deze plant groeit compact en bossig, waardoor hij perfect is voor gebruik als sierplant in borders, containers of hanging baskets. De Kong Red gedijt het beste op een plek met lichte schaduw en regelmatig water geven. Dankzij zijn opvallende uiterlijk is de Plectranthus Kong Red een echte blikvanger in elke tuin of patio.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Plectranthus (Coleus Grp) Kong Red is over het algemeen makkelijk in onderhoud. De plant heeft regelmatig water en licht nodig, maar is verder niet veeleisend. Het is een goede keuze voor beginnende plantenliefhebbers.

  Plectranthus (Coleus Grp) Kong Red heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zet de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor de beste groeiresultaten. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  Kamerplanten hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Zorg ervoor dat de plant voldoende drainage heeft om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en doet het beter op een plek met indirect licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen. Het is daarom beter om de plant op een plek te zetten waar hij wat bescherming krijgt tegen fel zonlicht.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude te houden. Het is aan te raden om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen onder de 15 graden Celsius.

  De Plectranthus (Coleus Grp) Kong Red bloeit meestal van juli tot september en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, de plant heeft luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het bladoppervlak absorbeert schadelijke stoffen en zorgt voor een schonere en gezondere leefomgeving. Het regelmatig verzorgen van de plant helpt bij het behouden van zijn luchtzuiverende werking.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk dat de plant op een constante temperatuur gehouden wordt om optimaal te kunnen gedijen. Planten die binnen groeien hebben doorgaans een voorkeur voor een constante en gematigde temperatuur.

 • De plant kan regelmatig gesnoeid worden om een compacte groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of de zomer voor optimale groei.

  Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd echter dat de wortels in het water staan, omdat dit kan leiden tot wortelrot. In de winterperiode heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  De Plectranthus (Coleus Grp) Kong Red gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond lichtvochtig blijft, maar niet te drassig. Een potgrond speciaal voor kamerplanten is een goede keuze voor deze plant.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om een goed doorlatende potgrond te gebruiken die rijk is aan voedingsstoffen. Houd de bodem vochtig maar niet te nat, en vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig bemesten van de plant kan ook bijdragen aan een goede bodemkwaliteit.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond niet te droog wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de plant bemesten bevordert de groei en bloei.

  Als je plant bladeren heeft die stoffig zijn, kun je deze voorzichtig afnemen met een vochtige doek. Zorg ervoor dat je de bladeren niet beschadigt tijdens het schoonmaken. Controleer regelmatig op insecten en verwijder ze indien nodig met een zachte borstel of door ze met de hand te verwijderen.

  De Plectranthus (Coleus Grp) Kong Red heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei en kleurbehoud. Te weinig licht kan leiden tot een bleke kleur en minder compacte groei.

  Deze plant gedijt het beste bij een kamertemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen. Ze verdragen geen vorst.

  Deze plant gedijt het beste bij een luchtvochtigheid tussen de 40% en 60%. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt, vooral in de wintermaanden wanneer de lucht vaak droger is. Een goede luchtvochtigheid zorgt ervoor dat de plant gezond blijft en zijn bladeren niet uitdrogen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen 6 en 7 op de pH-schaal. Het is belangrijk dat de pH-waarde van de bodem niet te zuur of te basisch is, omdat dit de opname van voedingsstoffen kan beïnvloeden. Het is aan te raden om de pH-waarde van de bodem regelmatig te meten en indien nodig aan te passen.

  De "Plectranthus (Coleus Grp) Kong Red" plant heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezonde groei en bloei te stimuleren. Gebruik een uitgebalanceerde meststof met een hoger fosforgehalte om de kleurintensiteit van de bladeren te behouden. Vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Plectranthus (Coleus Grp) Kong Red is een opvallende en kleurrijke plant met grote, robuuste bladeren in een dieprode kleur. De bladeren hebben een opvallend gegolfd en gekreukt uiterlijk, wat de plant een exotische uitstraling geeft. Deze plant groeit compact en bossig, waardoor hij perfect is voor gebruik als sierplant in borders, containers of hanging baskets. De Kong Red gedijt het beste op een plek met lichte schaduw en regelmatig water geven. Dankzij zijn opvallende uiterlijk is de Plectranthus Kong Red een echte blikvanger in elke tuin of patio.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.