Schefflera arboricola 'Moondrop'

Schefflera arboricola

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Schefflera arboricola 'Moondrop' is een prachtige kamerplant met opvallende donkergroene bladeren die een beetje lijken op een paraplu. De bladeren zijn glanzend en hebben een opvallende bonte kleurencombinatie van groen en geel. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan goed gedijen in zowel lichte als wat donkere ruimtes. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die weinig eisen stelt qua water en licht. De 'Moondrop' is een echte eyecatcher in elk interieur vanwege zijn unieke bladkleuren en vorm.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Schefflera is over het algemeen makkelijk in onderhoud en kan goed gedijen in normale kamertemperaturen en met af en toe water geven. Het is een sterke plant die weinig eisen stelt en weinig last heeft van ziekten of plagen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats hem daarom bij voorkeur op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De Schefflera arboricola 'Moondrop' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk de grond tussen gietbeurten door licht te laten opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Schefflera arboricola 'Moondrop' houdt niet van direct zonlicht en verdraagt beter indirect licht. Felle zonnestralen kunnen de blaadjes beschadigen en verbranden. Plaats de plant dus op een plek met wat meer schaduw.

  Ja, de Schefflera arboricola 'Moondrop' houdt van warmte en is het beste op zijn plaats bij een constante temperatuur tussen 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan koude tocht of grote temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant op een warme en lichte plek staat om optimaal te kunnen gedijen.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden april tot juni en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, de Schefflera arboricola 'Moondrop' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het is in staat om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en de luchtkwaliteit te verbeteren. Dit maakt het een uitstekende keuze voor in huis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor ideale groeiomstandigheden. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven.

 • Snoei de plant regelmatig om de vorm te behouden en de groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken met een scherpe schaar of snoeischaar. Doe dit bij voorkeur in het voorjaar of de zomer.

  Deze plant houdt van regelmatig water geven, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Laat de grond niet te drassig worden om wortelrot te voorkomen. In de wintermaanden heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een kant-en-klare potgrond voor kamerplanten voor de beste resultaten.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend zijn en moet het water goed kunnen vasthouden. Het is belangrijk dat de bodem licht zuur tot neutraal is. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei van de plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, laat de grond tussen gietbeurten drogen. Zorg voor een lichte plek met indirect zonlicht. Af en toe een voedingsbeurt met plantenvoeding tijdens het groeiseizoen is voldoende.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig afvegen met een vochtige doek of spons. Verwijder dode bladeren regelmatig en controleer op plagen. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de plant beschadigen.

  Deze plant gedijt het beste op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Zorg voor helder indirect licht voor een gezonde groei en ontwikkeling van de plant.

  De optimale temperatuur voor kamerplanten zoals deze is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of direct zonlicht, want dit kan schade veroorzaken aan de bladeren. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om de groei en gezondheid te bevorderen.

  Kamerplanten zoals de Schefflera arboricola 'Moondrop' gedijen goed bij een gemiddelde tot hoge luchtvochtigheid. Het kan helpen om de plant regelmatig te besproeien met water en een luchtbevochtiger in de ruimte te plaatsen. Zorg er ook voor dat de plant niet te dicht bij een warmtebron staat, dit kan de luchtvochtigheid verminderen.

  De pH-waarde van de bodem voor Kamerplanten zoals de "Schefflera arboricola 'Moondrop'" moet liggen tussen 6,0 en 7,0 voor optimale groei. Het is belangrijk dat de bodem niet te zuur of te basisch is, aangezien dit de opname van voedingsstoffen kan belemmeren. Het regelmatig controleren en aanpassen van de pH-waarde van de bodem kan bijdragen aan een gezonde groei van de plant.

  De Schefflera arboricola 'Moondrop' heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, van de lente tot de herfst. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor kamerplanten. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

 • Omschrijving

  De Schefflera arboricola 'Moondrop' is een prachtige kamerplant met opvallende donkergroene bladeren die een beetje lijken op een paraplu. De bladeren zijn glanzend en hebben een opvallende bonte kleurencombinatie van groen en geel. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan goed gedijen in zowel lichte als wat donkere ruimtes. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die weinig eisen stelt qua water en licht. De 'Moondrop' is een echte eyecatcher in elk interieur vanwege zijn unieke bladkleuren en vorm.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.