Dendrobium nobile Star Class Lilac

Dendrobium nobile

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dendrobium nobile Star Class Lilac er en smuk orkide med iøjnefaldende, lilla blomster, der udsender en stærk og sød duft. Planten har lange, slanke stængler med flere blomster pr. stængel og skinnende, grønne blade. Denne orkide er kendt for sin nemme pleje og er ideel til indendørs brug. Dendrobium nobile Star Class Lilac blomstrer om vinteren og foråret og trives godt i en lys og varm atmosfære. Det er en elegant og dekorativ plante, der tilføjer et strejf af farve og skønhed til ethvert rum.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Dendrobium nobile Star Class Lilac er en stueplante, der kræver gennemsnitlig vedligeholdelse. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og sikre tilstrækkeligt lys. Lejlighedsvis gødning kan fremme vækst og blomstring.

  Ja, Dendrobium nobile Star Class Lilac har brug for meget lys for at trives godt. Placer planten på en lys placering, men undgå direkte sollys. Sørg for, at planten får 6-8 timer indirekte sollys dagligt.

  Dendrobium orkideer har brug for vand ca. en gang om ugen i gennemsnit. Det er vigtigt at kontrollere, om jorden ikke forbliver for fugtig. Det er bedre at give moderat vand end for meget.

  "Dendrobium nobile Star Class Lilac" foretrækker ikke direkte sollys og trives bedre på et sted med indirekte lys. For meget sol kan forårsage skader på blade og blomster. Det anbefales derfor at placere planten et sted, hvor sollyset bliver filtreret.

  Ja, Dendrobium orkideer elsker varme og kræver en minimumstemperatur på 15-20 grader Celsius for at trives godt. Placér planten på et varmt sted uden træk og undgå pludselige temperaturændringer. Under ideelle forhold vil planten blomstre og forblive sund.

  Planten blomstrer normalt i månederne februar til april, og blomstringen kan vare op til 8 uger.

  Ja, Dendrobium nobile Star Class Lilac er en luftrensende plante og bidrager til en sundere luftkvalitet derhjemme. Den hjælper med at filtrere skadelige stoffer fra luften og sikrer et renere indendørsklima. Det er et godt valg for personer, der leder efter planter, der renser luften og fremmer sundheden.

  Ja, denne plante trives bedst på et sted med en temperatur mellem 15 og 25 grader Celsius. Dette skaber optimale vækstbetingelser og opretholder plantens sundhed. Det er vigtigt at undgå store temperatursvingninger for at undgå stress for planten.

 • Denne plante skal beskæres efter blomstringsperioden for at fjerne gamle blomsterstængler og døde blade. Dette giver planten mulighed for at bruge energi på at producere nye blomster og vækst. Beskæringen bør helst udføres om foråret eller sommeren.

  "Dendrobium nobile Star Class Lilac" har brug for regelmæssig vanding. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke gennemblødt. I vinterperioden kan planten vandes med måde.

  Denne plante har brug for let pottemuld med god dræning for at forblive sund. Undgå tunge jordtyper, og sørg for, at rødderne ikke er for længe våde. Brug helst en speciel orkidepottemuld for det bedste resultat.

  Dendrobium nobile Star Class Lilac har brug for en godt drænet og let sur jord. Det er vigtigt, at jorden er rig på organisk materiale og har en god luftcirkulation. Undgå brugen af for tunge jordtyper, der kan holde på vand.

  Planten har brug for regelmæssigt vand, men undgå at rødderne er konstant våde. Placer planten et lyst sted, men undgå direkte sollys. Giv lidt plantenæring hver anden uge i vækstsæsonen.

  Du kan støve bladene af denne plante af med en blød klud eller en børste. Brug ikke rengøringsmidler, men brug renset vand for at rense bladene. Kontroller regelmæssigt for insekter og fjern dem om nødvendigt.

  Dendrobium nobile Star Class Lilac har brug for meget lys, men undgå direkte sollys. Placer planten i et godt oplyst rum, helst foran et vindue mod øst eller vest. At dreje planten regelmæssigt hjælper med at give en jævn belysning og forhindrer, at bladene visner i den ene side.

  Den optimale temperatur for denne plante er mellem 18 og 25 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for ekstreme varme eller kulde. Placer planten et sted, hvor temperaturen er stabil og ikke svinger for meget.

  Luftfugtigheden skal være høj for denne plante, mellem 50% og 70%. Dette kan opnås ved regelmæssigt at sprøjte vand eller bruge en luftfugter. For lav luftfugtighed kan føre til tørre blade og blomsterknopper.

  Stueplanter kræver normalt en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6 og 7,5 for optimal vækst. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med passende gødning. For høje eller lave pH-værdier kan hindre plantens optagelse af næringsstoffer.

  Dendrobium nobile Star Class Lilac har brug for regelmæssig gødning under vækstperioden om foråret og sommeren. Brug en afbalanceret gødning specielt til orkideer for at give planten de korrekte næringsstoffer. Pas på med at overgøde, da det kan forårsage skade på rødderne.

 • Beskrivelse

  Dendrobium nobile Star Class Lilac er en smuk orkide med iøjnefaldende, lilla blomster, der udsender en stærk og sød duft. Planten har lange, slanke stængler med flere blomster pr. stængel og skinnende, grønne blade. Denne orkide er kendt for sin nemme pleje og er ideel til indendørs brug. Dendrobium nobile Star Class Lilac blomstrer om vinteren og foråret og trives godt i en lys og varm atmosfære. Det er en elegant og dekorativ plante, der tilføjer et strejf af farve og skønhed til ethvert rum.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.