Hyacinthus orientalis 'Gipsy Queen'

Hyacinthus orientalis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hyacinthus orientalis 'Gipsy Queen' is een prachtige voorjaarsbloeiende bolplant met trossen klokvormige bloemen in een diepe oranje-roze kleur. De bloemen verspreiden een heerlijke zoete geur en trekken vlinders en bijen aan. Deze hyacint gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw en gedijt in goed doorlatende grond. 'Gipsy Queen' is perfect voor het planten in borders, rotstuinen of in potten op het terras of balkon. De plant kan bloeien vanaf eind maart tot begin mei, en voegt een vleugje kleur en geur toe aan je tuin in het vroege voorjaar.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Hyacinthus orientalis 'Gipsy Queen' heeft niet veel onderhoud nodig en kan goed gedijen binnenshuis. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht, water en voeding krijgt. Regelmatig controleren op ziektes en plagen is aan te raden.

  Ja, de Hyacinthus orientalis 'Gipsy Queen' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek waar hij minstens 6 uur per dag indirect zonlicht ontvangt. Te weinig licht kan leiden tot langgerekte stelen en minder bloei.

  De Hyacinthus orientalis 'Gipsy Queen' moet ongeveer 1-2 keer per week water krijgen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. In de winter kan de plant iets minder water nodig hebben.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar zal het goed doen in helder, indirect licht. Zorg ervoor dat de plant niet te lang wordt blootgesteld aan felle zonnestralen om verbranding te voorkomen. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tocht en kou, aangezien dit schadelijk kan zijn voor de groei en bloei. Het is aan te raden de plant op een warme en zonnige plek in huis te plaatsen.

  Deze hyacint bloeit meestal in de maanden maart en april. De bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, Hyacinten zijn luchtzuiverende kamerplanten. Ze kunnen helpen om de lucht in huis te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het regelmatig water geven en een plek met voldoende licht zorgen ervoor dat de plant optimaal kan functioneren als luchtzuiveraar.

  Ja, de plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme locatie te plaatsen om optimaal te kunnen groeien. Zorg er ook voor dat de plant uit de tocht staat.

 • De uitgebloeide bloemstelen kunnen na de bloei afgeknipt worden. Verwijder ook eventueel verwelkte bladeren. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur water aan de onderkant van de pot.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een pot met drainagegaten om overtollig water te laten weglopen.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn, met een neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de grond voldoende vochtig is, maar niet te nat. Zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Plaats de plant op een lichte plek, vermijd direct zonlicht. Om de bloei te stimuleren, geef dan af en toe plantenvoeding.

  De plant kan af en toe afgedaan worden met een vochtige doek om stof te verwijderen. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, deze kunnen de bladeren beschadigen. Zorg ervoor dat de plant goed kan ademen en niet verstikt raakt.

  De Hyacinthus orientalis 'Gipsy Queen' heeft veel helder, indirect licht nodig om goed te groeien en bloeien. Zet de plant dicht bij een raam op het (zuid)oosten of (zuid)westen voor voldoende licht. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurveranderingen. Bij lagere temperaturen kan de plant zijn bloemen verliezen.

  De luchtvochtigheid moet gemiddeld zijn, vermijd te droge lucht. Regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen de luchtvochtigheid op peil te houden. Hoge luchtvochtigheid kan leiden tot schimmelgroei.

  De Hyacinthus orientalis 'Gipsy Queen' gedijt het beste in een licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 6,5. Een te hoge of te lage zuurgraad kan leiden tot moeilijke groei en bloei van de plant. Het is daarom belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De plant heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen. Bemest de plant ongeveer eens per maand, vanaf het vroege voorjaar tot het einde van de zomer.

 • Omschrijving

  Hyacinthus orientalis 'Gipsy Queen' is een prachtige voorjaarsbloeiende bolplant met trossen klokvormige bloemen in een diepe oranje-roze kleur. De bloemen verspreiden een heerlijke zoete geur en trekken vlinders en bijen aan. Deze hyacint gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw en gedijt in goed doorlatende grond. 'Gipsy Queen' is perfect voor het planten in borders, rotstuinen of in potten op het terras of balkon. De plant kan bloeien vanaf eind maart tot begin mei, en voegt een vleugje kleur en geur toe aan je tuin in het vroege voorjaar.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.