Tulipa (Double Early Grp) 'Peach Blossom'

Tulipa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

'Tulipa (Double Early Grp) 'Peach Blossom' is een prachtige dubbele tulp met perzikroze bloemblaadjes die een bloem hebben die op een pioen lijkt. Deze tulp bloeit vroeg in het voorjaar en voegt een romantische en zachte touch toe aan de tuin. De stevige stelen zorgen ervoor dat de bloemen mooi rechtop blijven staan, waardoor ze ideaal zijn voor in bloemboeketten. 'Peach Blossom' is een populaire keuze voor tuiniers die van subtiele en romantische bloemen houden. Deze tulp trekt ook bijen en vlinders aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan insectenvriendelijke tuinen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Tulipa (Double Early Grp) 'Peach Blossom' is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Deze plant vereist slechts regelmatig water geven en een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de uitgebloeide bloemen te verwijderen en de plant in de winter te beschermen tegen vorst.

  Ja, tulpen hebben veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats ze daarom op een zonnige plek in huis. Houd er rekening mee dat direct zonlicht in de zomer schadelijk kan zijn voor de bloem.

  De tulp heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond constant vochtig is. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden en de plant een keer per week water te geven, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Het is belangrijk om te controleren of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  De Tulipa (Double Early Grp) 'Peach Blossom' houdt niet van direct zonlicht en kan het beste op een plek staan met indirect licht. Te veel zon kan de bloemen doen verbranden en het blad doen verkleuren. Het is daarom belangrijk om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd is.

  Ja, de Tulipa (Double Early Grp) 'Peach Blossom' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 15-21 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te zetten om ervoor te zorgen dat deze goed groeit en bloeit. De plant zal niet goed gedijen bij koude temperaturen en tocht.

  De Tulipa 'Peach Blossom' bloeit in de maanden april en mei. De bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, als kamerplant heeft Tulipa (Double Early Grp) 'Peach Blossom' geen luchtzuiverende eigenschappen. De plant produceert geen zuurstof en filtert geen schadelijke stoffen uit de lucht. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve bloeiende plant.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Temperaturen buiten dit bereik kunnen de groei en bloei van de plant beïnvloeden. Het is daarom belangrijk om de plant op een geschikte locatie te plaatsen.

 • Tulpen hoeven niet gesnoeid te worden. Laat de bladeren en bloemstelen na de bloei natuurlijk afsterven voordat je ze verwijdert. Verwijder uitgebloeide bloemen om energie naar de groei van de bol te laten gaan.

  De Tulipa (Double Early Grp) 'Peach Blossom' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd dat er water op de bladeren blijft staan om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant vereist goed doorlatende potgrond om vochtproblemen te voorkomen. Zorg ervoor dat de potgrond rijk is aan voedingsstoffen en licht zuur tot neutraal van pH. Verpot de plant indien nodig om voldoende ruimte voor wortelgroei te bieden.

  Tulpen gedijen het beste in goed doorlatende, vochtige en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Voeg bij het planten organische meststoffen toe voor een gezonde groei.

  De Tulipa (Double Early Grp) 'Peach Blossom' heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in het water blijven staan. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder uitgebloeide bloemen om de energie van de plant te behouden voor nieuwe groei.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig de dode bladeren en bloemresten verwijderen met een snoeischaar of je vingers. Als er stof op de bladeren zit, kun je deze voorzichtig afnemen met een vochtige doek of spons. Zorg ervoor dat je de plant niet te hard aanraakt om beschadiging te voorkomen.

  De Tulipa (Double Early Grp) 'Peach Blossom' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant daarom op een plek waar het direct zonlicht kan ontvangen, zoals een vensterbank op het zuiden. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag zonlicht krijgt voor een gezonde groei.

  De optimale temperatuur voor kamerplanten ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of extreme temperatuurschommelingen. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar de temperatuur stabiel is.

  De luchtvochtigheid moet matig zijn voor deze plant en het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht te houden. Het is het beste om de plant te voorzien van een luchtvochtigheid tussen de 40%-60%.

  De Tulipa (Double Early Grp) 'Peach Blossom' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze plantensoort.

  Kamerplanten zoals tulpen hebben in het voorjaar een speciale meststof nodig om goed te groeien en bloeien. Gebruik een meststof met een hoger fosforgehalte om de bloemknoppen te stimuleren. Voor een gezonde groei kan de bemesting in de herfst en het vroege voorjaar worden toegepast.

 • Omschrijving

  'Tulipa (Double Early Grp) 'Peach Blossom' is een prachtige dubbele tulp met perzikroze bloemblaadjes die een bloem hebben die op een pioen lijkt. Deze tulp bloeit vroeg in het voorjaar en voegt een romantische en zachte touch toe aan de tuin. De stevige stelen zorgen ervoor dat de bloemen mooi rechtop blijven staan, waardoor ze ideaal zijn voor in bloemboeketten. 'Peach Blossom' is een populaire keuze voor tuiniers die van subtiele en romantische bloemen houden. Deze tulp trekt ook bijen en vlinders aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan insectenvriendelijke tuinen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.