Dianthus Sunflor Odessa Pink

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus Sunflor Odessa Pink er en smuk og farverig haveplante med lyserøde blomster og en frodig vækst. Blomsterne har en sød duft og blomstrer fra foråret til efteråret. Denne plante foretrækker en solrig placering og veldrænet jord. Dianthus Sunflor Odessa Pink er perfekt til grænser, stenbede og blomsterkasser. Det er en let at vedligeholde plante, der tiltrækker sommerfugle og bier.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Dianthus Sunflor Odessa Pink er ikke stedsegrøn og taber sine blade om vinteren. Det er en flerårig plante, der blomstrer om sommeren og efteråret. Det anbefales at beskære planten hvert år om foråret.

  Denne plante er hårdfør ned til omkring -10 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten under streng frost. Denne haveplante kan derfor overleve under moderate vinterforhold.

  Ja, denne plante er nem at passe og kræver minimal pleje. Det er en stærk og langblomstrende haveplante, der har brug for lidt pleje. Så længe planten får tilstrækkeligt med sollys og vand, vil den trives godt i haven.

  Planten har brug for plads på cirka 20 til 30 cm i bredden og højden. Sørg for at der er tilstrækkelig plads mellem planterne for at lade dem vokse og blomstre godt. Disse planter kan trives godt i blomsterbede, grænser eller potter på terrassen.

  Dianthus Sunflor Odessa Pink trives bedst i fuld sol. I skyggen kan planten ikke trives så godt, og blomsterne kan muligvis være mindre farverige. For optimal vækst og blomstring anbefales det at placere planten i solen.

  Dianthus Sunflor Odessa Pink har brug for vand gennemsnitligt en til to gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jordfugtigheden. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Overvanding kan føre til rodødelæggelse.

  Ja, denne plante er tiltrækkende for sommerfugle og bier på grund af den søde duft og klare blomster, den producerer. Denne egenskab gør den til et attraktivt valg for haver, der ønsker at tiltrække disse insekter.

  Ja, Dianthus Sunflor Odessa Pink tiltrækker bestøvere som sommerfugle og bier, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Derudover sørger planten for variation i blomstringstider og farver, hvilket også er gavnligt for diversiteten af planter og dyr i området. Endelig kan fugle drage fordel af de frø, som planten producerer, hvilket yderligere stimulerer biodiversiteten i haven.

  Denne plante blomstrer primært i månederne maj til juli. Blomstringsperioden kan vare cirka 6 til 8 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og trives godt på et solrigt sted i haven. Det er vigtigt at give planten tilstrækkelig med vand i varme perioder for at undgå udtørring. Denne plante kan også klare sig godt på tør jord og er derfor ret let at vedligeholde.

  Nej, Dianthus Sunflor Odessa Pink er ikke spiseligt. Det er en dekorativ haveplante og bruges ikke som føde. Det anbefales ikke at indtage nogen dele af planten.

  Ja, planten har visse lyddæmpende egenskaber på grund af dens blade og stængler. Dog er effekten af lyddæmpning ikke så stærk som ved specielle lyddæmpende planter. Det er primært en behagelig sideeffekt af denne haveplante.

 • Denne plante kan beskæres efter blomstring for at fremme ny vækst og bevare formen. Fjern visne blomster regelmæssigt for at forlænge blomstringsperioden. Beskær døde eller beskadigede grene om foråret for et sundt udseende.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er fugtig, men ikke gennemvædet. Undgå at planten står i stillestående vand.

  Dianthus Sunflor Odessa Pink trives bedst i veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. En blanding af pottemuld og lidt groft sand er ideel til denne haveplante.

  Planten trives bedst i veldrænet jord med en gennemsnitlig frugtbarhed. Sørg for en neutral til let alkalisk jord med en god struktur. Undgå sur jord og sørg for tilstrækkelig fugtighed i vækstperioden.

  Dianthus Sunflor Odessa Pink trives bedst på en solrig placering. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke bliver for våd. Denne haveplante kan godt trives i bede eller stenhaver.

  I løbet af vinterperioden er det vigtigt at beskytte planten mod frost ved at lægge et lag muld eller blade rundt om basen. Sørg også for, at planten er placeret på et beskyttet sted og ikke udsat for hård vind. Det er også muligt at dække planten til med et specielt vinterdække for ekstra beskyttelse.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, men sørg for, at jorden ikke bliver for vandmættet. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen. Gød planten om foråret for en sund vækst.

  "Haveplanter som disse har gavn af regelmæssig gødning i vækstsæsonen for at forblive sunde og stærke. Brug en generel gødning til blomstrende planter i henhold til instruktionerne på emballagen. Overgødning kan medføre forbrænding af rødderne, så vær forsigtig med mængden, du bruger."

  Mulch er et lag af organisk materiale, der påføres omkring planten for at undertrykke ukrudt, holde på fugten og regulere jordtemperaturen. Det hjælper også med at forbedre jordstrukturen og næringen til planten. Det anbefales at påføre mulch årligt om foråret for optimal vækst og blomstring.

  Haveplanter foretrækker en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6 og 7. Denne surgroende jord giver dem de nødvendige næringsstoffer til optimal vækst og blomstring. Det er vigtigt regelmæssigt at teste jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den med gødning.

  Dianthus Sunflor Odessa Pink er følsom over for bladlus og snegle. For at bekæmpe dem kan du bruge organiske insekticider eller tiltrække naturlige fjender som mariehøns. Sørg desuden for god luftcirkulation og undgå for meget fugtighed for at forebygge svampe sygdomme.

 • Beskrivelse

  Dianthus Sunflor Odessa Pink er en smuk og farverig haveplante med lyserøde blomster og en frodig vækst. Blomsterne har en sød duft og blomstrer fra foråret til efteråret. Denne plante foretrækker en solrig placering og veldrænet jord. Dianthus Sunflor Odessa Pink er perfekt til grænser, stenbede og blomsterkasser. Det er en let at vedligeholde plante, der tiltrækker sommerfugle og bier.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.