Dianthus 'Sunflor Napoli'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus 'Sunflor Napoli' is een compacte en rijkbloeiende tuinanjer met opvallende felroze bloemen. De bloemen hebben een lichte geur en bloeien van het voorjaar tot in de herfst. Deze plant heeft een bossige groeiwijze en is ideaal voor borders, rotstuinen of als potplant op het terras. 'Sunflor Napoli' houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Snoei de uitgebloeide bloemen regelmatig om de bloei te stimuleren en de plant gezond te houden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Dianthus 'Sunflor Napoli' is niet groenblijvend. Deze plant behoort tot de tuinplanten, wat betekent dat hij niet het hele jaar door zijn bladeren behoudt.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij langdurige vorst. In de winter kan het nodig zijn om de plant extra af te dekken met bijvoorbeeld bladeren of stro.

  De plant Dianthus 'Sunflor Napoli' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en af en toe te bemesten voor optimale groei. Snoei dode bloemen regelmatig af om de bloeiperiode te verlengen.

  De plant heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Plant ze op een onderlinge afstand van minimaal 15 centimeter.

  De Dianthus 'Sunflor Napoli' groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder bloemen produceren en kan de groei vertragen. Het is dus aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten voor optimale groei.

  Dianthus 'Sunflor Napoli' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Zorg ervoor dat de plant niet uitdroogt tussen de gietbeurten.

  Ja, Dianthus planten staan bekend om hun aantrekkelijkheid voor vlinders en bijen vanwege hun geurige en kleurrijke bloemen. Door hun nectarrijke bloemen worden ze vaak bezocht door deze insecten in de tuin.

  Dianthus 'Sunflor Napoli' is een kleurrijke en aantrekkelijke plant die vlinders en bijen aantrekt, waardoor het goed is voor biodiversiteit in de tuin. De plant zorgt voor extra voedselbronnen en schuilplaatsen voor verschillende insecten, wat bijdraagt aan de algehele diversiteit in de tuin. Het is een waardevolle toevoeging aan een biodiverse tuin.

  Dianthus 'Sunflor Napoli' bloeit van mei tot augustus en de bloei kan ongeveer 8 tot 10 weken duren.

  De Dianthus 'Sunflor Napoli' kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is een sterke tuinplant die goed kan omgaan met de directe zonnestralen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  De bloemblaadjes van Dianthus planten zijn eetbaar en hebben een licht peperige smaak. Het wordt vaak gebruikt in salades, siropen en desserts. Zorg ervoor dat de plant niet behandeld is met pesticiden voordat je de bloemen consumeert.

  Ja, tuinplanten in het algemeen hebben een beperkte geluidsdempende werking vanwege hun bladeren en stengels, maar ze zijn niet zo effectief als specifieke geluidsdempende materialen.

 • Om de plant gezond en bloeirijk te houden, is het aan te raden om dode bloemen regelmatig te verwijderen door ze af te knippen. Snoei de plant ook lichtjes na de bloeiperiode om de vorm en vitaliteit te behouden. Verwijder daarnaast regelmatig onkruid en dode bladeren rondom de plant om luchtcirculatie te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens drogere periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in stilstaand water staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft en geef regelmatig water. Vermijd dat de potgrond uitdroogt of te nat wordt.

  De plant heeft een goed doorlatende bodem nodig en prefereert een lichtzure tot neutrale pH. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat, zoals organisch materiaal en compost. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen.

  De Dianthus 'Sunflor Napoli' gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen bloeien. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  Tijdens de winterperiode is het aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld mulch of bladeren rond de basis van de plant te leggen. Indien mogelijk kan de plant ook worden beschermd door een koudframe of tunnelkas. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe groei te stimuleren. Bemest de plant in het voorjaar voor een gezonde groei.

  De plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, bij voorkeur met een evenwichtige meststof. Het is belangrijk om de plant niet te overbemesten om schade te voorkomen. Gebruik een meststof die specifiek is samengesteld voor bloeiende tuinplanten.

  Mulch helpt de grond vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost. Breng een laag mulch aan rond de plant, maar vermijd direct contact met de stengels om schimmelvorming te voorkomen.

  De Tuinplanten prefereren een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen. Te zure of te basische bodems kunnen de groei en bloei van de plant belemmeren.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten zoals Dianthus 'Sunflor Napoli' kunnen verschillende methoden worden toegepast, zoals het regelmatig inspecteren van de planten op tekenen van insecten, het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes, of het toepassen van milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen en problemen snel aan te pakken om de gezondheid van de planten te behouden.

 • Omschrijving

  Dianthus 'Sunflor Napoli' is een compacte en rijkbloeiende tuinanjer met opvallende felroze bloemen. De bloemen hebben een lichte geur en bloeien van het voorjaar tot in de herfst. Deze plant heeft een bossige groeiwijze en is ideaal voor borders, rotstuinen of als potplant op het terras. 'Sunflor Napoli' houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Snoei de uitgebloeide bloemen regelmatig om de bloei te stimuleren en de plant gezond te houden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.