Dianthus 'Sunflor Adventure'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus 'Sunflor Adventure' is een compacte en kleurrijke tweekleurige anjersoort met opvallende bloemen. De plant bloeit rijkelijk in de zomermaanden en verspreidt een aangename geur. De bloemen hebben een zonnige uitstraling door hun combinatie van gele en oranje tinten. 'Sunflor Adventure' is ideaal voor borders, rotstuinen en potten op het terras. Deze anjerplant trekt ook vlinders en bijen aan, wat zorgt voor een levendige tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Dianthus 'Sunflor Adventure' is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de winter en blijft kaal totdat de lente begint. Het is dus een bladverliezende plant.

  De plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst te beschermen. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken met stro of bladeren.

  De Dianthus 'Sunflor Adventure' is een gemakkelijke plant in onderhoud. Hij groeit het beste op een zonnige plek en heeft regelmatig water nodig. Het is een sterke tuinplant die weinig verzorging nodig heeft.

  Dianthus 'Sunflor Adventure' heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om goed te groeien. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten zodat ze genoeg lucht en zonlicht krijgen. De planten kunnen dicht op elkaar geplant worden voor een voller effect.

  Nee, deze plant groeit het beste in de volle zon en heeft minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. In de schaduw zal de groei en bloei van de plant verminderen. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale resultaten.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de bodemkwaliteit en de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, de plant Dianthus 'Sunflor Adventure' trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Dit maakt de plant een mooie toevoeging aan de tuin voor deze bestuivende insecten.

  Dianthus 'Sunflor Adventure' draagt bij aan de biodiversiteit door vlinders en bijen aan te trekken met zijn nectarrijke bloemen. Hierdoor zorgt de plant voor bestuiving en bevordert hij de diversiteit van insecten in de tuin. Het is belangrijk om verschillende planten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te ondersteunen.

  Deze plant bloeit meestal van juni tot en met augustus. De bloeiperiode kan tot wel 6-8 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een zonnebeminde plant en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om goed te groeien en bloeien.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege de mooie bloemen. Het consumeren ervan kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, tuinplanten hebben over het algemeen een beperkt geluidsdempend vermogen vanwege hun bladeren en stelen die geluidsgolven absorberen. Het effect van geluidsdemping hangt af van de dichtheid en grootte van de plant.

 • Knip uitgebloeide bloemen regelmatig weg om de bloeiperiode te verlengen. Na de bloei kan de plant worden teruggesnoeid om de groei te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar lichtjes om de vorm te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd echter dat de plant constant in een plas water staat.

  Dianthus 'Sunflor Adventure' gedijt het best in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Voeg eventueel wat compost toe voor extra voeding.

  De bodemkwaliteit dient goed doorlatend en vruchtbaar te zijn voor een optimale groei en bloei. Een neutrale tot lichtzure bodem met voldoende voedingsstoffen wordt aanbevolen. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig blijft. Vermijd te veel schaduw om de bloei te bevorderen.

  In de winter is het belangrijk om deze plant te beschermen tegen extreme kou en vorst. Dit kan door de plant af te dekken met droog blad of stro. Ook is het aan te raden om de plant op een beschutte plek te zetten.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en vermijd wateroverlast. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te bevorderen.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om te bemesten in het voorjaar met een langzaam werkende meststof. Gebruik een meststof met een hoger fosforgehalte om de bloei te stimuleren. Het is aan te raden om tijdens het groeiseizoen regelmatig bij te mesten volgens de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Het is aan te raden om mulch rondom deze plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan bestaan uit compost, boomschors, houtsnippers of stro. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stelen en bladeren van de plant komt.

  De zuurgraad van de bodem waarin Tuinplanten gedijen, dient neutraal tot licht alkalisch te zijn. Het is belangrijk dat de pH-waarde van de bodem tussen de 6,5 en 7,5 ligt voor een optimale groei en bloei van Tuinplanten. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot moeilijke omstandigheden voor deze planten.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, kunnen preventieve maatregelen worden genomen zoals regelmatig controleren op insecten en schimmels, het handmatig verwijderen van ongedierte en het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Het is ook belangrijk om de planten regelmatig te bemesten en voldoende water te geven, zodat ze gezond en weerbaar blijven tegen plagen. Het is raadzaam om bij ernstige plagen advies in te winnen bij een specialist of tuincentrum.

 • Omschrijving

  Dianthus 'Sunflor Adventure' is een compacte en kleurrijke tweekleurige anjersoort met opvallende bloemen. De plant bloeit rijkelijk in de zomermaanden en verspreidt een aangename geur. De bloemen hebben een zonnige uitstraling door hun combinatie van gele en oranje tinten. 'Sunflor Adventure' is ideaal voor borders, rotstuinen en potten op het terras. Deze anjerplant trekt ook vlinders en bijen aan, wat zorgt voor een levendige tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.